Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Een recept uit de Volkskrant van Marcus Huibers enigszins aangepast 

Ingrediënten: heilbot met knolselderijpuree
  • 10 teentjes knoflook.
  • 1 knolselderij - liefst biologisch
  • bosje peterselie
  • 4 grote aardappelen - biologisch
  • 1 groentenbouillonblokje 
  • tamari of shoyu en snufje peper 
  • 2 eetlepels olijfolie ( zie voor bakken uitgangspunten houtsmullerdieet)
  • 4 flinke heilbotfilets 

Bereiding:
Snijdt de knolselderij en de aardappelen in grove stukken en doe ze met de knoflooktenen en het bouillonblokje in een pan met kokend water. Draai het vur laag en kook alles langzaam gaar in ca. 25 tot 30 minuten. Stamp alles tot pouree met toevoeging van olijfolie zodat een mooie smeuiige puree krijgt. Breng op smaak met wat tamari of shoyu en versgemalen peper.

Verwarm de oven op 200 graden. Bak de heilbotfilets om en om in de olijfolie ca. 2 minuten aan elke kant op matig vuur. Leg de heilbotfilets daarna een 12 tot 15 minuten in de voorwarmde oven. Garneer de puree met de grof gesneden peterselie en leg de heilbotfilets ernaast. 

Serveer met een groene gemengde salade. Zie salades.



 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Heilbot met knolselderijpuree"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>