Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Gebruik bij voorkeur biologische producten
aangepast naar een recept uit de Volkskrant
Ingrediënten: Zeebaars uit de oven met saus van tahin
- 4 kleine zeebaarzen of 2 grote schoongemaakt maar met kop en staart er nog aan
- zeekraal voor 4 personen
- 1 ui fijn gesnipperd
- 2 eetlepels tahin van sesamzaad
- 1 bosje korianderblad grof gesneden
- 2 teentjes knoflook gekneusd
- 3 gepelde tomaten (uit blik)
- 2 verse tomaten
- sap van uitgeperste citroen
- 2 citroenen in plakjes gesneden
- mespuntje chilipoeder
- tamari
- handjevol zwarte Griekse olijven
- 4 el. olijfolie (voor bakken klontje roomboter)
Bereiding:
Was de zeebaarzen onder de koude kraan en dep ze droog met keukenpapier. Fruit de ui met knoflook zachtjes in de olijfolie. Voeg de gepelde tomaten toe en druk ze fijn. Bak dit geheel ca. 10 minuten zonder deksel op de pan. Pureer daarna de saus in een keukenmachine tot een fijne saus Voeg de tahin, de gehakte koriander en citroensap toe. Maak op smaak met chilipoeder en wat tamari. Voeg eventueel wat water toe om de suasu smeuiig te houden. Snijdt de citroenen in plakken. .
Warm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven op 180 graden). Wentel de zeebaarzen in de olijfolie en leg ze voorzichtig in een ovenschaal. Besprenkel met nog wat meer olijfolie. Leg de plakjes citroen op de vis. In ca. 20 minuten is de vis gaar. Draai halverwege een keer de vis om. En voeg halverwege de olijven toe.
Warm nu de tahin/saus zachtjes op. Stoom de zeekraal in een stoompan in enkele minuten beetgaar. Doe de vis op een platte schaal welke is bedekt met de gestooomde zeekraal. Overgiet de vis met de tahinsaus en garneer met de olijven, verse tomaten en citroenplakjes. Serveer hierbij een veldslasalade. Zie salades.
Gerelateerde artikelen
- Ansjovis met knolselderij
- Forel met venkel en champignons
- Forel met venkelsaus
- Forel met verse pasta en spinaziepesto
- Forel gevuld en met amandelsaus
- Forelfilet met pasta en spinazie
- Forel, op oosterse wijze
- Forel met venkel
- Forel, gevuld
- Forelfilet met limoen , sesam en Spaanse peper
- Haring in dillesaus
- Haring, Mexicaans
- Haring als ovenschotel
- Heilbot uit de oven
- Heilbot met knolselderijpuree
- Kabeljauwfilet met koriandersaus
- Kabeljauw met roomsaus en spinazie
- Kabeljauw met Mediterrane groenten
- Makreel, gestoofd met prei
- Makreel met munt
- Makreeltartaartjes met gestoomde broccoli
- Makreelpakketjes met fijne groenten
- Makreel, stoofpotje met kappertjessaus
- Makreelballetjes met mie en roerbakgroenten
- Makreel, gestoofd met kruidenboter
- Makreel met courgette
- Makreel gevuld en onder de grill of op de barbeque
- Oesters op een bedje van spinazie
- Paling in het groen
- Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan
- Poon met saffraanrijst
- Poon met broccoli en kerrierijst
- Poon, een heerlijk visrecept
- Rode mullen met saffraansaus
- Roodbaars met zeekraal
- Roodbaars met asperges
- Roodbaars met Griekse Yoghurt
- Sardines op zijn Grieks
- Snoekbaars uit de oven met risotto van wilde rijst of gepofte aardappel
- Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal
- Tarbot met pasta
- Tarbot met olijven en tijmsaus en nieuwe aardappels
- Tonijn met sesam en avocadosalade
- Tonijn met tomatensaus en olijven
- Tonijn met ananas
- Visragout met spinazie
- Vis met paprika en tauge
- Wijting op z'n Italiaans
- Waterzooi van vis met zwarte noedels
- Zeebaars met tahin/tomatensaus uit de oven
- Zeeduivel, gestoofd
- Zeebaars met ratatouille
- Zeeduivel met saffraanmayonaise
- Zeewolf gepocheerd op bedje van courgette en veldsla met krielaardappeltjes
- Zalm met een aardappelkorstje, overschotel
- Zalmmoot in folie met saffraanrijst
- Zalm. Koud met avocado en basilicumdressing
- Zalmlasagnaschotel
- Zalmfilet met romige sinaasappelsaus
- Zalmfilet met rijst en spinazie
- Zalm met miso en limoen
- Zalm uit de oven
- Zalm met tagliatelli
- Zalm met pannenkoeken en groentencocktail vooraf
- Zalm uit de oven met asperges
- Zalmforel in wittewijnsaus
- Zalm met groentenspies en tomatensaus
- Zeewolf met groenten
- Zeewolf met venkel
- Zeewolf met waterzooi en zuring
- Zeeduivel satè met kruidige eigengemaakte satesaus
- Vis, recepten voor gevarieerde maaltijden met vis
Plaats een reactie ...
Reageer op "Zeebaars met tahin/tomatensaus uit de oven"