Ingrediënten: Markeel gevuld en onder de grill (uit tijdvoorvis aangepast)
- 4 verse makrelen, schoongemaakt en graatvrij
- olijfolie om te bakken en om vis mee in te smeren
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook fijngeperst
- 50 gram pijnboompitten
- 2 sinaasappels,
- 2 eetlepels verse koriander fijngehakt
- zeezout en vers gemalen peper
- extra visklemmen om te grillen
Bereiding:
Maak de makrelen schoon en spoel ze goed af onder stromend water. Dep ze droog. Fruit de in ringen gesneden uien en fijngeperste knoflook ca. 2 minuten in olijfolie. Voeg de pijnboompitten toe. Rasp de schil van 1 sinaasappel en verdeel de ander in vier partjes, evenals de geschilde sinaasappel. Schep de sinaasappelrasp door de uien en knoflook. Breng op smaak met zeezout en versgemalen peper. Voeg de fijngehakte koriander toe en vul de makrelen met dit mengsel en de sinaasappelpartjes. Bind de makreel dicht met rolladetouw.
Smeer de vis licht in met olijfolie en grill deze of op de barbeque of onder de grill in speciale visklemmen aan beide kanten gaar. ca. 7 minuten per kant. Serveer met warm meergranenstokbrood en een frisse fruitsalade. Zie salades
Gerelateerde artikelen
- Ansjovis met knolselderij
- Forel met venkel en champignons
- Forel met venkelsaus
- Forel met verse pasta en spinaziepesto
- Forel gevuld en met amandelsaus
- Forelfilet met pasta en spinazie
- Forel, op oosterse wijze
- Forel met venkel
- Forel, gevuld
- Forelfilet met limoen , sesam en Spaanse peper
- Haring in dillesaus
- Haring, Mexicaans
- Haring als ovenschotel
- Heilbot uit de oven
- Heilbot met knolselderijpuree
- Kabeljauwfilet met koriandersaus
- Kabeljauw met roomsaus en spinazie
- Kabeljauw met Mediterrane groenten
- Makreel, gestoofd met prei
- Makreel met munt
- Makreeltartaartjes met gestoomde broccoli
- Makreelpakketjes met fijne groenten
- Makreel, stoofpotje met kappertjessaus
- Makreelballetjes met mie en roerbakgroenten
- Makreel, gestoofd met kruidenboter
- Makreel met courgette
- Makreel gevuld en onder de grill of op de barbeque
- Oesters op een bedje van spinazie
- Paling in het groen
- Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan
- Poon met saffraanrijst
- Poon met broccoli en kerrierijst
- Poon, een heerlijk visrecept
- Rode mullen met saffraansaus
- Roodbaars met zeekraal
- Roodbaars met asperges
- Roodbaars met Griekse Yoghurt
- Sardines op zijn Grieks
- Snoekbaars uit de oven met risotto van wilde rijst of gepofte aardappel
- Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal
- Tarbot met pasta
- Tarbot met olijven en tijmsaus en nieuwe aardappels
- Tonijn met sesam en avocadosalade
- Tonijn met tomatensaus en olijven
- Tonijn met ananas
- Visragout met spinazie
- Vis met paprika en tauge
- Wijting op z'n Italiaans
- Waterzooi van vis met zwarte noedels
- Zeebaars met tahin/tomatensaus uit de oven
- Zeeduivel, gestoofd
- Zeebaars met ratatouille
- Zeeduivel met saffraanmayonaise
- Zeewolf gepocheerd op bedje van courgette en veldsla met krielaardappeltjes
- Zalm met een aardappelkorstje, overschotel
- Zalmmoot in folie met saffraanrijst
- Zalm. Koud met avocado en basilicumdressing
- Zalmlasagnaschotel
- Zalmfilet met romige sinaasappelsaus
- Zalmfilet met rijst en spinazie
- Zalm met miso en limoen
- Zalm uit de oven
- Zalm met tagliatelli
- Zalm met pannenkoeken en groentencocktail vooraf
- Zalm uit de oven met asperges
- Zalmforel in wittewijnsaus
- Zalm met groentenspies en tomatensaus
- Zeewolf met groenten
- Zeewolf met venkel
- Zeewolf met waterzooi en zuring
- Zeeduivel satè met kruidige eigengemaakte satesaus
- Vis, recepten voor gevarieerde maaltijden met vis
Plaats een reactie ...
Reageer op "Makreel gevuld en onder de grill of op de barbeque"