Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Naar een recept van AH
Ingrediënten: Zalm met spinaziepasta
Kook de tagliatelli volgens gebruiksaanwijzing gaar
Laat de spinazie in delen slinken in een grote koekenpan. Gebruik olijfolie met een klontje roomboter. Kruimel aan het eind de geitenkaas over de spinazie en verwarm nog enkele minuten mee.
Bestrooi de zalmmoten met gedroogde Italiaanse kruiden en bak de zalmmoot aan beide kanten op hoog vuur (gebruik olijfolie , geen koudgeperst maar normaal en klontje roomboter voor verhitten) ongeveer vijf minuten per kant. Snipper er een paar teentjes knoflook en een paar tomaten kleingesneden bij.
Serveer op elk bord apart de tagliatelli met daaroverheen een lekkere grote portie spinazie met geitenkaas en leg daarop of ernaast de zalmmoot met wat meegebakken knoflook en tomaat. Als extra serveer er een veldslasalade bij. Zie salades.
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Naar een recept van AH
Ingrediënten: Zalm met spinaziepasta
- 4 verse zalmmoten
- 350 gram verse groene tagliatelli
- 750 gram verse spinazie
- 150 gram harde geitenkaas
- Gedroogde Ialiaanse kruiden
- olijfolie en klontje roomboter zonder zout (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
Kook de tagliatelli volgens gebruiksaanwijzing gaar
Laat de spinazie in delen slinken in een grote koekenpan. Gebruik olijfolie met een klontje roomboter. Kruimel aan het eind de geitenkaas over de spinazie en verwarm nog enkele minuten mee.
Bestrooi de zalmmoten met gedroogde Italiaanse kruiden en bak de zalmmoot aan beide kanten op hoog vuur (gebruik olijfolie , geen koudgeperst maar normaal en klontje roomboter voor verhitten) ongeveer vijf minuten per kant. Snipper er een paar teentjes knoflook en een paar tomaten kleingesneden bij.
Serveer op elk bord apart de tagliatelli met daaroverheen een lekkere grote portie spinazie met geitenkaas en leg daarop of ernaast de zalmmoot met wat meegebakken knoflook en tomaat. Als extra serveer er een veldslasalade bij. Zie salades.
Gerelateerde artikelen
- Ansjovis met knolselderij
- Forel met venkel en champignons
- Forel met venkelsaus
- Forel met verse pasta en spinaziepesto
- Forel gevuld en met amandelsaus
- Forelfilet met pasta en spinazie
- Forel, op oosterse wijze
- Forel met venkel
- Forel, gevuld
- Forelfilet met limoen , sesam en Spaanse peper
- Haring in dillesaus
- Haring, Mexicaans
- Haring als ovenschotel
- Heilbot uit de oven
- Heilbot met knolselderijpuree
- Kabeljauwfilet met koriandersaus
- Kabeljauw met roomsaus en spinazie
- Kabeljauw met Mediterrane groenten
- Makreel, gestoofd met prei
- Makreel met munt
- Makreeltartaartjes met gestoomde broccoli
- Makreelpakketjes met fijne groenten
- Makreel, stoofpotje met kappertjessaus
- Makreelballetjes met mie en roerbakgroenten
- Makreel, gestoofd met kruidenboter
- Makreel met courgette
- Makreel gevuld en onder de grill of op de barbeque
- Oesters op een bedje van spinazie
- Paling in het groen
- Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan
- Poon met saffraanrijst
- Poon met broccoli en kerrierijst
- Poon, een heerlijk visrecept
- Rode mullen met saffraansaus
- Roodbaars met zeekraal
- Roodbaars met asperges
- Roodbaars met Griekse Yoghurt
- Sardines op zijn Grieks
- Snoekbaars uit de oven met risotto van wilde rijst of gepofte aardappel
- Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal
- Tarbot met pasta
- Tarbot met olijven en tijmsaus en nieuwe aardappels
- Tonijn met sesam en avocadosalade
- Tonijn met tomatensaus en olijven
- Tonijn met ananas
- Visragout met spinazie
- Vis met paprika en tauge
- Wijting op z'n Italiaans
- Waterzooi van vis met zwarte noedels
- Zeebaars met tahin/tomatensaus uit de oven
- Zeeduivel, gestoofd
- Zeebaars met ratatouille
- Zeeduivel met saffraanmayonaise
- Zeewolf gepocheerd op bedje van courgette en veldsla met krielaardappeltjes
- Zalm met een aardappelkorstje, overschotel
- Zalmmoot in folie met saffraanrijst
- Zalm. Koud met avocado en basilicumdressing
- Zalmlasagnaschotel
- Zalmfilet met romige sinaasappelsaus
- Zalmfilet met rijst en spinazie
- Zalm met miso en limoen
- Zalm uit de oven
- Zalm met tagliatelli
- Zalm met pannenkoeken en groentencocktail vooraf
- Zalm uit de oven met asperges
- Zalmforel in wittewijnsaus
- Zalm met groentenspies en tomatensaus
- Zeewolf met groenten
- Zeewolf met venkel
- Zeewolf met waterzooi en zuring
- Zeeduivel satè met kruidige eigengemaakte satesaus
- Vis, recepten voor gevarieerde maaltijden met vis
Plaats een reactie ...
Reageer op "Zalm met tagliatelli"