Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Naar een recept van Willemien en een recept uit het AD (Alma Huisken)
Ingrediënten: Roergebakken jonge groenten met mie en makreelballetjes
Roergebakken gerechten zijn gezond en voedzaam en u kunt ze eindeloos varieren door allerlei verschillende seizoensgroenten en kruiden te nemen. Wij kozen voor deze groenten.
Maak de groenten schoon en snijd ze diagonaal in dunne, schuine plakjes.
Verhit de olie in een wok en doe er alle groenten, gember en knoflook in.
Roerbak 4-5 minuten.
Voeg de soja- en zwarte-bonensaus toe en roerbak nog eens 2 minuten.
Leg het deksel erop en bak op laag vuur 5 minuten, of tot alle groenten gaar zijn maar nog "beet"hebben.
Voeg donkere sesamolie, mie en desgewenst tofu toe en roer alles goed dooreen.
Bestrooi het gerecht met sesamzaad en dien het direkt op.
Bereiding makreelballetjes:
Blancheer het sesamzaad 1 minuut in kokend water, laat het goed uitlekken en spreid het sesamzaad uit.
Meng alle andere ingrediënten door elkaar (hoe fijner gehakt hoe beter) en draai balletjes van het mengsel
Rol deze door het sesamzaad en frituur ze 3-4 minuten in de hete zonnebloemolie
Laat ze heel goed uitlekken op keukenpapier (hoe minder vet hoe beter natuurlijk).
Serveer de mie met groenten en eet de balletjes gestoken aan een stokje, (eventueel dopen in de tamari of shoyu), er los bij op. U kunt natuurlijk ook de balletjes verdelen over de borden en zo bij de mie
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Naar een recept van Willemien en een recept uit het AD (Alma Huisken)
Ingrediënten: Roergebakken jonge groenten met mie en makreelballetjes
Roergebakken gerechten zijn gezond en voedzaam en u kunt ze eindeloos varieren door allerlei verschillende seizoensgroenten en kruiden te nemen. Wij kozen voor deze groenten.
- 3 lente-uitjes, in dunne plakjes.
- 1 cm. verse gember, geschild en geraspt.
- 2 tenen knoflook, in dunne plakjes.
- 75 gr. sperziebonen.
- 175 gr. doperwtjes uit blik of diepvries.
- 500 gr. courgettes.
- 250 gr. prei.
- 250 gr. kleine worteltjes.
- 2 eetl. plantaardige olie. (geen zonnebloemolie)
- 3 eetlepels sojasaus.
- 1 eetl. zwarte-bonensaus.
- 2 eetlepels donkere sesamolie.
- 250 gr. Chinese eiermie (of rijstmie), gaar en uitgelekt.
- Eventueel als u geen vis erbij gebruikt, 175 gr. stevige tofu, in blokjes en in olijfolie bruin gebakken.
- 2 eetlepels sesamzaad.
- 4 dikke verse makreelfilets, fijngehakt
- 5 lenteuitjes
- 2 verse shiitakes (of kastanjechampignons), erg fijn gehakt
- 2,5 cm verse gemberwortel, geraspt
- 1 geperst knoflookteentje
- 2 theelepels tamari of shoyu
- snufje versgemalen peper
- sap van een halve limoen of citroen
- 2 theelepels sesamolie
- 3 eetlepels sesamzaad
- Zonnebloemolie om in te bakken
Maak de groenten schoon en snijd ze diagonaal in dunne, schuine plakjes.
Verhit de olie in een wok en doe er alle groenten, gember en knoflook in.
Roerbak 4-5 minuten.
Voeg de soja- en zwarte-bonensaus toe en roerbak nog eens 2 minuten.
Leg het deksel erop en bak op laag vuur 5 minuten, of tot alle groenten gaar zijn maar nog "beet"hebben.
Voeg donkere sesamolie, mie en desgewenst tofu toe en roer alles goed dooreen.
