In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld
- Olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten houtsmullerdieet)
- krielaardappeltjes in de schil voor 4 personen
- 1 citroen
- 1 courgette
- 150 gram veldsla
- 2 eierdooiers van scharreleieren
- 100 gram gesmolten roomboter
- zeewolffilets voor vier personen (ca. 600 gram)
- 2 potten visfond of zelf 750 ml. visfond maken van viskoppen enz.
- versgemalen peper
- paar takjes verse peterselie
Bereiding: Maak met een dunschiller dunne sliertjes van de citroenschil. Pers daarna de citroen uit. Halveer de courgette in de lengte en maak ook van de courgette dunne slierten met een dunschiller. Kook de helft van de citroenschillen en doe als het kookt alle courgettesliertjes in het visfond en kook dit nog ca. 1-2 minuten. Neem de courgette uit de visfond en spoel met koud stromend water de courgettereepjes af. doe de zeewolffilet voorzichtig in het visfond en pocheer deze 10 tot 12 minuten.
Klop de eierdooiers los met het citroensap en verwarm au bain-marie. Klop de dooiers met een garde ca. 5 minuten tot de saus bindt. Haal de kom van het vuur een giet kloppend de gesmolten boter erdoor tot de saus dik en glanzend is. Voeg naar smaak wat zeezout en versgemalen peper toe.
Schep de courgettereepjes door de veldsla en verdeel deze dan over vier borden. Neem de vis uit het vocht en schep deze op de veldsla en giet daarna de suas naar behoefte van ieder persoonlijk eroverheen. (saus is machtig en misschien voor sommigen beter niet teveel nemen). Strooi de andere helft vcan de citroenschilletjes over het gerecht. Serveer met in de schil gekookte krielaardappeltjes met een beetje geknipte verse peterselie
Gerelateerde artikelen
- Ansjovis met knolselderij
- Forel met venkel en champignons
- Forel met venkelsaus
- Forel met verse pasta en spinaziepesto
- Forel gevuld en met amandelsaus
- Forelfilet met pasta en spinazie
- Forel, op oosterse wijze
- Forel met venkel
- Forel, gevuld
- Forelfilet met limoen , sesam en Spaanse peper
- Haring in dillesaus
- Haring, Mexicaans
- Haring als ovenschotel
- Heilbot uit de oven
- Heilbot met knolselderijpuree
- Kabeljauwfilet met koriandersaus
- Kabeljauw met roomsaus en spinazie
- Kabeljauw met Mediterrane groenten
- Makreel, gestoofd met prei
- Makreel met munt
- Makreeltartaartjes met gestoomde broccoli
- Makreelpakketjes met fijne groenten
- Makreel, stoofpotje met kappertjessaus
- Makreelballetjes met mie en roerbakgroenten
- Makreel, gestoofd met kruidenboter
- Makreel met courgette
- Makreel gevuld en onder de grill of op de barbeque
- Oesters op een bedje van spinazie
- Paling in het groen
- Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan
- Poon met saffraanrijst
- Poon met broccoli en kerrierijst
- Poon, een heerlijk visrecept
- Rode mullen met saffraansaus
- Roodbaars met zeekraal
- Roodbaars met asperges
- Roodbaars met Griekse Yoghurt
- Sardines op zijn Grieks
- Snoekbaars uit de oven met risotto van wilde rijst of gepofte aardappel
- Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal
- Tarbot met pasta
- Tarbot met olijven en tijmsaus en nieuwe aardappels
- Tonijn met sesam en avocadosalade
- Tonijn met tomatensaus en olijven
- Tonijn met ananas
- Visragout met spinazie
- Vis met paprika en tauge
- Wijting op z'n Italiaans
- Waterzooi van vis met zwarte noedels
- Zeebaars met tahin/tomatensaus uit de oven
- Zeeduivel, gestoofd
- Zeebaars met ratatouille
- Zeeduivel met saffraanmayonaise
- Zeewolf gepocheerd op bedje van courgette en veldsla met krielaardappeltjes
- Zalm met een aardappelkorstje, overschotel
- Zalmmoot in folie met saffraanrijst
- Zalm. Koud met avocado en basilicumdressing
- Zalmlasagnaschotel
- Zalmfilet met romige sinaasappelsaus
- Zalmfilet met rijst en spinazie
- Zalm met miso en limoen
- Zalm uit de oven
- Zalm met tagliatelli
- Zalm met pannenkoeken en groentencocktail vooraf
- Zalm uit de oven met asperges
- Zalmforel in wittewijnsaus
- Zalm met groentenspies en tomatensaus
- Zeewolf met groenten
- Zeewolf met venkel
- Zeewolf met waterzooi en zuring
- Zeeduivel satè met kruidige eigengemaakte satesaus
- Vis, recepten voor gevarieerde maaltijden met vis
Plaats een reactie ...
Reageer op "Zeewolf gepocheerd op bedje van courgette en veldsla met krielaardappeltjes"