Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
Dit gerecht is voor 2 personen

Ingrediënten: Wijting a la Italiano  Bron: Hoogland visspeciaalzaken.

· 500 gr. panklare wijting
· 1 ui
· 175 gr. wortel
· 50 gr. knolselderij
· 1 klein blikje tomatenpuree
· laurierblad, peterselie, basilicum, citroen
· olijfolie extra vierge
· 250 gr. spaghetti
 

Bereiding:

Fruit in de olie een gehakte ui, dunne reepjes wortel en dunne reepjes knolselderij. Doe er laurier, enkele takjes peterselie en gedroogde basilicum bij. Voeg als laatste een blikje tomatenpuree toe, en zoveel water dat er een sausje ontstaat.  Doe de schoongemaakte wijting in een pan en giet de goed doorgeroerde saus over de vis. Zorg dat deze goed onder ligt, voeg zo nodig nog wat extra tomatenpuree toe en laat de wijting in 10-15 min. gaar worden. De laurier verwijderen. Breng op smaak met zout, citroensap en gehakte peterselie. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en serveer bij de vis. Serveer als extra een veldslasalade. Zie salades



 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Wijting op z'n Italiaans"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>