Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet

In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld

Ingrediënten Gesmoorde venkel met zeewolffilet:
  • 3 venkelknollen
  • 2 gesnipperde rode uien (zijn wat zoeter dan gewone uien)
  • olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • zeewolffilet voor vier personen (laat de visboer de zeewolf fileren)
  • tamari of shoyu en peper
  • 2 eetlepels tarwebloem
  • 2 eetlepels koksroom
  • aardappels voor vier personen
  • Extra wortelsalade met rozijntjes enz. zie salades
Bereiding:
Aardappels koken in weinig water. Of voorgekookte aardappelpartjes bakken in een beetje roomboter zonder zout.
Op matig tot zacht vuur de uien en kleingesneden venkelknollen bakken/smoren tot het gaar is in de olijfolie. Vlak voor serveren eventueel wat koksroom door de venkel roeren, maar is niet echt nodig.
De zeewolffilet door de tarwebloem rollen en in een aparte braadpan aan beide kanten in olijfolie bakken (ca. 4 min. per kant)
Serveer zeewolf en venkel apart en doe er een wortelsalade bij. 


 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Zeewolf met venkel"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>