Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
Dit gerecht is voor 4 personen tenzij anders aangegeven.

Gebruik bij voorkeur biologische producten
 
Ingrediënten: Waterzooi van vis met zwarte noedels  Bron: Smaakmakend (enigszins aangepast) 

  • 250 gram zwarte noedels
  • 500 gram kabeljauw
  • 100 gram gekookte roze garnalen
  • 1 limoen
  • 1 sjalotje fijngehakt
  • 150 gram prei fijngesneden in dunne ringen
  • 150 gram winterwortel in heel dunne plakjes gesneden
  • 1 eetlepel vers fijngehakte gember
  • 3 eetlepels kurkuma
  • zeezout
  • 600 ml. visbouillon (kant en klaar of zelfgemaakt)
  • extra spinazie als groente voor 4 personen
  • extra veldsla met tomaten en olijven erdoorheen

 

Bereiding:

Week de noedels in ruim koud water (ca. 1 uur) Bestrijk de in 8 stukken verdeelde kabeljauw met wat limoensap  en wat zeezout en leg deze ca. 45 minuten in de koelkast. Fruit in de olie zachtjes de dunne reepjes wortel, prei, sjalotje en gember ca. 2 minuten. Doe de kurkuma erbij en laat 1 minuut verder bakken. Voeg de visbouillon toe en laat alles tot koken komen. Doe nu de vis erbij en laat alles ca. 5 minuten zachtjes stoven. Laat de noedels uitlekken en doe ze bj het vismengsel. Laat nog 2 minuten zachtjkes stoven tot de noedels ook warm zijn. Strooi als laatste de garnalen ervoerheen en serveer direct  op het bord. . Serveer als extra erbij in olijfolie gebakken spinazie (ca. 3 minuten) en een een veldslasalade. Zie salades



 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Waterzooi van vis met zwarte noedels"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>