21 december 2020: Bron: Ad en Follow the Money

Na eerdere artikelen over de belangenverstrengeling van mensen als Ab Osterhaus, Jaap van Dissel, Feike Sijbesma, Jan Kluytmans en Diederik Gommers komt Follow the Money vandaag met onderstaand artikel. Omdat je voor de artikel van Follow the Money moet betalen hier een artikel in het Algemeen dagblad over het laatste artikel.

‘Patiëntenfederatie Nederland grotendeels gefinancierd door zorgverzekeraars en ministerie van VWS’

De belangrijkste belangenbehartiger voor patiënten, Patiëntenfederatie Nederland, wordt voor meer dan 80 procent gefinancierd door het ministerie van Volksgezondheid en zorgverzekeraars, dat schrijft journalistiek platform Follow the Money. (om hun artikel in te zien moet u lid worden of een bijdrage geven)

Daardoor kunnen er vraagtekens worden gezet bij de onafhankelijkheid van de patiëntenfederatie. Zo liet de lobbyclub bijvoorbeeld weinig van zich horen toen eerst minister Schippers en later minister De Jonge een poging deden om de vrije artsenkeuze flink in te perken, schrijft Follow the Money. De vrije artsenkeuze garandeert dat iedereen, ongeacht zijn financiële situatie, naar een zorgverlener naar keuze kan gaan.>>>>>>>>lees verder het artikel in het Algemeen Dagblad


Plaats een reactie ...

Reageer op "Patiëntenfederatie Nederland, wordt voor meer dan 80 procent gefinancierd door het ministerie van Volksgezondheid en zorgverzekeraars en roept grote vraagtekens op over hun onafhankelijkheid."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Archief nieuwsberichten over >> Kankerpil - AOH1996, van professor >> Patienten met zeldzame vormen >> Sterkere MRI-scanner met nieuw >> Er dreigt een wereldwijde >> 34 procent van alle kankerpatienten >> Nederlands vaccin gebruikt >> Je hebt kanker en hoe ga je >> Bij meer dan 100 leerlingen >> Frankrijk gaat groot onderzoek >>