Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Naar een recept van Willemien. Ingrediënten: kabeljauw met roomsaus en spinazie
  • 750 gr. kabeljauw
  • 600 gr. verse spinazie (mag ook verse andijvie zijn)
  • scheutje olijfolie
  • enkele teentjes knoflook
  • 200 gr. roomkaas naar keuze
  • 200 ml. room
  • peper en tamari of shoyu.
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200*C.
Vet een ovenschaal goed in.
Kabeljauw in stukjes snijden (het lekkerste is dunne filet reepjes) en een eerste laag in de ovenschaal doen.
Spinazie wassen en steeltjes verwijderen, met de knoflook (geperst of in kleine stukjes gesneden) kort in olijfolie bakken (gaat uitstekend in de wok).
Peper en tamari of shoyu toevoegen.
Tijdens het bakken van de spinazie de room in een pannetje doen.
Hierin de roomkaas laten smelten en peper en tamari of shoyu naar smaak toevoegen.
Verdeel wat van de gebakken spinazie over de vis in de ovenschaal.
Doe hier weer wat vis over en dan weer een laag gebakken spinazie.
Ga zo door tot alles op is.
Giet de saus over het gerecht.
Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven op 200*C.

Serveer met aardappelpuree en veldsla salade. Zie salades.

N.B. Laat de spinazie niet afkoelen tussen het bakken en het plaatsen in de oven.
Zorg dat de saus op tijd gereed is.
 



 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Kabeljauw met roomsaus en spinazie"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>