Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld
Ingrediënten makreelpakketjes met fijne groenten
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld
Ingrediënten makreelpakketjes met fijne groenten
- Verse makreel voor vier personen in stukken gesneden
- Krielaardappelen voor vier personen (liefst biologisch)
- 300 gram haricots verts of zelf gekookte spercieboontjes
- 4 tomaten
- 4 bosuitjes gesnipperd
- 8 takjes verse tijm
- olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
- extra: bakpapier
- 4 eetlepels sherry
- tamari of shoyu
- extra: wortelsalade Zie salades
Bereiding:
Stoom de makreelstukjes net gaar
Kook de haricotsverts en de in plakjes gesneden aardappels beetgaar.
Snijdt de tomaten en de bosuitjes in ringen klein
Spreidt vier stukken bakpapier uit en leg daarop achtereenvolgens: plakjes aardappel in het midden, daarop de haricotsverts, de makreelstukjes, de tomaten en de bosuiringetjes.
Steek daartussen de takjes tijm (verdelen over vier pakketjes dus alles) en sprenkel eroverheen per pakketje een eetlepel sherry en een eetlepel olijfolie. Eventueel een klein beetje tamari of shoyu erbij. Vouw de pakketjes dicht en gaar alles in een voorverwarmde oven van 200 graden C. in circa 20 minuten
Serveer erbij een wortelsalade met rozijnen en stukjes gember erdoor. Zie salades
Gerelateerde artikelen
- Ansjovis met knolselderij
- Forel met venkel en champignons
- Forel met venkelsaus
- Forel met verse pasta en spinaziepesto
- Forel gevuld en met amandelsaus
- Forelfilet met pasta en spinazie
- Forel, op oosterse wijze
- Forel met venkel
- Forel, gevuld
- Forelfilet met limoen , sesam en Spaanse peper
- Haring in dillesaus
- Haring, Mexicaans
- Haring als ovenschotel
- Heilbot uit de oven
- Heilbot met knolselderijpuree
- Kabeljauwfilet met koriandersaus
- Kabeljauw met roomsaus en spinazie
- Kabeljauw met Mediterrane groenten
- Makreel, gestoofd met prei
- Makreel met munt
- Makreeltartaartjes met gestoomde broccoli
- Makreelpakketjes met fijne groenten
- Makreel, stoofpotje met kappertjessaus
- Makreelballetjes met mie en roerbakgroenten
- Makreel, gestoofd met kruidenboter
- Makreel met courgette
- Makreel gevuld en onder de grill of op de barbeque
- Oesters op een bedje van spinazie
- Paling in het groen
- Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan
- Poon met saffraanrijst
- Poon met broccoli en kerrierijst
- Poon, een heerlijk visrecept
- Rode mullen met saffraansaus
- Roodbaars met zeekraal
- Roodbaars met asperges
- Roodbaars met Griekse Yoghurt
- Sardines op zijn Grieks
- Snoekbaars uit de oven met risotto van wilde rijst of gepofte aardappel
- Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal
- Tarbot met pasta
- Tarbot met olijven en tijmsaus en nieuwe aardappels
- Tonijn met sesam en avocadosalade
- Tonijn met tomatensaus en olijven
- Tonijn met ananas
- Visragout met spinazie
- Vis met paprika en tauge
- Wijting op z'n Italiaans
- Waterzooi van vis met zwarte noedels
- Zeebaars met tahin/tomatensaus uit de oven
- Zeeduivel, gestoofd
- Zeebaars met ratatouille
- Zeeduivel met saffraanmayonaise
- Zeewolf gepocheerd op bedje van courgette en veldsla met krielaardappeltjes
- Zalm met een aardappelkorstje, overschotel
- Zalmmoot in folie met saffraanrijst
- Zalm. Koud met avocado en basilicumdressing
- Zalmlasagnaschotel
- Zalmfilet met romige sinaasappelsaus
- Zalmfilet met rijst en spinazie
- Zalm met miso en limoen
- Zalm uit de oven
- Zalm met tagliatelli
- Zalm met pannenkoeken en groentencocktail vooraf
- Zalm uit de oven met asperges
- Zalmforel in wittewijnsaus
- Zalm met groentenspies en tomatensaus
- Zeewolf met groenten
- Zeewolf met venkel
- Zeewolf met waterzooi en zuring
- Zeeduivel satè met kruidige eigengemaakte satesaus
- Vis, recepten voor gevarieerde maaltijden met vis
Plaats een reactie ...
Reageer op "Makreelpakketjes met fijne groenten"