26 juli 2015: lees ook: 

https://decorrespondent.nl/3106/We-vertrouwen-de-dokter-blind-en-de-zorg-voor-geen-meter-Hoe-kan-dat-/414902576682-25966be5

6 april: 

In het kader van artikel van de correspondent hieronder is ook interessant dit boek: 

“Deadly Medicines and Organised Crime”

te lezen lijkt mij. ik heb het zelf niet gelezen maar werd hierover getipt door Bert, waarvoor dank. Dat dit boek een prestigieuze prijs heeft gewonnen zegt niet alles maar misschien wel iets: http://www.madinamerica.com/2014/10/deadly-medicines-organized-crime-wins-british-medical-association-award/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=deadly-medicines-organized-crime-wins-british-medical-association-award

5 april 2015: Bron: de Correspondent.

Met dank aan Peter Kapitein die ons dit artikel kado deed. Als dank hiervoor zijn ook wij lid geworden van de Correspondent. Betaald van uw donaties wat m.i. zeker te rechtvaardigen is.

Het is al heel lang bekend dat er enorm gesjoemeld wordt met de gegevens uit klinische trials. Zie in gerelateerde artikelen ook het artikel: 40% van door de FDA geconstateerde fraude wordt niet verwerkt in uiteindelijke medicijnvoorschriften.

Gastjournalist Lucien Hordijk van de Correspondent heeft nu ook blootgelegd dat binnen de waakhonden als FDA en in dit geval de EMA - Europese Medische Autoriteit ook enorm veel wordt verzwegen en gemanipuleerd. Ik kan er nog aan toevoegen dat een aantal oncologen uit de klinische praktijk daaraan bewust meewerken door kankerpatiënten niet altijd de juiste of volledige informatie te geven en soms zelfs bewust misleidende informatie geven of puur liegen. En dat heb ik echt uit eigen ervaring geconstateerd, vele vele malen. Maar wat Lucien Hordijk heeft gedaan is het blootleggen waar de aansturing, de echte misleiding / fraude vandaan komt. Zeer onthullend.

Complimenten aan Lucien Hordijk voor een prachtig stuk onderzoeksjournalistiek en aan de Correspondent dat zij de moed hebben dit te publiceren

Zo begint het artikel in de Correspondent:

Hoe bedrijfsgevoelig is medicijnonderzoek? Deze vraag was de afgelopen jaren de inzet van een hevige strijd. Bedrijven streven naar geheimhouding, maar de Europese waakhond belooft sinds 2011 transparantie. Wat is er van deze belofte terechtgekomen? Gastcorrespondent Lucien Hordijk zocht het uit en maakte deze indrukwekkende reconstructie.

Hoe de medicijnwaakhond van een half miljard mensen zijn tanden verloor

EMA transparantie

Wie zich opgeeft als proefkonijn voor een medisch experiment, doet dat in negen van de tien Waarom zou je fungeren als proefkonijn? Dat kun je hier lezen. gevallen met de overtuiging een maatschappelijke bijdrage te leveren.

Begrijpelijk, want je draagt een steentje bij aan een betere behandeling voor toekomstige patiënten met dezelfde aandoening.

Maar het is de vraag hoe enthousiast proefpersonen hun lichaam nog uitlenen als ze weten dat er een aannemelijke kans is dat alle opofferingen in een kluis verdwijnen, bij een farmaceutisch bedrijf of een geneesmiddelenautoriteit. Zonder dat artsen ooit iets met die informatie kunnen doen.

De ontwikkeling van een geneesmiddel betekent voor een bedrijf namelijk een investering van tientallen, zo niet honderden miljoenen euro’s in klinische proeven, met een onzekere uitkomst.

Farmaceutische bedrijven hebben er dus alle belang bij de concurrentie geen enkel kijkje in de keuken gunnen en de onderzoeksresultaten alleen met de toezichthouder te delen. Dat is dus ook al tientallen jaren de gewoonte.

Vrijwel elk medisch schandaal is te herleiden tot het verzwijgen van bijwerkingen die al in registratieonderzoek zijn aangetroffen: lees hier verder het hele artikel in de Correspondent>>>>>>>>


Plaats een reactie ...

Reageer op "Het grote bedrog van de farmaceutische industrie en de toezichthouders als de EMA blootgelegd door de Correspondent in mooi stuk onderzoeksjournalistiek"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Archief nieuwsberichten over >> Kankerpil - AOH1996, van professor >> Patienten met zeldzame vormen >> Sterkere MRI-scanner met nieuw >> Er dreigt een wereldwijde >> 34 procent van alle kankerpatienten >> Nederlands vaccin gebruikt >> Je hebt kanker en hoe ga je >> Bij meer dan 100 leerlingen >> Frankrijk gaat groot onderzoek >>