Beste mensen,

Op onze eerste nieuwsbrief hebben we een aantal leuke reacties gehad, met zelfs enkele spontane donaties om ons werk voort te zetten en dat stimuleert ons om hiermee verder te gaan. Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen onderaan staat een link hoe dat te doen.

Reacties op de nieuwsbrief of reacties op artikelen kunt u sturen aan redactie@kanker-actueel.nl of schrijf een bericht in ons blog/forum Klik in onderstaande tekst op de vetgemaakte links voor de artikelen.

Kees Braam
webmaster www.kanker-actueel.nl

Dagelijks een aspirientje zou het overlijden aan kanker kunnen voorkomen is het laatste grote nieuws over preventie van kanker: https://www.kanker-actueel.nl/NL/dagelijks-een-aspirine-75-100-mg-mg-geeft-minder-kans-op-overlijden-aan-enkele-soorten-kanker-maar-effect-is-pas-na-minimaal-5-tot-10-jaar-te-merken.html . Ons lijkt een gezonde leefwijze en het eten van gevarieerde en waar mogeljik biologisch dynamisch geteelde groenten en fruit toch heel wat gezonder en ook prettiger. Zie aantal bewijzen hiervoor onder preventie.

Ook afgelopen maand kwam Avastin weer in het nieuws. Nu werd een studie gepresenteerd die zou bewijzen dat Avastin het leven van mensen met een hersentumor zou verlengen. Echter zelfs prof. dr. Martin van den Bent, Erasmus Medisch Centrum is zeer kritisch over Avastin bij hersentumoren.

Ook dit bericht lijkt belangrijk: Marihuana - Cannabis verzacht zenuwpijnen (neuropathische pijn) en verbetert slaap en vermindert angstige en depressieve gevoelens. Klik hier voor studieabstract en meer over Cannabis als medicijn.

En: Curcuma blijkt een verrassend veelzijdig natuurlijk middel dat goed effect heeft bij veel verschillende kwalen, aldus Selma Timmer, medisch journalist. Klik hier als u het volledige artikel wilt lezen.

Dat het Newcastle Disease Virus en andere vormen van therapiën middels virussen de toekomst heeft in een behandeling van kanker is al enkele jaren duidelijk. Als u hier klikt op NDV hebben we informatie over het NDV bij elkaar gezet.

22 januari 2011 is er door patientenvereniging Baas over Eigen Lichaam i.o. van 13.00 tot 17.00 uur een voorlichtingsmiddag gepland met als titel Keuzes bij Kanker.  Het programma en hoe u aan te melden enz. staat in ons blog. U kunt zich aanmelden via mailadres baasovereigenlichaam@gmail.com . Kosten €  5,--. Over te maken op ING 5567119  De informatiemiddag vindt plaats in hotel Engels in Rotterdam. Er zijn 350 plaatsen. Wie vooraf betaalt heeft voorrang. Vol is vol.

Afgelopen maand ook enkele boeken in boekenlijst gezet: Anti Kanker: een nieuwe levenswijze. Auteur Dr. David Servan-Schreiber. O.i. zeer de moeite waard. 

Het monster van mamma en Knobbelmonsters en ander gespuis van Marleen Mutsaers. Boeken voor kinderen waarvan 1 of beide ouders kanker hebben. Zelf niet gelezen maar van anderen gehoord dat het mooie boeken zijn voor kinderen.

Ook deze maand weer twee video's gepubliceerd. Een update van video van Iedje Abbenhuis die nu al 12 jaar haar uitgezaaide borstkanker onder controle houdt met als eerste keuze een niet toxische aanpak en waar nodig aanvult met reguliere behandelingen.

En video van Jacqueline, zelf jarenlang verpleegkundige op oncologische afdeling, die binnen een jaar haar in lever en lymfklieren uitgezaaide erfelijke vorm van borstkanker onder controle krijgt en nu klinisch kankervrij is. 

Verder interessant ook voor andere vormen van kanker , zoals borstkanker en longkanker:  Fase III studie met electroden aanpak (NovoTTF-100A) van recidief van hersentumoren (Recidief van Glioblastoma Multiforme) geeft betere resultaten dan chemo, zowel op overlevingstijd als kwaliteit van leven. U doet de behandeling thuis

In blog van onze site staat ook hoe u zich aan kunt melden voor deelname aan bovenstaande studies met de NovoTTF-100A, in feite een vorm van electro hyperthermie.

Ook voor studie naar RFA plus Thermodox voor primaire leverkanker (HCC) worden nog patienten gevraagd deel te nemen aan fase III studie. Klik hier voor artikel en adressen

Als laatste bericht deze week: ik heb een persoonlijk blog geopend www.keesbraam.nl waar ik ook iets van de andere Kees Braam, o.a. docent drama en documentairemaker, wil laten zien en horen. Als proef daar een video gepubliceerd (n.a.v. artikel in de Volkskrant over zelfde onderwerp) die ik vroeger heb gemaakt van Jan van Veen, de enige paardenslager van Nederland. In die video is o.a. te zien hoe Claire haar paard Floris redde van de slachting door elke dag massage en liefdevolle verzorging. Doden uit Liefde is wel heftig en als u kinderen er naar laat kijken dan aub onder begeleiding van een volwassene. Klik op december in mijn blog.

Volgende week meer nieuws. Reacties of vragen kunnen altijd gestuurd worden aan redactie@kanker-actueel.nl of stel uw vraag of geef uw reactie in ons blog: https://www.kanker-actueel.nl/blog

Kees braam
webmaster www.kanker-actueel.nl


Plaats een reactie ...

Reageer op "Nieuwsbrief van kanker-actueel van 10 december 2010"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Nieuwsbrief van 21 juni 2024 >> Nieuwsbrief van 22 mei 2024 >> Nieuwsbrief van 21 april 2024 >> Nieuwsbrief van 21 maart 2024 >> Nieuwsbrief van 17 februari >> Nieuwsbrief van 18 januari >> Nieuwsbrief van 22 december >> Nieuwsbrief van 25 november >> Nieuwsbrief van 26 oktober >> Nieuwsbrief van 30 september >>