Bestrooi het gerecht met sesamzaad en dien het direkt op.
Bereiding makreelballetjes:
Blancheer het sesamzaad 1 minuut in kokend water, laat het goed uitlekken en spreid het sesamzaad uit.
Meng alle andere ingrediënten door elkaar (hoe fijner gehakt hoe beter) en draai balletjes van het mengsel
Rol deze door het sesamzaad en frituur ze 3-4 minuten in de hete zonnebloemolie
Laat ze heel goed uitlekken op keukenpapier (hoe minder vet hoe beter natuurlijk).
Serveer de mie met groenten en eet de balletjes gestoken aan een stokje, (eventueel dopen in de tamari of shoyu), er los bij op. U kunt natuurlijk ook de balletjes verdelen over de borden en zo bij de mie
Gerelateerde artikelen
- Ansjovis met knolselderij
- Forel met venkel en champignons
- Forel met venkelsaus
- Forel met verse pasta en spinaziepesto
- Forel gevuld en met amandelsaus
- Forelfilet met pasta en spinazie
- Forel, op oosterse wijze
- Forel met venkel
- Forel, gevuld
- Forelfilet met limoen , sesam en Spaanse peper
- Haring in dillesaus
- Haring, Mexicaans
- Haring als ovenschotel
- Heilbot uit de oven
- Heilbot met knolselderijpuree
- Kabeljauwfilet met koriandersaus
- Kabeljauw met roomsaus en spinazie
- Kabeljauw met Mediterrane groenten
- Makreel, gestoofd met prei
- Makreel met munt
- Makreeltartaartjes met gestoomde broccoli
- Makreelpakketjes met fijne groenten
- Makreel, stoofpotje met kappertjessaus
- Makreelballetjes met mie en roerbakgroenten
- Makreel, gestoofd met kruidenboter
- Makreel met courgette
- Makreel gevuld en onder de grill of op de barbeque
- Oesters op een bedje van spinazie
- Paling in het groen
- Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan
- Poon met saffraanrijst
- Poon met broccoli en kerrierijst
- Poon, een heerlijk visrecept
- Rode mullen met saffraansaus
- Roodbaars met zeekraal
- Roodbaars met asperges
- Roodbaars met Griekse Yoghurt
- Sardines op zijn Grieks
- Snoekbaars uit de oven met risotto van wilde rijst of gepofte aardappel
- Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal
- Tarbot met pasta
- Tarbot met olijven en tijmsaus en nieuwe aardappels
- Tonijn met sesam en avocadosalade
- Tonijn met tomatensaus en olijven
- Tonijn met ananas
- Visragout met spinazie
- Vis met paprika en tauge
- Wijting op z'n Italiaans
- Waterzooi van vis met zwarte noedels
- Zeebaars met tahin/tomatensaus uit de oven
- Zeeduivel, gestoofd
- Zeebaars met ratatouille
- Zeeduivel met saffraanmayonaise
- Zeewolf gepocheerd op bedje van courgette en veldsla met krielaardappeltjes
- Zalm met een aardappelkorstje, overschotel
- Zalmmoot in folie met saffraanrijst
- Zalm. Koud met avocado en basilicumdressing
- Zalmlasagnaschotel
- Zalmfilet met romige sinaasappelsaus
- Zalmfilet met rijst en spinazie
- Zalm met miso en limoen
- Zalm uit de oven
- Zalm met tagliatelli
- Zalm met pannenkoeken en groentencocktail vooraf
- Zalm uit de oven met asperges
- Zalmforel in wittewijnsaus
- Zalm met groentenspies en tomatensaus
- Zeewolf met groenten
- Zeewolf met venkel
- Zeewolf met waterzooi en zuring
- Zeeduivel satè met kruidige eigengemaakte satesaus
- Vis, recepten voor gevarieerde maaltijden met vis
Plaats een reactie ...
Reageer op "Makreelballetjes met mie en roerbakgroenten"