Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Naar een recept van Willemien. Ingrediënten: kabeljauw met roomsaus en spinazie
Oven voorverwarmen op 200*C.
Vet een ovenschaal goed in.
Kabeljauw in stukjes snijden (het lekkerste is dunne filet reepjes) en een eerste laag in de ovenschaal doen.
Spinazie wassen en steeltjes verwijderen, met de knoflook (geperst of in kleine stukjes gesneden) kort in olijfolie bakken (gaat uitstekend in de wok).
Peper en tamari of shoyu toevoegen.
Tijdens het bakken van de spinazie de room in een pannetje doen.
Hierin de roomkaas laten smelten en peper en tamari of shoyu naar smaak toevoegen.
Verdeel wat van de gebakken spinazie over de vis in de ovenschaal.
Doe hier weer wat vis over en dan weer een laag gebakken spinazie.
Ga zo door tot alles op is.
Giet de saus over het gerecht.
Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven op 200*C.
Serveer met aardappelpuree en veldsla salade. Zie salades.
N.B. Laat de spinazie niet afkoelen tussen het bakken en het plaatsen in de oven.
Zorg dat de saus op tijd gereed is.
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Naar een recept van Willemien. Ingrediënten: kabeljauw met roomsaus en spinazie
- 750 gr. kabeljauw
- 600 gr. verse spinazie (mag ook verse andijvie zijn)
- scheutje olijfolie
- enkele teentjes knoflook
- 200 gr. roomkaas naar keuze
- 200 ml. room
- peper en tamari of shoyu.
Oven voorverwarmen op 200*C.
Vet een ovenschaal goed in.
Kabeljauw in stukjes snijden (het lekkerste is dunne filet reepjes) en een eerste laag in de ovenschaal doen.
Spinazie wassen en steeltjes verwijderen, met de knoflook (geperst of in kleine stukjes gesneden) kort in olijfolie bakken (gaat uitstekend in de wok).
Peper en tamari of shoyu toevoegen.
Tijdens het bakken van de spinazie de room in een pannetje doen.
Hierin de roomkaas laten smelten en peper en tamari of shoyu naar smaak toevoegen.
Verdeel wat van de gebakken spinazie over de vis in de ovenschaal.
Doe hier weer wat vis over en dan weer een laag gebakken spinazie.
Ga zo door tot alles op is.
Giet de saus over het gerecht.
Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven op 200*C.
Serveer met aardappelpuree en veldsla salade. Zie salades.
N.B. Laat de spinazie niet afkoelen tussen het bakken en het plaatsen in de oven.
Zorg dat de saus op tijd gereed is.
Gerelateerde artikelen
- Ansjovis met knolselderij
- Forel met venkel en champignons
- Forel met venkelsaus
- Forel met verse pasta en spinaziepesto
- Forel gevuld en met amandelsaus
- Forelfilet met pasta en spinazie
- Forel, op oosterse wijze
- Forel met venkel
- Forel, gevuld
- Forelfilet met limoen , sesam en Spaanse peper
- Haring in dillesaus
- Haring, Mexicaans
- Haring als ovenschotel
- Heilbot uit de oven
- Heilbot met knolselderijpuree
- Kabeljauwfilet met koriandersaus
- Kabeljauw met roomsaus en spinazie
- Kabeljauw met Mediterrane groenten
- Makreel, gestoofd met prei
- Makreel met munt
- Makreeltartaartjes met gestoomde broccoli
- Makreelpakketjes met fijne groenten
- Makreel, stoofpotje met kappertjessaus
- Makreelballetjes met mie en roerbakgroenten
- Makreel, gestoofd met kruidenboter
- Makreel met courgette
- Makreel gevuld en onder de grill of op de barbeque
- Oesters op een bedje van spinazie
- Paling in het groen
- Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan
- Poon met saffraanrijst
- Poon met broccoli en kerrierijst
- Poon, een heerlijk visrecept
- Rode mullen met saffraansaus
- Roodbaars met zeekraal
- Roodbaars met asperges
- Roodbaars met Griekse Yoghurt
- Sardines op zijn Grieks
- Snoekbaars uit de oven met risotto van wilde rijst of gepofte aardappel
- Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal
- Tarbot met pasta
- Tarbot met olijven en tijmsaus en nieuwe aardappels
- Tonijn met sesam en avocadosalade
- Tonijn met tomatensaus en olijven
- Tonijn met ananas
- Visragout met spinazie
- Vis met paprika en tauge
- Wijting op z'n Italiaans
- Waterzooi van vis met zwarte noedels
- Zeebaars met tahin/tomatensaus uit de oven
- Zeeduivel, gestoofd
- Zeebaars met ratatouille
- Zeeduivel met saffraanmayonaise
- Zeewolf gepocheerd op bedje van courgette en veldsla met krielaardappeltjes
- Zalm met een aardappelkorstje, overschotel
- Zalmmoot in folie met saffraanrijst
- Zalm. Koud met avocado en basilicumdressing
- Zalmlasagnaschotel
- Zalmfilet met romige sinaasappelsaus
- Zalmfilet met rijst en spinazie
- Zalm met miso en limoen
- Zalm uit de oven
- Zalm met tagliatelli
- Zalm met pannenkoeken en groentencocktail vooraf
- Zalm uit de oven met asperges
- Zalmforel in wittewijnsaus
- Zalm met groentenspies en tomatensaus
- Zeewolf met groenten
- Zeewolf met venkel
- Zeewolf met waterzooi en zuring
- Zeeduivel satè met kruidige eigengemaakte satesaus
- Vis, recepten voor gevarieerde maaltijden met vis
Plaats een reactie ...
Reageer op "Kabeljauw met roomsaus en spinazie"