Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Hoewel schol geen vette vis is vindt Houtsmuller het geen bezwaar om 1x per week magere vis te eten. En als geboren Zeeuw vind ik dit persoonlijk een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten: Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal
  • Bosje bospeen
  • 2 bosuitjes
  • 50 gram peultjes
  • verse zeekraal voor vier personen
  • 5 dl kruidenbouillon
  • ½ dl. droge witte wijn
  • 8 kleine scholfilets of vier grote
  • 2 dl. koksroom
  • 2 theelepels maizena
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels verse kervelblaadjes
  • tamari of shoyu en peper
  • Extra: zilvervliesrijst voor 4 personen
Bereiding:
Breng in een pan de bouillon met de wijn aan de kook. Kook daarin de gewassen en in kleine, in de lengte stukjes gesneden bospeen, bosuitjes en peultjes voor (ongeveer 2-3 minuten). Haal de groenten met een schuimspaan uit het kookvocht.
Verdeel de groenten over de uitgespreide scholfilets. Rol de filets op en steek ze vast met een cocktailprikker
Breng het kookvocht van wijn en bouillon opnieuw aan de kook en gaar de filets in ongeveer 5 minuten.
Neem de visrolletjes uit de pan en houdt ze warm op een bord boven een pan met heet water en een deksel erop.
Neem de helft van het kookvocht en roer daar de room doorheen en breng aan de kook en kook de saus wat in. Binden met wat maizena.
Roer de kappetjes door de suas en breng op smaak met wat peper en tamari of shoyu.

Geef de saus apart bij serveren en bestrooi met de kervelblaadjes. Serveer bij dit gerecht zilvervliesrijst en verse zeekraal (Zeekraal wassen en zonder toevoegingen volgens gebruiksaanwijzing blancheren)


 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>