Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Aangepast naar een recept uit Allerhande

Ingrediënten: gebakken roodbaars met gesmoorde zeekraal
  • Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 4 roodbaarsfilets (vraag aan uw visboer mooie filets voor u te maken)
  • zeekraal voor vier personen
  • 2 eetlepels droge witte wijn
  • 2 teentjes zeer fijn geperste knoflook
  • 3 tomaten in stukken gesneden
  • kerrie of kurkuma poeder
  • krielaardappeltjes voor vier personen
Extra: wortelsalade. Zie salades.

Bereiding:
Kook de krielaardappeltjes in weinig water gaar
Meng de zeer fijn geperste knoflook met de kurkumapoeder (of kerrie) en smeer daarmee de roodbaarsfilets in.
Bak de filets aan beide kanten aan op een matig vuur in de olijfolie, voeg de stukgesneden tomaten toe en laat de filets in een minuut of 8-10 gaar worden.
Smoor ondertussen in een andere pan de zeekraal in de olijfolie een minuut of twee. Voeg de witte wijn toe en laat nog een paar minuten meesmoren.

Serveer de filets naast de krielaardappeltjes en leg op de filets een bedje van zeekraal. Kan er ook naast natuurlijk en serveer er een wortelsalade naast. Zie salades.


 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Roodbaars met zeekraal"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>