Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
Aangepast voor twee personen naar een recept uit 'Oven' door Petra
Ingrediënten: Kabeljauw met mediterrane groenten
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olie in een wok en fruit de ui en de knoflook even aan. Bak de blokjes courgette met de kruiden heel even mee. Haal de wok van het vuur en schep de blokjes tomaat erdoor en voeg naar smaak peper toe. Vet een ovenschaal licht in met olijfolie en schep een derde van de groente op de bodem. Wrijf de kabeljauw in met peper en leg de vis op de groente. Schep de rest van de groente erover. Strijk de creme fraiche erover uit en bestrooi het geheel met de kaas. Zet de schaal in de oven en laat de kabeljauw in ca. 20 min. gaar worden. Lekker met zilvervliesrijst of aardappelen. Serveer als extra een veldslasalade erbij. Zie salades..
Aangepast voor twee personen naar een recept uit 'Oven' door Petra
Ingrediënten: Kabeljauw met mediterrane groenten
- 3 eetlepels olijfolie (extra vierge, zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
1 ui, grof gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 courgette, in kleine blokjes
1 eetlepel provencaalse kruiden, fijngehakt
3 tomaten, ontveld en in blokjes
peper
300-400 gram kabeljauwfilet
3 eetlepels creme fraiche
2 eetlepels geraspte jonge kaas - extra: veldslasalade.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olie in een wok en fruit de ui en de knoflook even aan. Bak de blokjes courgette met de kruiden heel even mee. Haal de wok van het vuur en schep de blokjes tomaat erdoor en voeg naar smaak peper toe. Vet een ovenschaal licht in met olijfolie en schep een derde van de groente op de bodem. Wrijf de kabeljauw in met peper en leg de vis op de groente. Schep de rest van de groente erover. Strijk de creme fraiche erover uit en bestrooi het geheel met de kaas. Zet de schaal in de oven en laat de kabeljauw in ca. 20 min. gaar worden. Lekker met zilvervliesrijst of aardappelen. Serveer als extra een veldslasalade erbij. Zie salades..
Gerelateerde artikelen
- Ansjovis met knolselderij
- Forel met venkel en champignons
- Forel met venkelsaus
- Forel met verse pasta en spinaziepesto
- Forel gevuld en met amandelsaus
- Forelfilet met pasta en spinazie
- Forel, op oosterse wijze
- Forel met venkel
- Forel, gevuld
- Forelfilet met limoen , sesam en Spaanse peper
- Haring in dillesaus
- Haring, Mexicaans
- Haring als ovenschotel
- Heilbot uit de oven
- Heilbot met knolselderijpuree
- Kabeljauwfilet met koriandersaus
- Kabeljauw met roomsaus en spinazie
- Kabeljauw met Mediterrane groenten
- Makreel, gestoofd met prei
- Makreel met munt
- Makreeltartaartjes met gestoomde broccoli
- Makreelpakketjes met fijne groenten
- Makreel, stoofpotje met kappertjessaus
- Makreelballetjes met mie en roerbakgroenten
- Makreel, gestoofd met kruidenboter
- Makreel met courgette
- Makreel gevuld en onder de grill of op de barbeque
- Oesters op een bedje van spinazie
- Paling in het groen
- Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan
- Poon met saffraanrijst
- Poon met broccoli en kerrierijst
- Poon, een heerlijk visrecept
- Rode mullen met saffraansaus
- Roodbaars met zeekraal
- Roodbaars met asperges
- Roodbaars met Griekse Yoghurt
- Sardines op zijn Grieks
- Snoekbaars uit de oven met risotto van wilde rijst of gepofte aardappel
- Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal
- Tarbot met pasta
- Tarbot met olijven en tijmsaus en nieuwe aardappels
- Tonijn met sesam en avocadosalade
- Tonijn met tomatensaus en olijven
- Tonijn met ananas
- Visragout met spinazie
- Vis met paprika en tauge
- Wijting op z'n Italiaans
- Waterzooi van vis met zwarte noedels
- Zeebaars met tahin/tomatensaus uit de oven
- Zeeduivel, gestoofd
- Zeebaars met ratatouille
- Zeeduivel met saffraanmayonaise
- Zeewolf gepocheerd op bedje van courgette en veldsla met krielaardappeltjes
- Zalm met een aardappelkorstje, overschotel
- Zalmmoot in folie met saffraanrijst
- Zalm. Koud met avocado en basilicumdressing
- Zalmlasagnaschotel
- Zalmfilet met romige sinaasappelsaus
- Zalmfilet met rijst en spinazie
- Zalm met miso en limoen
- Zalm uit de oven
- Zalm met tagliatelli
- Zalm met pannenkoeken en groentencocktail vooraf
- Zalm uit de oven met asperges
- Zalmforel in wittewijnsaus
- Zalm met groentenspies en tomatensaus
- Zeewolf met groenten
- Zeewolf met venkel
- Zeewolf met waterzooi en zuring
- Zeeduivel satè met kruidige eigengemaakte satesaus
- Vis, recepten voor gevarieerde maaltijden met vis
Plaats een reactie ...
Reageer op "Kabeljauw met Mediterrane groenten"