27 oktober 2021: Bron: VTR nieuws en universiteit van Leuven. Met dank aan Diana die me dit toestuurde.

In Leuven hebben ze in dierproeven met muizen hoopvolle resultaten geboekt met het toedienen van sterk gemoduleerde salmonella bacterie. En dit als het ware als een vorm van immuuntherapie gebruikt. 
De VTR heeft hierover een heel uitgebreid artikel en plaats dit dan ook zonder veranderingen.

Onderzoekers hebben bij muizen met succes salmonella-bacteriën gebruikt tegen tumorcellen. De speciaal ontworpen bacteriën produceren een middel tegen kanker, een eiwit, dringen de kankercel binnen en barsten dan open zodat het geneesmiddel zich verspreidt in de cel en die doodt. Volgens de onderzoekers, onder wie onze landgenote Nele Van Dessel en twee wetenschappers van de KU Leuven, kan deze niet-giftige therapie een krachtig wapen worden in de strijd tegen kanker, ook voor vaste tumoren die nu moeilijk behandelbaar zijn. 

En zie ook:

Een korte video van het Forbes Lab waarin salmonella-bacteriën te zien zijn die een kankercel binnengedrongen zijn.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Salmonella-bacterie met succes gebruikt bij muizen tegen moeilijk behandelbare kankers. Blijkt uit onderzoek aan universiteit van Leuven"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Archief nieuwsberichten over >> Kankerpil - AOH1996, van professor >> Patienten met zeldzame vormen >> Sterkere MRI-scanner met nieuw >> Er dreigt een wereldwijde >> 34 procent van alle kankerpatienten >> Nederlands vaccin gebruikt >> Je hebt kanker en hoe ga je >> Bij meer dan 100 leerlingen >> Frankrijk gaat groot onderzoek >>