Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Recept van tijdvoorvis ingezonden door Martijn Ingrediënten:
  • Olijfolie met een klontje roomboter voor het bakken (Zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 4 stuks tarbotfilet van 140 g
  • 250 g spirulina pasta
  • 50 g Spaanse zwarte olijven, zonder pit
  • 5 g kappertjes
  • 50 g zongedroogde tomaten
  • 75 gr vers haricots verts marins (zeewier)
  • 2 takjes tijm
  • 1 teen knoflook
  • peper uit de molen
  • grof zeezout met zeewier
  • Extra: Gemengde groene salade Zie salades.
Bereiding:
Bestrooi de tarbotfilets met peper uit de molen en bak ze goudbruin in de olijfolie met roomboter.
Olijven in vieren snijden. Tomaten fijn snijden en pan insmeren met teentje knoflook. De (verse) haricots de la mer spoelen zodat al het zeezout verwijderd is, daarna fijn snijden en kort blancheren zodat de mooie groene kleur te voorschijn komt. Afgieten en in kleine stukjes snijden.
Olijfolie licht verwarmen in de ingesmeerde pan.
De pasta opzetten in kokend water en een beetje olijfolie. Al roerend aan de kook brengen en in 4 minuten zachtjes gaar maken.
Verdeel de vis en de pasta over 4 voorverwarmde borden, ernaast de dressing met de haricots de mer en de salade apart erbij
 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Tarbot met pasta"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>