Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Naar Volkskrantrecept van Jacomijn de Raad

Ingrediënten: Tonijn met tomatensaus en olijven
  • 4 moten tonijn
  • olijfolie (voor bakken geen extra vierge zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knfolook fijngehakt
  • 1 blik gepelde tomaten (zonder toevoegingen)
  • 1 steel bleekselderij (fijngehakt)
  • scheutje tamari of shoyu en peper
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel kappertjes
  • handjevol groene olijven in stukjes gesneden (10-15 totaal)
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
Extra: spinazie als groente en gemengde groene salade met zongedroogde tomaatjes en olijven. Zie salades.
Bereiding:
Fruit de knoflook en de ui glazig in de olijfolie
Voeg de tomaten met bleekselderij en tamari of shoyu, de peper en de honing toe. Laat de saus een kwartiertje inkoken.
Verwarm de oven voor op 190 graden C.
Bak de moten tonijn, afhankelijk van de dikte, ongeveer 4-5 minuten aan elke kant op hoog vuur. (gebruik hiervoor olijfolie met klontje roomboter (zie uitgangspunten houtsmullerdieet).
Leg de moten nu in een licht ingevette ovenschaal (met olijfolie).
Roer de kappertjes, de olijven en de peterselie door de tomatensaus en giet over de tonijn.
Bak de vis gaar in de oven. (ongeveer 15 tot 20 minuten)

Serveer met groene tagliatelli, geblancheerde spinazie en gemengde groene salade met o.a. zongedroogde tomaatjes en olijven. Zie salades.
~
 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Tonijn met tomatensaus en olijven"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>