14 mei 2019: 

Anne Marie van Veen, de eerste die in Nederland aangifte deed tegen de tabaksindustrie van zware mishandeling met de dood tot gevolg, is op 46-jarige leeftijd overleden. De longkankerpatiënte wordt dinsdag in besloten kring begraven in Zwolle, zo meldt de Telegraaf in een artikel over Anne Marie

Anne Marie van Veen stond aan de basis van de antirookbeweging, die ook deze week een oproep deden om hun financieel te steunen om de astrijd tegen roken en de tabaksindustrie voort te kunnen zetten: https://stichtingrookpreventiejeugd.nl/

26 maart 2019: 

De antirookbeweging (Alliantie Rookvrij ) krijgt een gevoelige klap nu Wanda de Kanter en Pauline Dekker uit de antirook groep zijn gezet wegens zijnde te activistisch. Vorig jaar al trok het KWF hun subsidie in voor de website TABAKnee en nu zet de antirookorganisatie zelf twee van hun belangrijkste voorvechters uit de anti rookorganisatie. 

Hier drie artikelen. 1 artikel van de Volkskrant: 

‘Te activistische’ longartsen uit antirooklobbyclub gezet wegens verstoren onderhandelingen

Longartsen Wanda de Kanter en Pauline Dekker zijn tegen hun zin uit de antirooklobbyclub Alliantie Rookvrij Nederland gezet. Volgens de alliantie, waarin ook KWF Kankerbestrijding zit, zijn de longartsen ‘te activistisch’ en verstoorden ze de onderhandelingen tijdens het sluiten van het Nationaal Preventieakkoord, waarmee staatssecretaris Paul Blokhuis de strijd aanbindt tegen alcohol, roken en obesitas.

Longarts De Kanter is ‘heel erg aangeslagen’. ‘Wij hebben dit nooit gewild. We willen samenwerken. Het gaat niet om ons, het gaat om ons doel: alle kinderen nú beschermen tegen de gevolgen van roken, en niet pas in 2040. Wij hebben haast.’>>>>>>>lees verder

1 artikel van de NOS: 

Antirookclub breekt met activistische longartsen

De Alliantie Nederland Rookvrij heeft de stichting van twee longartsen uit de koepel van tabaksbestrijders gezet. De reden is dat ze te activistisch en confronterend opereren, bevestigt alliantie-voorzitter Floris Italianer na berichtgeving in Trouw.

Het gaat om de longartsen Wanda de Kanter en Pauline Dekker, die met hun Stichting Rookpreventie Jeugd en website TabakNee.nl al jaren fel actievoeren tegen de tabaksindustrie en tegen bestuurders en politici die die industrie in hun ogen ontzien.

"Als je kijkt naar de strategie die de alliantie aanhoudt, een van verbinden en draagvlak, dan is die anders dan de strategie van hun stichting", zegt Italianer in het NOS Radio 1 Journaal. "We denken dat het veel effectiever is om die twee koersen naast elkaar te hebben en niet onder een koepel. Dat werkte nog weleens verwarrend.">>>>>>lees verder

En het artikel in Trouw: 

Antirookclub zet longartsen buiten de deur

Joop Bouma

De nationale koepel van tabaksbestrijders heeft twee longartsen de deur gewezen, omdat ze te activistisch zijn. De maatregel volgt op het stopzetten eerder dit jaar van de subsidie van KWF Kankerbestrijding aan de longartsen. 

De Stichting Rookpreventie Jeugd van de twee longartsen en hun kritische website TabakNee passen volgens voorzitter Floris Italianer niet bij de Alliantie, die ‘een verbindende factor wil zijn’. Ze zijn ‘van dik hout’, Wanda de Kanter en Pauline Dekker. De longartsen vinden de tabaksindustrie een criminele bedrijfstak die frontaal moet worden bestreden. Bijvoorbeeld met een strafklacht bij Justitie. Ze gaan er hard in, vriend en vijand krijgen kritiek als het nodig is. Want het wordt tijd dat er een keer wordt doorgepakt in het polderende, pappende tabaksbeleid in Nederland.

