Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Naar een recept uit Allerhande
Ingrediënten: gevulde forel uit het oosten
Snijdt peper in kleine reepjes en fruit deze ca, 1 minuut in de olijfolie.
Snijdt de paksoi in kleine reepjes. Houdt vier bladeren achter en voeg aan de peper de kleingesneden paksoi toe en roerbak deze een minuutje mee. Meng daarna van het vur af een scheutje tamari of shoyu en 2 eetlepels sesamzaad door het mengsel.
Vul de buiken van de schoongemaakte forel met het paksoimengsel en strijk de forellen in met wat olijfolie. En leg alles in een lichtingevette ovenschaal.
Bak de forellen in een voorverwarmde oven van 200 graden C. in ca. 15 tot 20 minuten gaar.
Serveer met roergebakken mie en fruitsalade naar eigen smaak. Zie salades.
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Naar een recept uit Allerhande
Ingrediënten: gevulde forel uit het oosten
- Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
- 1 rode peper
- 2 struiken paksoi
- 4 eetlepels sesamzaad
- tamari of shoyu
- 4 forellen (vers bij visboer)
- Roergebakken mie voor vier personen
- Extra: fruitsalade naar eigen smaak. Zie salades.
Snijdt peper in kleine reepjes en fruit deze ca, 1 minuut in de olijfolie.
Snijdt de paksoi in kleine reepjes. Houdt vier bladeren achter en voeg aan de peper de kleingesneden paksoi toe en roerbak deze een minuutje mee. Meng daarna van het vur af een scheutje tamari of shoyu en 2 eetlepels sesamzaad door het mengsel.
Vul de buiken van de schoongemaakte forel met het paksoimengsel en strijk de forellen in met wat olijfolie. En leg alles in een lichtingevette ovenschaal.
Bak de forellen in een voorverwarmde oven van 200 graden C. in ca. 15 tot 20 minuten gaar.
Serveer met roergebakken mie en fruitsalade naar eigen smaak. Zie salades.
Gerelateerde artikelen
- Ansjovis met knolselderij
- Forel met venkel en champignons
- Forel met venkelsaus
- Forel met verse pasta en spinaziepesto
- Forel gevuld en met amandelsaus
- Forelfilet met pasta en spinazie
- Forel, op oosterse wijze
- Forel met venkel
- Forel, gevuld
- Forelfilet met limoen , sesam en Spaanse peper
- Haring in dillesaus
- Haring, Mexicaans
- Haring als ovenschotel
- Heilbot uit de oven
- Heilbot met knolselderijpuree
- Kabeljauwfilet met koriandersaus
- Kabeljauw met roomsaus en spinazie
- Kabeljauw met Mediterrane groenten
- Makreel, gestoofd met prei
- Makreel met munt
- Makreeltartaartjes met gestoomde broccoli
- Makreelpakketjes met fijne groenten
- Makreel, stoofpotje met kappertjessaus
- Makreelballetjes met mie en roerbakgroenten
- Makreel, gestoofd met kruidenboter
- Makreel met courgette
- Makreel gevuld en onder de grill of op de barbeque
- Oesters op een bedje van spinazie
- Paling in het groen
- Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan
- Poon met saffraanrijst
- Poon met broccoli en kerrierijst
- Poon, een heerlijk visrecept
- Rode mullen met saffraansaus
- Roodbaars met zeekraal
- Roodbaars met asperges
- Roodbaars met Griekse Yoghurt
- Sardines op zijn Grieks
- Snoekbaars uit de oven met risotto van wilde rijst of gepofte aardappel
- Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal
- Tarbot met pasta
- Tarbot met olijven en tijmsaus en nieuwe aardappels
- Tonijn met sesam en avocadosalade
- Tonijn met tomatensaus en olijven
- Tonijn met ananas
- Visragout met spinazie
- Vis met paprika en tauge
- Wijting op z'n Italiaans
- Waterzooi van vis met zwarte noedels
- Zeebaars met tahin/tomatensaus uit de oven
- Zeeduivel, gestoofd
- Zeebaars met ratatouille
- Zeeduivel met saffraanmayonaise
- Zeewolf gepocheerd op bedje van courgette en veldsla met krielaardappeltjes
- Zalm met een aardappelkorstje, overschotel
- Zalmmoot in folie met saffraanrijst
- Zalm. Koud met avocado en basilicumdressing
- Zalmlasagnaschotel
- Zalmfilet met romige sinaasappelsaus
- Zalmfilet met rijst en spinazie
- Zalm met miso en limoen
- Zalm uit de oven
- Zalm met tagliatelli
- Zalm met pannenkoeken en groentencocktail vooraf
- Zalm uit de oven met asperges
- Zalmforel in wittewijnsaus
- Zalm met groentenspies en tomatensaus
- Zeewolf met groenten
- Zeewolf met venkel
- Zeewolf met waterzooi en zuring
- Zeeduivel satè met kruidige eigengemaakte satesaus
- Vis, recepten voor gevarieerde maaltijden met vis
Plaats een reactie ...
Reageer op "Forel, op oosterse wijze"