Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Gebruik bij voorkeur biologische producten
Ingrediënten: Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan
- 50 gram verse peterselie
- 4 grote pangafilets van ca. 150 gram elk
- verse spinazie, ca. 300 gram
- 50 gram pijnboompitten
- 50 gram vegetarische kaas
- beetje roomboter zonder zout voor insmeren stoommanje
- 1 teentje knoflook gekneusd
- zeezout en peper naar smaak
- 2 dl. visbouillon
- 1 kleine winterpeen, in dunne plakjes gesneden
- 2 dl. olijfolie
- Extra: gemengde salade. Zie salades
Rol de pangafilets op. Blancheer de spinazie kort in een scheutje olijfolie totdat de bladen zacht worden maar nog wel goed stevig zijn. Wikkel de pangafilets in de spinazie en prik ze met een cocktailprikker dicht. Leg deze dan in een stoommandje dat ingesmeerd is met wat boter.
Meng de peterselie in de keukenmachine samen met de pijnboompitten, kaas en knoflook. Voeg zoveel olie toe tot er een smeuïge saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout. De saus niet laat koken.
Bak de lamsoren 2 minuten in wat olijfolie. Snijd de winterwortel in kleine plakjes en blancheer ze beetgaar in circa 1 a 2 minuten.
Breng de visbouillon aan de kook. Stoom de vispakketjes 8 minuten boven de visbouillon. Verwijder de cocktailprikker. Verdeel lamsoren en wortel over de borden, leg daarop de vis en schep de saus over de vis. Serveer alles met vers gekookte zilvervliesrijst en een gemengde salade. Zie salades.
Gerelateerde artikelen
- Ansjovis met knolselderij
- Forel met venkel en champignons
- Forel met venkelsaus
- Forel met verse pasta en spinaziepesto
- Forel gevuld en met amandelsaus
- Forelfilet met pasta en spinazie
- Forel, op oosterse wijze
- Forel met venkel
- Forel, gevuld
- Forelfilet met limoen , sesam en Spaanse peper
- Haring in dillesaus
- Haring, Mexicaans
- Haring als ovenschotel
- Heilbot uit de oven
- Heilbot met knolselderijpuree
- Kabeljauwfilet met koriandersaus
- Kabeljauw met roomsaus en spinazie
- Kabeljauw met Mediterrane groenten
- Makreel, gestoofd met prei
- Makreel met munt
- Makreeltartaartjes met gestoomde broccoli
- Makreelpakketjes met fijne groenten
- Makreel, stoofpotje met kappertjessaus
- Makreelballetjes met mie en roerbakgroenten
- Makreel, gestoofd met kruidenboter
- Makreel met courgette
- Makreel gevuld en onder de grill of op de barbeque
- Oesters op een bedje van spinazie
- Paling in het groen
- Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan
- Poon met saffraanrijst
- Poon met broccoli en kerrierijst
- Poon, een heerlijk visrecept
- Rode mullen met saffraansaus
- Roodbaars met zeekraal
- Roodbaars met asperges
- Roodbaars met Griekse Yoghurt
- Sardines op zijn Grieks
- Snoekbaars uit de oven met risotto van wilde rijst of gepofte aardappel
- Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal
- Tarbot met pasta
- Tarbot met olijven en tijmsaus en nieuwe aardappels
- Tonijn met sesam en avocadosalade
- Tonijn met tomatensaus en olijven
- Tonijn met ananas
- Visragout met spinazie
- Vis met paprika en tauge
- Wijting op z'n Italiaans
- Waterzooi van vis met zwarte noedels
- Zeebaars met tahin/tomatensaus uit de oven
- Zeeduivel, gestoofd
- Zeebaars met ratatouille
- Zeeduivel met saffraanmayonaise
- Zeewolf gepocheerd op bedje van courgette en veldsla met krielaardappeltjes
- Zalm met een aardappelkorstje, overschotel
- Zalmmoot in folie met saffraanrijst
- Zalm. Koud met avocado en basilicumdressing
- Zalmlasagnaschotel
- Zalmfilet met romige sinaasappelsaus
- Zalmfilet met rijst en spinazie
- Zalm met miso en limoen
- Zalm uit de oven
- Zalm met tagliatelli
- Zalm met pannenkoeken en groentencocktail vooraf
- Zalm uit de oven met asperges
- Zalmforel in wittewijnsaus
- Zalm met groentenspies en tomatensaus
- Zeewolf met groenten
- Zeewolf met venkel
- Zeewolf met waterzooi en zuring
- Zeeduivel satè met kruidige eigengemaakte satesaus
- Vis, recepten voor gevarieerde maaltijden met vis
Plaats een reactie ...
Reageer op "Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan"