Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld
Ingrediënten makreelpakketjes met fijne groenten

  • Verse makreel voor vier personen in stukken gesneden
  • Krielaardappelen voor vier personen (liefst biologisch)
  • 300 gram haricots verts of zelf gekookte spercieboontjes
  • 4 tomaten
  • 4 bosuitjes gesnipperd
  • 8 takjes verse tijm
  • olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • extra: bakpapier
  • 4 eetlepels sherry
  • tamari of shoyu
  • extra: wortelsalade Zie salades


Bereiding:

Stoom de makreelstukjes net gaar
Kook de haricotsverts en de in plakjes gesneden aardappels beetgaar.
Snijdt de tomaten en de bosuitjes in ringen klein
Spreidt vier stukken bakpapier uit en leg daarop achtereenvolgens: plakjes aardappel in het midden, daarop de haricotsverts, de makreelstukjes, de tomaten en de bosuiringetjes.
Steek daartussen de takjes tijm (verdelen over vier pakketjes dus alles) en sprenkel eroverheen per pakketje een eetlepel sherry en een eetlepel olijfolie. Eventueel een klein beetje tamari of shoyu erbij. Vouw de pakketjes dicht en gaar alles in een voorverwarmde oven van 200 graden C. in circa 20 minuten

Serveer erbij een wortelsalade met rozijnen en stukjes gember erdoor. Zie salades


 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Makreelpakketjes met fijne groenten"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>