Raadpleeg ook literatuurlijst specifiek bij longkanker van arts-bioloog drs. Engelbert Valstar waar o.a. TCM - Traditionele Chinese Medicijnen / kruiden bij niet-kleincellige longkanker uitstekende resultaten laten zien. 

15 november 2018: lees ook dit artikel: 

https://kanker-actueel.nl/immuuntherapie-met-de-combinatie-van-pembrolizumab-plus-entinostat-een-hdac-remmer-geeft-alsnog-bij-patienten-met-klein-cellige-longkanker-een-respons-die-eerder-met-anti-pd-toch-ziekteprogressie-lieten-zien.html

15 november 2018: Bron: nieuwsbrief van St. Catharina

'Ik kan eindelijk een goednieuwsgesprek voeren!'

Longarts Ben van den Borne van het Catharina Ziekenhuis is enthousiast over een nieuwe manier om bepaalde vormen van uitgezaaide longkanker te behandelen met immunotherapie. Dat zegt hij in een interview met het Eindhovens Dagblad.

Van den Borne noemt de resultaten 'spectaculair'. Maar, waarschuwt hij, het slaat niet bij iedereen aan. Immuuntherapie wordt in het Cathrien sinds drie jaar toegepast. Het ziekenhuis is één van de twaalf medische centra die van de overheid mochten beginnen met deze behandeling.

Van de 280 patiënten die de afgelopen drie jaar in het Catharina Ziekenhuis met deze therapie werden behandeld is een 'substantieel deel' nog in leven. En dat terwijl de overlevingstijd voor uitgezaaide longkanker voorheen eerder in maanden dan jaren werd uitgedrukt. 

Lees het interview van Ben van den Borne over immunotherapie in het Eindhovens Dagblad


Plaats een reactie ...

Reageer op "Interview met longarts Ben van den Borne over succes van immuuntherapie bij niet-kleincellige longkanker"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Archief nieuwsberichten over >> Kankerpil - AOH1996, van professor >> Patienten met zeldzame vormen >> Sterkere MRI-scanner met nieuw >> Er dreigt een wereldwijde >> 34 procent van alle kankerpatienten >> Nederlands vaccin gebruikt >> Je hebt kanker en hoe ga je >> Bij meer dan 100 leerlingen >> Frankrijk gaat groot onderzoek >>