Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten:
  • roodbaarsfilet voor vier personen (vraag je visboer hoeveel, ik dacht ca. 500 gram)
  • 1 kg. Aardappels (biologisch)
  • 3 tomaten
  • ½ zakje verse bieslook
  • 300 ml. Griekse yoghurt of kwark
  • zeezout en versgemalen witte peper
  • spercieboontjes, ca. 750 gram
Bereiding :
Aardappels. liefst in de schil (wel goed wassen dan vooraf) koken in weinig water en pas achteraf schillen. Roodbaarsfilet in lichtingevette ovenschaal (klontje roomboter) leggen en bestrooien met vers gemalen peper en zeezout (niet teveel). Leg de in plakjes gesneden tomaten op de vis. Bieslook fijnknippen en door Griekse yoghurt (of kwark) roeren. Daaran voer de vis schenken en stoof de vis gaar in een voorverwarmde oven van 175 graden C.  (schaal middenin plaatsen) in ca. 15-20 minuten. Sperciebonen in weinig water beetgaar koken.

Het geheel serveren met gekookte aardappelen, sperciebonen en de roodbaarsfilet met apart erbij een gemengde groene salade. Zie salades 


 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Roodbaars met Griekse Yoghurt"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>