Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet

Aangepast voor twee personen naar een recept uit 'Oven' door Petra

Ingrediënten: Kabeljauw met mediterrane groenten

  • 3 eetlepels olijfolie (extra vierge, zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
    1 ui, grof gesnipperd
    2 teentjes knoflook, fijngehakt
    1 courgette, in kleine blokjes
    1 eetlepel provencaalse kruiden, fijngehakt
    3 tomaten, ontveld en in blokjes
    peper
    300-400 gram kabeljauwfilet
    3 eetlepels creme fraiche
    2 eetlepels geraspte jonge kaas
  • extra: veldslasalade.
     
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olie in een wok en fruit de ui en de knoflook even aan. Bak de blokjes courgette met de kruiden heel even mee. Haal de wok van het vuur en schep de blokjes tomaat erdoor en voeg naar smaak peper toe. Vet een ovenschaal licht in met olijfolie en schep een derde van de groente op de bodem. Wrijf de kabeljauw in met peper en leg de vis op de groente. Schep de rest van de groente erover. Strijk de creme fraiche erover uit en bestrooi het geheel met de kaas. Zet de schaal in de oven en laat de kabeljauw in ca. 20 min. gaar worden. Lekker met zilvervliesrijst of aardappelen. Serveer als extra een veldslasalade erbij. Zie salades..
 



 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Kabeljauw met Mediterrane groenten"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>