Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Gebruik bij voorkeur biologische producten

aangepast naar een recept uit de Volkskrant 

Ingrediënten: Zeebaars uit de oven met saus van tahin

  • 4 kleine zeebaarzen of 2 grote schoongemaakt maar met kop en staart er nog aan
  • zeekraal voor 4 personen 
  • 1 ui fijn gesnipperd 
  • 2 eetlepels tahin van sesamzaad 
  • 1 bosje korianderblad grof gesneden 
  • 2 teentjes knoflook gekneusd 
  • 3 gepelde tomaten (uit blik) 
  • 2 verse tomaten 
  • sap van uitgeperste citroen 
  • 2 citroenen in plakjes gesneden 
  • mespuntje chilipoeder
  • tamari
  • handjevol zwarte Griekse olijven 
  • 4 el. olijfolie (voor bakken klontje roomboter) 

Bereiding:
Was de zeebaarzen onder de koude kraan en dep ze droog met keukenpapier. Fruit de ui met knoflook zachtjes in de olijfolie. Voeg de gepelde tomaten toe en druk ze fijn. Bak dit geheel ca. 10 minuten zonder deksel op de pan. Pureer daarna de saus in een keukenmachine tot een fijne saus Voeg de tahin, de gehakte koriander en citroensap toe. Maak op smaak met chilipoeder en wat tamari. Voeg eventueel wat water toe om de suasu smeuiig te houden. Snijdt de citroenen in plakken. .
Warm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven op 180 graden). Wentel de zeebaarzen in de olijfolie en leg ze voorzichtig in een ovenschaal. Besprenkel met nog wat meer olijfolie. Leg de plakjes citroen op de vis. In ca. 20 minuten is de vis gaar. Draai halverwege een keer de vis om. En voeg halverwege de olijven toe.

Warm nu de tahin/saus zachtjes op. Stoom de zeekraal in een stoompan in enkele minuten beetgaar. Doe de vis op een platte schaal welke is bedekt met de gestooomde zeekraal. Overgiet de vis met de tahinsaus en garneer met de olijven, verse tomaten en citroenplakjes. Serveer hierbij een veldslasalade. Zie salades.


 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Zeebaars met tahin/tomatensaus uit de oven"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>