Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Naar een recept uit het AD.
Ingrediënten: Vlaamse waterzooi met zeewolf en zuring
Kook de in dobbelstenen gesneden aardappels in tien minuten gaar in weinig water.
Was en snijdt de groenten klein, kook deze in aparte pannen (zuring niet in aluminium pan, geeft ongewenste reactie bij verhitting) en paar minuten (2-3 min.), spoel de groenten dan koud af en laat ze uitlekken.
Meet 800 ml. kookvocht af, zet dat op met de visafval en laat 30 minuten zacht trekken. Zo maakt u visbouillon. U kunt ook kant en klare visfond nemen.
Zeef de bouillon, pocheer darin de zeewolf een minuut of 2 en haal de vis eruit.
Kook nu de bouillon samen met de witte wijn in tot de helft, roer de room erdoor, voeg peper en tamari of shoyu toe naar smaak (als u iets zout gebruikt i.p.v. tamari is dat ook geen ramp).
Verwarm nu de vis, aardappels en groenten in de bouillon en bestrooi met gescheurde zuringblaadjes.
Serveer met extra gekookte nieuwe krieltjes en een wortelsalade. Zie salades.
Zie salades
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Naar een recept uit het AD.
Ingrediënten: Vlaamse waterzooi met zeewolf en zuring
- 750 gram zeewolf in grove stukken gesneden
- 300 gram bospeentjes
- 300 gram prei
- 4 stengels bleekselderij
- 4 nieuwe aardappels, in dobbelstenen gesneden
- 2 volle handen zuringblad, gewassen en uitgelekt (mag ook verse spinazie met wat citroensap)
- visbouillon (eventueel zelf maken van 300 gram vis afval)
- 125 ml. droge witte wijn
- 200 ml. crème fraiche
- snufje verse gemalen witte peper
- scheutje tamari of shoyu
- Extra: nieuwe krieltjes voor vier personen en wortelsalade. Zie salades
Kook de in dobbelstenen gesneden aardappels in tien minuten gaar in weinig water.
Was en snijdt de groenten klein, kook deze in aparte pannen (zuring niet in aluminium pan, geeft ongewenste reactie bij verhitting) en paar minuten (2-3 min.), spoel de groenten dan koud af en laat ze uitlekken.
Meet 800 ml. kookvocht af, zet dat op met de visafval en laat 30 minuten zacht trekken. Zo maakt u visbouillon. U kunt ook kant en klare visfond nemen.
Zeef de bouillon, pocheer darin de zeewolf een minuut of 2 en haal de vis eruit.
Kook nu de bouillon samen met de witte wijn in tot de helft, roer de room erdoor, voeg peper en tamari of shoyu toe naar smaak (als u iets zout gebruikt i.p.v. tamari is dat ook geen ramp).
Verwarm nu de vis, aardappels en groenten in de bouillon en bestrooi met gescheurde zuringblaadjes.
Serveer met extra gekookte nieuwe krieltjes en een wortelsalade. Zie salades.
Zie salades
Gerelateerde artikelen
- Ansjovis met knolselderij
- Forel met venkel en champignons
- Forel met venkelsaus
- Forel met verse pasta en spinaziepesto
- Forel gevuld en met amandelsaus
- Forelfilet met pasta en spinazie
- Forel, op oosterse wijze
- Forel met venkel
- Forel, gevuld
- Forelfilet met limoen , sesam en Spaanse peper
- Haring in dillesaus
- Haring, Mexicaans
- Haring als ovenschotel
- Heilbot uit de oven
- Heilbot met knolselderijpuree
- Kabeljauwfilet met koriandersaus
- Kabeljauw met roomsaus en spinazie
- Kabeljauw met Mediterrane groenten
- Makreel, gestoofd met prei
- Makreel met munt
- Makreeltartaartjes met gestoomde broccoli
- Makreelpakketjes met fijne groenten
- Makreel, stoofpotje met kappertjessaus
- Makreelballetjes met mie en roerbakgroenten
- Makreel, gestoofd met kruidenboter
- Makreel met courgette
- Makreel gevuld en onder de grill of op de barbeque
- Oesters op een bedje van spinazie
- Paling in het groen
- Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan
- Poon met saffraanrijst
- Poon met broccoli en kerrierijst
- Poon, een heerlijk visrecept
- Rode mullen met saffraansaus
- Roodbaars met zeekraal
- Roodbaars met asperges
- Roodbaars met Griekse Yoghurt
- Sardines op zijn Grieks
- Snoekbaars uit de oven met risotto van wilde rijst of gepofte aardappel
- Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal
- Tarbot met pasta
- Tarbot met olijven en tijmsaus en nieuwe aardappels
- Tonijn met sesam en avocadosalade
- Tonijn met tomatensaus en olijven
- Tonijn met ananas
- Visragout met spinazie
- Vis met paprika en tauge
- Wijting op z'n Italiaans
- Waterzooi van vis met zwarte noedels
- Zeebaars met tahin/tomatensaus uit de oven
- Zeeduivel, gestoofd
- Zeebaars met ratatouille
- Zeeduivel met saffraanmayonaise
- Zeewolf gepocheerd op bedje van courgette en veldsla met krielaardappeltjes
- Zalm met een aardappelkorstje, overschotel
- Zalmmoot in folie met saffraanrijst
- Zalm. Koud met avocado en basilicumdressing
- Zalmlasagnaschotel
- Zalmfilet met romige sinaasappelsaus
- Zalmfilet met rijst en spinazie
- Zalm met miso en limoen
- Zalm uit de oven
- Zalm met tagliatelli
- Zalm met pannenkoeken en groentencocktail vooraf
- Zalm uit de oven met asperges
- Zalmforel in wittewijnsaus
- Zalm met groentenspies en tomatensaus
- Zeewolf met groenten
- Zeewolf met venkel
- Zeewolf met waterzooi en zuring
- Zeeduivel satè met kruidige eigengemaakte satesaus
- Vis, recepten voor gevarieerde maaltijden met vis
Plaats een reactie ...
Reageer op "Zeewolf met waterzooi en zuring"