Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Recept van tijdvoorvis ingezonden door Martijn Ingrediënten:
Bestrooi de tarbotfilets met peper uit de molen en bak ze goudbruin in de olijfolie met roomboter.
Olijven in vieren snijden. Tomaten fijn snijden en pan insmeren met teentje knoflook. De (verse) haricots de la mer spoelen zodat al het zeezout verwijderd is, daarna fijn snijden en kort blancheren zodat de mooie groene kleur te voorschijn komt. Afgieten en in kleine stukjes snijden.
Olijfolie licht verwarmen in de ingesmeerde pan.
De pasta opzetten in kokend water en een beetje olijfolie. Al roerend aan de kook brengen en in 4 minuten zachtjes gaar maken.
Verdeel de vis en de pasta over 4 voorverwarmde borden, ernaast de dressing met de haricots de mer en de salade apart erbij
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Recept van tijdvoorvis ingezonden door Martijn Ingrediënten:
- Olijfolie met een klontje roomboter voor het bakken (Zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
- 4 stuks tarbotfilet van 140 g
- 250 g spirulina pasta
- 50 g Spaanse zwarte olijven, zonder pit
- 5 g kappertjes
- 50 g zongedroogde tomaten
- 75 gr vers haricots verts marins (zeewier)
- 2 takjes tijm
- 1 teen knoflook
- peper uit de molen
- grof zeezout met zeewier
- Extra: Gemengde groene salade Zie salades.
Bestrooi de tarbotfilets met peper uit de molen en bak ze goudbruin in de olijfolie met roomboter.
Olijven in vieren snijden. Tomaten fijn snijden en pan insmeren met teentje knoflook. De (verse) haricots de la mer spoelen zodat al het zeezout verwijderd is, daarna fijn snijden en kort blancheren zodat de mooie groene kleur te voorschijn komt. Afgieten en in kleine stukjes snijden.
Olijfolie licht verwarmen in de ingesmeerde pan.
De pasta opzetten in kokend water en een beetje olijfolie. Al roerend aan de kook brengen en in 4 minuten zachtjes gaar maken.
Verdeel de vis en de pasta over 4 voorverwarmde borden, ernaast de dressing met de haricots de mer en de salade apart erbij
Gerelateerde artikelen
- Ansjovis met knolselderij
- Forel met venkel en champignons
- Forel met venkelsaus
- Forel met verse pasta en spinaziepesto
- Forel gevuld en met amandelsaus
- Forelfilet met pasta en spinazie
- Forel, op oosterse wijze
- Forel met venkel
- Forel, gevuld
- Forelfilet met limoen , sesam en Spaanse peper
- Haring in dillesaus
- Haring, Mexicaans
- Haring als ovenschotel
- Heilbot uit de oven
- Heilbot met knolselderijpuree
- Kabeljauwfilet met koriandersaus
- Kabeljauw met roomsaus en spinazie
- Kabeljauw met Mediterrane groenten
- Makreel, gestoofd met prei
- Makreel met munt
- Makreeltartaartjes met gestoomde broccoli
- Makreelpakketjes met fijne groenten
- Makreel, stoofpotje met kappertjessaus
- Makreelballetjes met mie en roerbakgroenten
- Makreel, gestoofd met kruidenboter
- Makreel met courgette
- Makreel gevuld en onder de grill of op de barbeque
- Oesters op een bedje van spinazie
- Paling in het groen
- Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan
- Poon met saffraanrijst
- Poon met broccoli en kerrierijst
- Poon, een heerlijk visrecept
- Rode mullen met saffraansaus
- Roodbaars met zeekraal
- Roodbaars met asperges
- Roodbaars met Griekse Yoghurt
- Sardines op zijn Grieks
- Snoekbaars uit de oven met risotto van wilde rijst of gepofte aardappel
- Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal
- Tarbot met pasta
- Tarbot met olijven en tijmsaus en nieuwe aardappels
- Tonijn met sesam en avocadosalade
- Tonijn met tomatensaus en olijven
- Tonijn met ananas
- Visragout met spinazie
- Vis met paprika en tauge
- Wijting op z'n Italiaans
- Waterzooi van vis met zwarte noedels
- Zeebaars met tahin/tomatensaus uit de oven
- Zeeduivel, gestoofd
- Zeebaars met ratatouille
- Zeeduivel met saffraanmayonaise
- Zeewolf gepocheerd op bedje van courgette en veldsla met krielaardappeltjes
- Zalm met een aardappelkorstje, overschotel
- Zalmmoot in folie met saffraanrijst
- Zalm. Koud met avocado en basilicumdressing
- Zalmlasagnaschotel
- Zalmfilet met romige sinaasappelsaus
- Zalmfilet met rijst en spinazie
- Zalm met miso en limoen
- Zalm uit de oven
- Zalm met tagliatelli
- Zalm met pannenkoeken en groentencocktail vooraf
- Zalm uit de oven met asperges
- Zalmforel in wittewijnsaus
- Zalm met groentenspies en tomatensaus
- Zeewolf met groenten
- Zeewolf met venkel
- Zeewolf met waterzooi en zuring
- Zeeduivel satè met kruidige eigengemaakte satesaus
- Vis, recepten voor gevarieerde maaltijden met vis
Plaats een reactie ...
Reageer op "Tarbot met pasta"