Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Naar een recept uit het AD.

Ingrediënten: Vlaamse waterzooi met zeewolf en zuring
  • 750 gram zeewolf in grove stukken gesneden
  • 300 gram bospeentjes
  • 300 gram prei
  • 4 stengels bleekselderij
  • 4 nieuwe aardappels, in dobbelstenen gesneden
  • 2 volle handen zuringblad, gewassen en uitgelekt (mag ook verse spinazie met wat citroensap)
  • visbouillon (eventueel zelf maken van 300 gram vis afval)
  • 125 ml. droge witte wijn
  • 200 ml. crème fraiche
  • snufje verse gemalen witte peper
  • scheutje tamari of shoyu
  • Extra: nieuwe krieltjes voor vier personen en wortelsalade. Zie salades
Bereiding:
Kook de in dobbelstenen gesneden aardappels in tien minuten gaar in weinig water.
Was en snijdt de groenten klein, kook deze in aparte pannen (zuring niet in aluminium pan, geeft ongewenste reactie bij verhitting) en paar minuten (2-3 min.), spoel de groenten dan koud af en laat ze uitlekken.
Meet 800 ml. kookvocht af, zet dat op met de visafval en laat 30 minuten zacht trekken. Zo maakt u visbouillon. U kunt ook kant en klare visfond nemen.
Zeef de bouillon, pocheer darin de zeewolf een minuut of 2 en haal de vis eruit.
Kook nu de bouillon samen met de witte wijn in tot de helft, roer de room erdoor, voeg peper en tamari of shoyu toe naar smaak (als u iets zout gebruikt i.p.v. tamari is dat ook geen ramp).
Verwarm nu de vis, aardappels en groenten in de bouillon en bestrooi met gescheurde zuringblaadjes.

Serveer met extra gekookte nieuwe krieltjes en een wortelsalade. Zie salades.
Zie salades


 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Zeewolf met waterzooi en zuring"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>