Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: Mexicaanse haring
  • Olijfolie met klontje boter voor bakken
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijn geperst
  • 2 vleestomaten in stukjes gesneden
  • tabasco
  • tamari of shoyu
  • peper
  • 6 schoongemaakte nieuwe haring
  • 1 eetlepel fijngehakte selderij
  • Meergranen brood
  • Extra. Bietensalade. Zie salades.
Bereiding:
Bak de ui glazig in de olijfolie op zacht vuur en voed snel de knoflook toe.
Voeg na een minuut of vijf de tomaten toe en laat het geheel een minuut of tien pruttelen op een zacht vuur.
Voeg tabasco, tamari of shoyu en peper toe voor de smaak.
Laat nu de saus afkoelen.
Snijdt de haring in kleine stukjes en meng deze dan door de koude saus vermengd met de fijngeknipte selderij.
Laat alles minimaal twee uur staan, liever nog een nacht in de koelkast en serveer met warm meergranen brood uit de oven en een koude bietjessalade erbij. Zie salades.
 



 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Haring, Mexicaans"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>