Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Een recept uit de Volkskrant van Marcus Huibers enigszins aangepast
Ingrediënten: heilbot met knolselderijpuree
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Een recept uit de Volkskrant van Marcus Huibers enigszins aangepast
Ingrediënten: heilbot met knolselderijpuree
- 10 teentjes knoflook.
- 1 knolselderij - liefst biologisch
- bosje peterselie
- 4 grote aardappelen - biologisch
- 1 groentenbouillonblokje
- tamari of shoyu en snufje peper
- 2 eetlepels olijfolie ( zie voor bakken uitgangspunten houtsmullerdieet)
- 4 flinke heilbotfilets
Bereiding:
Snijdt de knolselderij en de aardappelen in grove stukken en doe ze met de knoflooktenen en het bouillonblokje in een pan met kokend water. Draai het vur laag en kook alles langzaam gaar in ca. 25 tot 30 minuten. Stamp alles tot pouree met toevoeging van olijfolie zodat een mooie smeuiige puree krijgt. Breng op smaak met wat tamari of shoyu en versgemalen peper.
Verwarm de oven op 200 graden. Bak de heilbotfilets om en om in de olijfolie ca. 2 minuten aan elke kant op matig vuur. Leg de heilbotfilets daarna een 12 tot 15 minuten in de voorwarmde oven. Garneer de puree met de grof gesneden peterselie en leg de heilbotfilets ernaast.
Serveer met een groene gemengde salade. Zie salades.
Gerelateerde artikelen
- Ansjovis met knolselderij
- Forel met venkel en champignons
- Forel met venkelsaus
- Forel met verse pasta en spinaziepesto
- Forel gevuld en met amandelsaus
- Forelfilet met pasta en spinazie
- Forel, op oosterse wijze
- Forel met venkel
- Forel, gevuld
- Forelfilet met limoen , sesam en Spaanse peper
- Haring in dillesaus
- Haring, Mexicaans
- Haring als ovenschotel
- Heilbot uit de oven
- Heilbot met knolselderijpuree
- Kabeljauwfilet met koriandersaus
- Kabeljauw met roomsaus en spinazie
- Kabeljauw met Mediterrane groenten
- Makreel, gestoofd met prei
- Makreel met munt
- Makreeltartaartjes met gestoomde broccoli
- Makreelpakketjes met fijne groenten
- Makreel, stoofpotje met kappertjessaus
- Makreelballetjes met mie en roerbakgroenten
- Makreel, gestoofd met kruidenboter
- Makreel met courgette
- Makreel gevuld en onder de grill of op de barbeque
- Oesters op een bedje van spinazie
- Paling in het groen
- Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan
- Poon met saffraanrijst
- Poon met broccoli en kerrierijst
- Poon, een heerlijk visrecept
- Rode mullen met saffraansaus
- Roodbaars met zeekraal
- Roodbaars met asperges
- Roodbaars met Griekse Yoghurt
- Sardines op zijn Grieks
- Snoekbaars uit de oven met risotto van wilde rijst of gepofte aardappel
- Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal
- Tarbot met pasta
- Tarbot met olijven en tijmsaus en nieuwe aardappels
- Tonijn met sesam en avocadosalade
- Tonijn met tomatensaus en olijven
- Tonijn met ananas
- Visragout met spinazie
- Vis met paprika en tauge
- Wijting op z'n Italiaans
- Waterzooi van vis met zwarte noedels
- Zeebaars met tahin/tomatensaus uit de oven
- Zeeduivel, gestoofd
- Zeebaars met ratatouille
- Zeeduivel met saffraanmayonaise
- Zeewolf gepocheerd op bedje van courgette en veldsla met krielaardappeltjes
- Zalm met een aardappelkorstje, overschotel
- Zalmmoot in folie met saffraanrijst
- Zalm. Koud met avocado en basilicumdressing
- Zalmlasagnaschotel
- Zalmfilet met romige sinaasappelsaus
- Zalmfilet met rijst en spinazie
- Zalm met miso en limoen
- Zalm uit de oven
- Zalm met tagliatelli
- Zalm met pannenkoeken en groentencocktail vooraf
- Zalm uit de oven met asperges
- Zalmforel in wittewijnsaus
- Zalm met groentenspies en tomatensaus
- Zeewolf met groenten
- Zeewolf met venkel
- Zeewolf met waterzooi en zuring
- Zeeduivel satè met kruidige eigengemaakte satesaus
- Vis, recepten voor gevarieerde maaltijden met vis
Plaats een reactie ...
Reageer op "Heilbot met knolselderijpuree"