Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingredienten: Koude zalm met avocado en vassilicumdressing


Voor 4 personen:
 

  • 200 gram gerookte zalmsnippers
  • 400 gram zalmfilet (absoluut vers, geen bewaarzalm van de supermarkt)
  • teentje knoflook, fijngeperst
  • 3 sjalotjes, zeer fin gehakt
  • 1,5 eetlepel citroensap
  • snufje zwarte peper en cayennepeper
  • enkele druppels worchestersaus
  • 2 avocado's (rijp)
  • zakje veldsla en schijfjes tomaat als garnering
dressing:
  • 50 ml. Olijfolie (koud geperst)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 ontvelde tomaten en in kleine blokjes gesneden
  • 8 blaadjes verse basilicum, fijn gesneden
  • snufje zwarte peper
Bereiding:
Doe de gerookte en verse zalm in een mengkom. Meng deze goed door elkaar met de knoflook, sjalotten, 1 eetlepel citroensap, de peper en worchestersaus.
Schil en halveer de avocado's, verwijder de pit. Snijd de avocado's indunne plakken en vermeng deze met het overgebleven citroensap.

Leg een taartvorm van 9 cm doorsnee op elk groot plat bord. Verdeel de helft van het zalmmengsel over alle borden en vormen. Strijk de bovenkant iets af en bedk deze met een schijfje avocado en daar weer bovenop de rest van het zalmmengsel. Weer afstrijken.

Haal nu de vorm weg en garneer de 'zalmtaartjes' met blaadjes sla en tomaat.
Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar en strooi over de veldsla (zie voor salade salades en tomaat.

Serveer met warm knoflookbrood.
 


 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Zalm. Koud met avocado en basilicumdressing"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>