Toontje lager

‘We hebben haast’, schrijft De Kanter op haar eigen website. Ieder jaar sterven er in Nederland twintigduizend mensen door roken.>>>>>>>lees verder

30 april 2016: Bron: Stop Smoking

Onderstaand bericht hoeft geen nadere toelichting denk ik. Anne Marie kreeg longkanker door het roken en realiseerde zich dat zij bewust verslaafd is gemaakt aan het roken. Om haar kinderen maar ook alle andere kinderen over de hele wereld te beschermen voor deze verslaving heeft zij een proces aangespannen tegen de tabaksindustrie. En vraagt uw steun. Klik op de links in de teksten om Anne Marie te ondersteunen of meer informatie te verkrijgen. Onderaan introductietekst een oproep van longarts Wanda de Kanter om Anne Marie te steunen.

Anne Marie

Ik ben Anne Marie van Veen (43), moeder van vier fantastische kinderen en vrouw van Rob. In 2014 kreeg ik te horen dat ik uitgezaaide longkanker heb. Ik heb 24 jaar lang gerookt en begon net als de meeste rokers toen ik een tiener was. Verschillende keren probeerde ik te stoppen. Dat lukte niet. Steeds opnieuw werd ik verleid opnieuw te beginnen.

Door de film De Vervangers ontdekte ik dat ik als kind met opzet verslaafd was gemaakt. De tabaksindustrie doet zijn uiterste best om jongeren verslaafd aan tabak te krijgen. Ze noemen kinderen replacement smokers, zij moeten de plaats innemen van dode rokers. Dat laat ik met mijn kinderen niet gebeuren. De tabaksindustrie heeft mij al kapot gemaakt. Van mijn kinderen blijven ze af.

Meer lezen over mijn persoonlijke belevenissen? Lees hier mijn blog.

Lieve vriend, kennis of collega,

Donderdagavond 28-4-2016 was Anne Marie van Veen, een patiente van 43 jaar met longkanker, bij Humberto Tan- RTL late night.  Samen met haar strafrechtadvocaat Ficq vraagt zij zoveel mogelijk ondersteuning om de mogelijkheid van een strafzaak tegen de tabaksindustrie te analyseren.

Klik hier voor de uitzending (vanaf de 20ste minuut)

Anne Marie wil niet dat haar kinderen, als zij is overleden, haar moeten vervangen, dankzij de tactieken van de tabaksindustrie die kinderen verleidt door toevoegingen en bewerkingen de sigaret zo verslavend mogelijk te maken.

Met ingrediënten die de natuurlijke hoestreflex dempen, zet zij alle technieken in om de extreem verslavende stof nicotine in het brein te parachuteren. Een multinational die de beste biochemici, psychologen en marketeers in huis heeft met maar 1 doel, kinderen zo jong mogelijk aan zich te binden. De sigaret: deadly by design, niets is aan het toeval overgelaten.

De documentaire, De Vervangers, was voor Anne Marie de aanleiding om stappen te zetten. Op 31 mei is het Wereld Niet Roken dag en om zoveel mogelijk mensen te attenderen op deze bijzondere documentaire kan je via deze link mensen een reminder sturen.

Ga naar de website www.sickofsmoking.nl
Laat je stem achter en steun Anne Marie (groene button rechtsboven aan).
Indien je gezicht wil geven aan deze actie dan kan je je foto uploaden en een tekst achterlaten op de website.

Deel dit bericht met je netwerk, via social media en email.

Heel veel dank

Wanda de Kanter
longarts


Plaats een reactie ...

Reageer op "Red onze kinderen: stop de tabaksindustrie! Doe mee en ondersteun Anne Marie die door roken kanker kreeg en haar kinderen en alle andere kinderen daartegen wil beschermen."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Archief nieuwsberichten over >> Kankerpil - AOH1996, van professor >> Patienten met zeldzame vormen >> Sterkere MRI-scanner met nieuw >> Er dreigt een wereldwijde >> 34 procent van alle kankerpatienten >> Nederlands vaccin gebruikt >> Je hebt kanker en hoe ga je >> Bij meer dan 100 leerlingen >> Frankrijk gaat groot onderzoek >>