2 februari 2018: Bron: SBS undercover.

Ik denk dat verder commentaar overbodig is wie deze uitzending van SBS6 - Undercover over Wim Huppes heeft gezien. Alles wat ik afgelopen jaren over Wim Huppes heb geschreven wordt bevestigd. Maar oordeelt u zelf: 

http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/423087/Undercover_In_Nederland.html

9 september 2017: Bron: NRC d.d. zaterdag 9 september 2017

Eerder al heb ik veel kritiek gegeven op Wim Huppes, lees bij zijn ervaringsverhaal en mijn verslag van bezoek aan zijn kliniek de Ruige Rus al weer enkele jaren geleden in 2014.

Vandaag zaterdag 9 september 2017 heeft de NRC twee verhalen over Wim Huppes. (zie links naar de artikelen verderop in dit artikel).
Een algemeen verhaal over alternatief werkende 'artsen' waarin Wim Huppes zijn naam niet wordt genoemd. En een lang persoonlijk verhaal over Wim Huppes die is geïnterviewd en mag vertellen over zijn nieuwe lichttherapie waarmee hij zichzelf voor de zoveelste keer zou hebben genezen van uitzaaiende prostaatkanker.

Wim Huppes Wim Huppes

Wat ontbreekt in de artikelen zijn de bewijzen, geen enkele patiënt die baat zou hebben gehad met Wim zijn behandelingen komt aan het woord. Wim wilde geen namen geven en zelfs een medisch rapport dat hij zelf prostaatkanker zou hebben gehad wilde of kon Wim niet aan de journaliste laten zien. Heeft hij aan mij ook nooit laten zien en neem ik mezelf wel kwalijk dat ik hem nooit ook gecontroleerd heb door daarnaar te vragen. Ook ik viel voor de charmes van Wim Huppes. 1 oncoloog, behandelaar van een patiënt die is overleden ondanks de behandeling van Wim Huppes geeft een korte toelichting in het artikel.

In de artikelen komen ook de inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en oncologen, o.a. prof. dr. Piet Borst aan het woord en geven hun mening over Wim Huppes en alternatieve genezers in het algemeen die er daarbij weer niet best vanaf komen. Ik kan me wel aansluiten bij bepaalde kritiek die zij hebben maar dat dendritische celtherapie onder de alternatieve geneeswijzen en kwakzalverij wordt geschaard is toch wel een misser die een kwaliteitskrant als de NRC niet mag maken m.i.

Maar zoals ik al eerder schreef brengen mensen als Wim Huppes de hele beroepsgroep van complementair en alternatief werkende artsen en daarbij ook uitstekende reguliere behandelingen als PDT - Foto Dynamische Therapie (de echte lichttherapie)  en dendritische celtherapie in diskrediet.  Maar ja het zij zo.

Verdere informatie over de twee artikelen met links enz. staan onder de foto

lichttherapie foto NRCBron: NRC

Hier het persoonljike verhaal onder de titel: Kanker behandelen met een lamp? Ja, dat mag

Alternatieve genezers

Zelfs als ze zijn berispt voor wanpraktijken, blijven alternatieve genezers vaak patiënten behandelen. Zoals Wim Huppes, die een lichttherapie ontwikkelde tegen kanker. Hoe gaat hij te werk en waarom grijpt de Inspectie voor de Gezondheidszorg niet in?

In zijn tweekamerappartement in Rotterdam legt Wim Huppes een stuk gember op een houten snijplank en maakt er dunne schijfjes van, voor in de thee. „Dus nu heb ik een oplossing voor kanker gevonden”, zegt hij na een lange uiteenzetting. Het afgelopen jaar heeft hij zo’n twintig mensen behandeld tegen kanker met een zelf ontwikkelde lichttherapie. „Ik ben knetter. Ik kan alles, denk ik soms.”

Wim Huppes (62), opgeleid tot internist, is tien jaar geleden gediagnosticeerd met prostaatkanker, vertelt hij. Hij zegt dat zijn artsen hem drie maanden gaven, maar dat hij zichzelf door zijn eigen behandelingen in leven heeft gehouden. In de loop van de tijd is hij overtuigd geraakt van de genezende werking van verschillende middelen, die hij soms dan later weer verwierp. Zijn zelfbedachte werkwijzen test hij sinds 2008 op zichzelf en anderen uit. Zo spoot hij enige tijd patiënten in met de chemische stof reversine.

Zijn zelfbedachte werkwijzen test hij sinds 2008 op zichzelf en anderen uit

Huppes, een vriendelijke man met een brilletje, mag zich geen arts meer noemen. Het Medisch Tuchtcollege legde hem eind vorig jaar de zwaarst mogelijke maatregel op: zijn naam werd doorgehaald in het artsenregister. Lees het hele artikel verder in de NRC van zaterdag 9 september 2017 of online >>>>>>>

En hier het begin van het algemene artikel in de NRC onder de titel: Geschorste arts werkt verder als alternatieve genezer

Kwakzalverij

Alternatieve genezers zijn populair. Maar zij zijn een gevaar voor de veiligheid van patiënten, zegt de Inspectie. Die kan alleen reactief optreden.

