Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Aangepast naar een recept van Alma Huisken (AD)
Ingrediënten: Stoofpot van makreel met kappertjessaus
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Aangepast naar een recept van Alma Huisken (AD)
Ingrediënten: Stoofpot van makreel met kappertjessaus
- Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
- Verse makreelfilet voor vier personen in een paar grote moten gehakt.
- 400 gram schoongeboende aardappels (liefst biologisch)
- 2 preien, zowel het wit als het groen grof gesneden
- 8 lente-uitjes, wit en groen grof gehakt
- 400 l. droge cider
- 600 ml. Visbouillon (zelf maken van visafval of potje visfondant)
- 2 laurierblaadjes
- wat versgemalen peper
- 5 eetlepels olijfolie (extra vierge)
- 2 eetlepels citroensap
- 4 knoflooktenen
- dooiers van twee superzachtgekookte eieren (vers en scharrel)
- twee theelepels kappertjes
- Extra: meergranenbrood
- Een toetje van vers seizoensfruit als salade
Gerelateerde artikelen
- Ansjovis met knolselderij
- Forel met venkel en champignons
- Forel met venkelsaus
- Forel met verse pasta en spinaziepesto
- Forel gevuld en met amandelsaus
- Forelfilet met pasta en spinazie
- Forel, op oosterse wijze
- Forel met venkel
- Forel, gevuld
- Forelfilet met limoen , sesam en Spaanse peper
- Haring in dillesaus
- Haring, Mexicaans
- Haring als ovenschotel
- Heilbot uit de oven
- Heilbot met knolselderijpuree
- Kabeljauwfilet met koriandersaus
- Kabeljauw met roomsaus en spinazie
- Kabeljauw met Mediterrane groenten
- Makreel, gestoofd met prei
- Makreel met munt
- Makreeltartaartjes met gestoomde broccoli
- Makreelpakketjes met fijne groenten
- Makreel, stoofpotje met kappertjessaus
- Makreelballetjes met mie en roerbakgroenten
- Makreel, gestoofd met kruidenboter
- Makreel met courgette
- Makreel gevuld en onder de grill of op de barbeque
- Oesters op een bedje van spinazie
- Paling in het groen
- Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan
- Poon met saffraanrijst
- Poon met broccoli en kerrierijst
- Poon, een heerlijk visrecept
- Rode mullen met saffraansaus
- Roodbaars met zeekraal
- Roodbaars met asperges
- Roodbaars met Griekse Yoghurt
- Sardines op zijn Grieks
- Snoekbaars uit de oven met risotto van wilde rijst of gepofte aardappel
- Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal
- Tarbot met pasta
- Tarbot met olijven en tijmsaus en nieuwe aardappels
- Tonijn met sesam en avocadosalade
- Tonijn met tomatensaus en olijven
- Tonijn met ananas
- Visragout met spinazie
- Vis met paprika en tauge
- Wijting op z'n Italiaans
- Waterzooi van vis met zwarte noedels
- Zeebaars met tahin/tomatensaus uit de oven
- Zeeduivel, gestoofd
- Zeebaars met ratatouille
- Zeeduivel met saffraanmayonaise
- Zeewolf gepocheerd op bedje van courgette en veldsla met krielaardappeltjes
- Zalm met een aardappelkorstje, overschotel
- Zalmmoot in folie met saffraanrijst
- Zalm. Koud met avocado en basilicumdressing
- Zalmlasagnaschotel
- Zalmfilet met romige sinaasappelsaus
- Zalmfilet met rijst en spinazie
- Zalm met miso en limoen
- Zalm uit de oven
- Zalm met tagliatelli
- Zalm met pannenkoeken en groentencocktail vooraf
- Zalm uit de oven met asperges
- Zalmforel in wittewijnsaus
- Zalm met groentenspies en tomatensaus
- Zeewolf met groenten
- Zeewolf met venkel
- Zeewolf met waterzooi en zuring
- Zeeduivel satè met kruidige eigengemaakte satesaus
- Vis, recepten voor gevarieerde maaltijden met vis
Plaats een reactie ...
Reageer op "Makreel, stoofpotje met kappertjessaus"