6 juni 2015: Misschien goed hier eens over na te denken:

Ton Schumacher , een van de toponderzoekers in het Anthonie van Leeuwenhoek ziekenhuis - AvL heeft zijn eigen bedrijf T-cell factory verkocht voor €  20 miljoen euro, maar blijft wel erbij betrokken als hoofd van een afdeling: 

http://www.thestreet.com/story/13081169/1/kite-pharma-strengthens-its-t-cell-receptor-tcr-cancer-gene-therapy-platform-through-acquisition-of-t-cell-factory-bv-tcftm.html 

Laura van het Veer, ooit een van de toponderzoeksters in het Anthonie van Leeuwenhoek ziekenhuis - AvL heeft na ontdekking van de waarde van de mammaprint een eigen bedrijf opgezet dat nu een miljoenenbedrijf is: 

http://www.agendia.com/agendia-receives-new-fda-clearance-for-mammaprint-ffpe-breast-cancer-test/

En ik weet dat Rene Bernards, een van de toponderzoekers in het Anthonie van Leeuwenhoek ziekenhuis - AvL een van de grootaandeelhouders is van o.a. Agendia.

Hoezo onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek?

En als ik verder zou gaan zoeken dan vermoed ik dat minimaal de helft van de toponderzoekers op een of andere manier betrokken zijn bij prive bedrijven. eerst onderzoek doen met belastinggeld of privaat geld en daar dan zelf de revenuen van trekken.

Wetenschappelijk onderzoek is pure business en bijna iedereen trapt er iedere keer weer in. Er is meer geld nodig voor onderzoek. Ja ja.

21 februari 2015: Bron: de Volkskrant van 21 februari 2015

Wat bij sommigen al heel lang bekend is, ik weet dat al heel lang, heeft de Volkskrant nu mooi in kaart gebracht. Alle onderzoeksgeld in Nederland gaat naar een beperkt groepje toponderzoekers.

Zo begint het artikel in de Volkskrant:

Van de Nederlandse wetenschappers beschikt 10 procent over meer dan 60 procent van al het geld voor vrij onderzoek in Nederland. Een groep van circa twintig topwetenschappers haalt per persoon tientallen miljoenen op. Tegelijkertijd worstelen duizenden academici om voldoende budget voor hun research te verwerven.

Maar zijn die toponderzoekers eigenlijk wel zo goed dat zij 100 x meer geld binnenslepen dan vele vele anderen? Zo vraagt de Volkskrant zich af. Nou ik weet het anwoord wel. U ook denk ik. Het is gewoon ons kent ons en elkaar de wetenschapshemel in prijzen. 

Lees het volledige artikel van de Volkskrant door op de volgende link te klikken:

http://www.volkskrant.nl/wetenschap/toponderzoekers-halen-per-persoon-miljoenen-op~a3870202/


Plaats een reactie ...

1 Reactie op "Meeste wetenchapsgeld komt terecht bij enkele toponderzoekers. 10 procent beschikt over meer dan 60 procent van al het geld voor vrij onderzoek in Nederland."

  • Isolde Pâques :
    Jammer (understatement) dat er niet meer onderzoek naar alternatieven ter bestrijding naar kanker wordt gedaan. Als ik ooit weer ziek word (waar ik niet vanuit ga) zal k zeker chemo, bestraling en hormoontherapie weigeren en zelf op zoek gaan naar alternatieven. Ik wil dan nl beter worden en niet ziek worden!

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Archief nieuwsberichten over >> Kankerpil - AOH1996, van professor >> Patienten met zeldzame vormen >> Sterkere MRI-scanner met nieuw >> Er dreigt een wereldwijde >> 34 procent van alle kankerpatienten >> Nederlands vaccin gebruikt >> Je hebt kanker en hoe ga je >> Bij meer dan 100 leerlingen >> Frankrijk gaat groot onderzoek >>