Plaats een reactie ...

2 Reacties op "NRC publiceert twee artikelen over Wim Huppes die als arts is geschorst maar als alternatieve genezer patienten blijft behandelen met dubieuze lichttherapie"

 • Désirée Röver :
  Een lichttherapie die werkt in het laten slinken van tumoren, is nauwelijks dubieus te noemen.
  Oncologen mogen jaarlijks honderden kankerpatiënten met het voorschrijven en/of inspuiten van lichaamsvreemde stoffen naar het Hiernamaals sturen (inclusief in 1983 mijn tweede zoon van 3 jaar oud).
  Maar een planten imiterende, veilige en effectieve lichtmethode om tumoren te laten slinken, mag niet?
  Er wordt hier zonder enige kennis van zaken iemand afgekraakt Veroordelen zonder onderzoek, is een teken van stompzinnigheid...
  • Kees :
   Désirée , je bent een hoogopgeleide vrouw. Ik ken je ook persoonlijk. Hoe kun jij nog volhouden na alles wat er gebeurd is dat Wim Huppes afgekraakt wordt zonder kennis van zaken?
   Ik ken Wim Huppes al langer dan jij waarschijnlijk maar jaren geleden al heb ik Wim zelf verteld dat hij een bedrieger is en kankerpatiënten voor de gek hield na mijn bezoek aan zijn kliniek de Ruige Rus. Daar gebeurden toen al dingen die nu de laatste jaren naar voren komen. En ook ik geloofde hem eerst, heb hem nog gefilmd, ben verschillende keren bij hem thuis geweest enz. Maar uiteindelijk zag ik met eigen ogen hoe hij kankerpatiënten en hun naasten bedroog en alles bij elkaar loog. Zie mijn verklaringen daarover in zijn verhaal: https://kanker-actueel.nl/prostaatkanker-ervaringsverhaal-wim-huppes.html wat ik nu vermoed volledig is verzonnen.

   En ook jij weet toch dat hij geen arts meer mocht zijn omdat zijn BIG registratie was ingetrokken? Toch ging hij door met infusen aanleggen en injecties geven. En vroeg daar prijzen voor van € 6.000,-- en meer.

   Heb je de nabestaanden van de slachtoffers die Wim heeft gemaakt niet gezien in de reportage van SBS 6? Nota bene de mensen die Wim in hun huis zijn behandelingen liet uitvoeren en hem ook financieel ondersteund hebben? Ook die mensen leggen zeer belastende verklaringen af. Bv. dat veel van zijn patiënten enkele dagen tot weken na zijn behandelingen met die lichttherapie overleden met helse pijnen? En ik ken ook paar patiënten die kort na Wim zijn behandelingen zijn overleden.

   Heb je Wim zelf niet meerdere malen zien liegen tegen een terminale kankerpatiënte waar een camera bij was? Een uitspraak uit de reportage van undercover: "jou ziekte is een makkie voor mij om je te genezen", Tegen een vrouw die terminale kanker had en al overleden was voordat de reportage op TV was.

   Désirée, je moet je diep en diep schamen en met jou nog een aantal mensen die het zogenaamd goed voor hebben met kankerpatiënten, waaronder ook artsen dat jullie Wim nog altijd de hand boven het hoofd houden.
   Wim Huppes is een oplichter en heeft veel wanhopige kankerpatiënten opgelicht en sommigen zelfs versneld doen sterven.

   En die Wim Huppes verdedig jij nog steeds? Hoe stompzinnig kun je zijn als universitair geschoolde om niet te zien dat Wim Huppes een pathologische leugenaar is en professionele hulp nodig heeft? En dat de samenleving en vooral wanhopige kankerpatiënten moeten worden beschermd tegen hem?

   Kees braam
   webmaster www.kanker-actueel.nl

   P.S. En wat betreft PDT = Foto Dynamische Therapie dat is al decennia lang een reguliere behandeling waarbij nog altijd geëxperimenteerd wordt met de te gebruiken foto sensitizers. Want de meest geschikte is nog steeds niet echt gevonden. Maar daar kun je op kanker-actueel veel meer over vinden: https://kanker-actueel.nl/pdt-fotodynamische-therapie.html en https://kanker-actueel.nl/fotosensiters-bij-pdt-photodynamische-therapie-websites-met-informatie-over-pdt-met-radachlorin-en-over-bijwerkingen-van-photofrin-gebruikt-in-pdt-photodynamische-therapie.html

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Archief nieuwsberichten over >> Kankerpil - AOH1996, van professor >> Patienten met zeldzame vormen >> Sterkere MRI-scanner met nieuw >> Er dreigt een wereldwijde >> 34 procent van alle kankerpatienten >> Nederlands vaccin gebruikt >> Je hebt kanker en hoe ga je >> Bij meer dan 100 leerlingen >> Frankrijk gaat groot onderzoek >>