Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet

Ingrediënten: Markeel gevuld en onder de grill (uit tijdvoorvis aangepast)
  • 4 verse makrelen, schoongemaakt en graatvrij 
  • olijfolie om te bakken en om vis mee in te smeren
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook fijngeperst
  • 50 gram pijnboompitten
  • 2 sinaasappels,
  • 2 eetlepels verse koriander fijngehakt
  • zeezout en vers gemalen peper
  • extra visklemmen om te grillen 

Bereiding:
Maak de makrelen schoon en spoel ze goed af onder stromend water. Dep ze droog. Fruit de in ringen gesneden uien en fijngeperste knoflook ca. 2 minuten in olijfolie. Voeg de pijnboompitten toe. Rasp de schil van 1 sinaasappel en verdeel de ander in vier partjes, evenals de geschilde sinaasappel. Schep de sinaasappelrasp door de uien en knoflook. Breng op smaak met zeezout en versgemalen peper. Voeg de fijngehakte koriander toe en vul de makrelen met dit mengsel en de sinaasappelpartjes. Bind de makreel dicht met rolladetouw. 

Smeer de vis licht in met olijfolie en grill deze of op de barbeque of onder de grill in speciale visklemmen aan beide kanten gaar. ca. 7 minuten per kant. Serveer met warm meergranenstokbrood en een frisse fruitsalade. Zie salades 

 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Makreel gevuld en onder de grill of op de barbeque"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>