In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Dit gerecht is wel vet door de vele boter, maar wel lekker en misschien zelf aanpassen met de boter voor de saus.
Ingrediënten: Zalm met een aardappelkorstje (feestelijk ovengerecht) Bron: Boodschappen.
· 4 aardappelen
· boter voor de ovenschaal
· 4 stukken gefileerde zalm van gelijke dikte, ca. 120 gr. per stuk
· 1 eiwit
· tamari/shoyu, versgemalen peper
· 2 el olijfolie extra vierge
· Voor de saus: 3 sjalotjes, 25 gr. boter, 1 laurierblaadje, mespuntje dragonpoeder, 2 glazen witte wijn, 150 gr. koude boter in blokjes, scheutje citroensap, 2 tl mosterd, 2 el fijngehakte dille (liefst vers of diepvries)
Extra: gemengde groene salade
Bereiding:
Schil de aardappelen en snijd ze in plakken van ca. 2 mm. Doe de plakjes in kokend water en laat ze ca. 3 min. koken. Giet af en laat drogen op een theedoek. Snipper de sjalotjes voor de saus. Verhit de olijfolie voor de saus in een steelpan en laat de sjalot glazig fruiten. Voeg laurierblaadje, dragon en wijn toe en laat tot de helft inkoken. Zeef de saus. Zet de blokjes boter in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 gr. C. Bestrijk een platte ovenschaal licht met boter. Leg de stukken vis erin en bestrijk met losgeroerd eiwit. Bestrooi met wat tamari/shoyu en peper. Leg de aardappelplakjes dakpansgewijs op de vis. Bestrijk met wat olijfolie. Dan 10 min. in de voorverwarmde oven. Breng de saus aan de kook. Klop de blokjes koude boter van het vuur af beetje bij beetje door de saus. Breng op smaak met wat citroensap, de mosterd en wat zout en peper. Roer de dille erdoor. Giet een gedeelte van de saus naast de vis en serveer de rest apart. Lekker met worteltjes en peultjes.
Serveer met bietjessalade. Zie salades
Gerelateerde artikelen
- Ansjovis met knolselderij
- Forel met venkel en champignons
- Forel met venkelsaus
- Forel met verse pasta en spinaziepesto
- Forel gevuld en met amandelsaus
- Forelfilet met pasta en spinazie
- Forel, op oosterse wijze
- Forel met venkel
- Forel, gevuld
- Forelfilet met limoen , sesam en Spaanse peper
- Haring in dillesaus
- Haring, Mexicaans
- Haring als ovenschotel
- Heilbot uit de oven
- Heilbot met knolselderijpuree
- Kabeljauwfilet met koriandersaus
- Kabeljauw met roomsaus en spinazie
- Kabeljauw met Mediterrane groenten
- Makreel, gestoofd met prei
- Makreel met munt
- Makreeltartaartjes met gestoomde broccoli
- Makreelpakketjes met fijne groenten
- Makreel, stoofpotje met kappertjessaus
- Makreelballetjes met mie en roerbakgroenten
- Makreel, gestoofd met kruidenboter
- Makreel met courgette
- Makreel gevuld en onder de grill of op de barbeque
- Oesters op een bedje van spinazie
- Paling in het groen
- Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan
- Poon met saffraanrijst
- Poon met broccoli en kerrierijst
- Poon, een heerlijk visrecept
- Rode mullen met saffraansaus
- Roodbaars met zeekraal
- Roodbaars met asperges
- Roodbaars met Griekse Yoghurt
- Sardines op zijn Grieks
- Snoekbaars uit de oven met risotto van wilde rijst of gepofte aardappel
- Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal
- Tarbot met pasta
- Tarbot met olijven en tijmsaus en nieuwe aardappels
- Tonijn met sesam en avocadosalade
- Tonijn met tomatensaus en olijven
- Tonijn met ananas
- Visragout met spinazie
- Vis met paprika en tauge
- Wijting op z'n Italiaans
- Waterzooi van vis met zwarte noedels
- Zeebaars met tahin/tomatensaus uit de oven
- Zeeduivel, gestoofd
- Zeebaars met ratatouille
- Zeeduivel met saffraanmayonaise
- Zeewolf gepocheerd op bedje van courgette en veldsla met krielaardappeltjes
- Zalm met een aardappelkorstje, overschotel
- Zalmmoot in folie met saffraanrijst
- Zalm. Koud met avocado en basilicumdressing
- Zalmlasagnaschotel
- Zalmfilet met romige sinaasappelsaus
- Zalmfilet met rijst en spinazie
- Zalm met miso en limoen
- Zalm uit de oven
- Zalm met tagliatelli
- Zalm met pannenkoeken en groentencocktail vooraf
- Zalm uit de oven met asperges
- Zalmforel in wittewijnsaus
- Zalm met groentenspies en tomatensaus
- Zeewolf met groenten
- Zeewolf met venkel
- Zeewolf met waterzooi en zuring
- Zeeduivel satè met kruidige eigengemaakte satesaus
- Vis, recepten voor gevarieerde maaltijden met vis
Plaats een reactie ...
Reageer op "Zalm met een aardappelkorstje, overschotel"