In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Ingrediënten:poonschotel naar recept van Smulweb
- 1 kg. rode poon schoongemaakt
- 250 gram tomaten
- 2 uien gesnipperd
- 25 gram pijnboompitten
- 100 gram witte hazelnoten
- 50 gram witte amandelen
- zeezout en vers gemalen peper
- handjevol peterselie
- citroensap
- paneermeel (volkoren)
- Bloem (volkoren of tarwe)
- verse worteltjes voor vier personen
- middelgrote aardappels voor 4 personen
- olijfolie met klontje roomboter om te bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
- extra bietjes salade. Zie salades.
Kook de goed schoongeboende aardappels in de schil gaar (ca. 20 minuten). Kook in weinig water de worteltjes beetgaar.
Hak 2 uien, 3/4 deel van de witte hazelnoten en 3/4 deel van de witte amandelen fijn.
Ontvel de tomaten en verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in stukjes.
Fruit de uien glazig in de olijfolie.
Voeg de stukjes tomaat samen met de gehakte en de hele hazelnoten en amandelen, 25 g pijnboompitten, vers gemalen peper toe en fruit alles nog ca. 3 minuten.
Giet er ¼ liter water en een ½ theelepel citroensap bij.
Wrijf de schoongemaakte rode poon licht in met zeezout en haal ze door bloem.
Bak de vis in beetje olijfolie met klontje roomboter op matig vuur in ca. 5 minuten lichtbruin.
Leg de vis in de notensaus en stoof dit alles in ca. 10 minuten op een laag vuur gaar.
Schep de vis voorzichtig met een schuimspaan op een voorverwarmde schaal.
Roer 2 eetlepels fijngehakte peterselie en 1 eetlepel paneermeel door de saus en giet deze over de vis.
Serveer met gekookte aardappelen in de schil, worteltjes en samen met bietjessalade. Zie salades
Gerelateerde artikelen
- Ansjovis met knolselderij
- Forel met venkel en champignons
- Forel met venkelsaus
- Forel met verse pasta en spinaziepesto
- Forel gevuld en met amandelsaus
- Forelfilet met pasta en spinazie
- Forel, op oosterse wijze
- Forel met venkel
- Forel, gevuld
- Forelfilet met limoen , sesam en Spaanse peper
- Haring in dillesaus
- Haring, Mexicaans
- Haring als ovenschotel
- Heilbot uit de oven
- Heilbot met knolselderijpuree
- Kabeljauwfilet met koriandersaus
- Kabeljauw met roomsaus en spinazie
- Kabeljauw met Mediterrane groenten
- Makreel, gestoofd met prei
- Makreel met munt
- Makreeltartaartjes met gestoomde broccoli
- Makreelpakketjes met fijne groenten
- Makreel, stoofpotje met kappertjessaus
- Makreelballetjes met mie en roerbakgroenten
- Makreel, gestoofd met kruidenboter
- Makreel met courgette
- Makreel gevuld en onder de grill of op de barbeque
- Oesters op een bedje van spinazie
- Paling in het groen
- Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan
- Poon met saffraanrijst
- Poon met broccoli en kerrierijst
- Poon, een heerlijk visrecept
- Rode mullen met saffraansaus
- Roodbaars met zeekraal
- Roodbaars met asperges
- Roodbaars met Griekse Yoghurt
- Sardines op zijn Grieks
- Snoekbaars uit de oven met risotto van wilde rijst of gepofte aardappel
- Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal
- Tarbot met pasta
- Tarbot met olijven en tijmsaus en nieuwe aardappels
- Tonijn met sesam en avocadosalade
- Tonijn met tomatensaus en olijven
- Tonijn met ananas
- Visragout met spinazie
- Vis met paprika en tauge
- Wijting op z'n Italiaans
- Waterzooi van vis met zwarte noedels
- Zeebaars met tahin/tomatensaus uit de oven
- Zeeduivel, gestoofd
- Zeebaars met ratatouille
- Zeeduivel met saffraanmayonaise
- Zeewolf gepocheerd op bedje van courgette en veldsla met krielaardappeltjes
- Zalm met een aardappelkorstje, overschotel
- Zalmmoot in folie met saffraanrijst
- Zalm. Koud met avocado en basilicumdressing
- Zalmlasagnaschotel
- Zalmfilet met romige sinaasappelsaus
- Zalmfilet met rijst en spinazie
- Zalm met miso en limoen
- Zalm uit de oven
- Zalm met tagliatelli
- Zalm met pannenkoeken en groentencocktail vooraf
- Zalm uit de oven met asperges
- Zalmforel in wittewijnsaus
- Zalm met groentenspies en tomatensaus
- Zeewolf met groenten
- Zeewolf met venkel
- Zeewolf met waterzooi en zuring
- Zeeduivel satè met kruidige eigengemaakte satesaus
- Vis, recepten voor gevarieerde maaltijden met vis
Plaats een reactie ...
Reageer op "Poon, een heerlijk visrecept"