Mark is op 1 mei 2015 overleden.

29 september 2015: Voor wie de uitzending van het tweede deel van Retour Hemel, keihard terug op aarde uitgezonden op maandag 28 september 2015 heeft gemist kan deze nu bekijken via uitzending gemist via deze link: http://www.npo.nl/2doc-retour-hemel-ii/28-09-2015/POW_02942568

Inhoud tweede deel:

Vanaf de eerste dag filmde Mark zijn ziekteproces, waarvan het eerste en indrukwekkende deel te zien was in januari van 2015. Na de uitzending in januari begon Mark met het tweede deel van zijn documentaire, maar kreeg in februari 2015 te horen dat de uitzaaiingen dusdanig hard groeiden dat een alternatieve geneeswijze niet meer mogelijk bleek. Een zware periode van chemotherapieën volgde. Tijdens deze chemotherapieën veranderde hij, zoals hij dat zelf zei, in “een oude man”. Na een heftige periode van chemotherapieën stierf Mark op 49-jarige leeftijd. Mark heeft dit tweede deel zelf niet kunnen realiseren. Erica Reijmerink voltooide deze documentaire in zijn nagedachtenis.

24 april 2015: gisteravond was Mark Bos samen met Coen van Veenendaal weer in RTL late night. Mark is terminaal en zal binnen enkele weken overlijden. Wie de uitzending heeft gemist kan deze hier nog bekijken: 

http://www.rtlxl.nl/#!/rtl-late-night-301978/5ea9d1a5-4315-39f7-9744-f4faf071737a

27 januari 2015: wie Retour Hemel wil zien in uitzending gemist klikt op de volgende link: 

http://www.npo.nl/2doc/26-01-2015/POW_01014026 

Wie wilt weten hoe prostaatkanker op dit moment kan worden behandeld in alle stadia gaat naar dit artikel: 

https://kanker-actueel.nl/NL/richtlijnen-voor-het-systemisch-behandelen-van-uitgezaaide-prostaatkanker-vastgelegd-na-meta-analyse-van-26-gerandomiseerde-studies.html 

Wie wilt weten wat u al of niet aanvullend op reguliere behandelingen en medicijnen nog kunt doen via voeding, leefstijl enz. vraagt ons rapport prostaatkanker-actueel.

Of vraag een coachingsgesprek met mij aan. Zonder arrogant te willen zijn durf ik te zeggen dat ik goed op de hoogte ben van de mogelijkheden en onmogelijkheden bij prostaatkanker.

24 januari 2015: Bron: persbericht van Mark Bos.

EenVandaag-verslaggever Mark Bos heeft prostaatkanker met uitzaaiingen. Artsen hebben hem verteld dat het ongeneeslijk is, maar Bos is op zoek gegaan naar alternatieve geneesmethoden en heeft die zoektocht naar genezing gefilmd.

retourhemelmark

In de documentaire beperkt Bos zich niet tot de behandeling in het ziekenhuis, hij laat zijn lichaam ontwaken bij iceman Wim Hof, drinkt zuiveringszout en staat open voor alles.

Zijn grootste zorg: waarom werken alternatieve genezers en de reguliere artsen niet meer samen? En waarom moet hij alles wat qua behandelingen op het alternatieve vlak ligt alleen uitzoeken.

EenVandaag spreekt met Henk Fransen, een arts die ook voor samenwerking pleit tussen reguliere en alternatieve kankerbehandelingen. Emile Voest, oncoloog en medisch directeur van het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis, licht toe waarom een mix juist geen goed idee is.

De documentaire 'Retour Hemel' Mark Bos is maandag 26 januari om 20:25 te zien op NPO 2.


Plaats een reactie ...

6 Reacties op "Retour Hemel: documentaire over strijd tegen kanker van Mark Bos die zelf prostaatkanker heeft."

 • Riette Janssen :
  Aangrijpende en eerlijke film die alle kanten laat zien en heel duidelijk weergeeft hoe Mark de leiding neemt in dit proces.
 • Joke :
  Indrukwekkend! Hou je taai.
 • brian :
  Zo jammer dat de uitwassen in de alternatieve hoek worden belicht. De behandeling/kennis van prostaatkanker in Belgie onder begeleiding van gabriel devriendt ism universitaire klinieken laat zien dat door samenwerking tussen de 2 velden meer kans op genezing laat zien. Ook wetenschappelijk onderbouwd maar wel mbv voedingssupplementen. Dit voorkomt ongenuanceerde uitspraken van de oncoloog van het AVL en nutteloze ingrepen. En bovenal een betere levenskwaliteit en uitzicht op genezing.
 • Loes en Henk :
  Respect!!!!!!
 • Marijke veldman :
  geweldige, indrukwekkende documentaire.Bewondering voor Mark en zijn kracht. Zo mooi om dit mee te beleven . Kan niet wachten op zijn vervolg.
  • martine :
   Mark,

   dank je wel voor je moed, je inspiratie en je kracht om dit deel van je leven zo aangrijpend gefilmd, met ons te delen.

   Alle goeds
   Martine

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Archief nieuwsberichten over >> Kankerpil - AOH1996, van professor >> Patienten met zeldzame vormen >> Sterkere MRI-scanner met nieuw >> Er dreigt een wereldwijde >> 34 procent van alle kankerpatienten >> Nederlands vaccin gebruikt >> Je hebt kanker en hoe ga je >> Bij meer dan 100 leerlingen >> Frankrijk gaat groot onderzoek >>