Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Ingrediënten: Forelfilet met limoen, sesam en Spaansde pepre
Rooster sesamzaad op matig vuur tot het gaat kleuren. Pocheer de forelfilets in de visbouillon, net niet koken, ca. 7 tot 10 minuten. Kook eiernoedels in pan met water ca. 3 minuten, giet af , sppeol af emt koud water. Darna vermengen: sesamzaad, limoensap , Spaanse peper, 1 theelepel sesam- en olijfolie en Thaise vissaus. Doe noedels op de borden en darvoerheen 2 forelfilets per bord, garneer met waterkers en een partje limoen . Sprnkel nog wat sesamolie eroverheen. Neem visvaus naar behoefte erbij. Serveer met wortelsalade met rozijnen en stukjes appel met een dressing van citroensap en olijfolie extra vierge. Zie salades
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Ingrediënten: Forelfilet met limoen, sesam en Spaansde pepre
- 1 eetlepel Olijfolie (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
- 2 eetlepels sesamolie
- 8 forelfilets (vraag uw visboer de forel schoon te maken en te fileren)
- 250 gram gedroogde fijne eiernoedels
- 250 ml. visbouillon
- 1 theelepel Thaise vissaus
- 1 verse rode Spaanse peper
- 1 limoen plus sap van halve limoen
- bosje waterkers voor garnering
Rooster sesamzaad op matig vuur tot het gaat kleuren. Pocheer de forelfilets in de visbouillon, net niet koken, ca. 7 tot 10 minuten. Kook eiernoedels in pan met water ca. 3 minuten, giet af , sppeol af emt koud water. Darna vermengen: sesamzaad, limoensap , Spaanse peper, 1 theelepel sesam- en olijfolie en Thaise vissaus. Doe noedels op de borden en darvoerheen 2 forelfilets per bord, garneer met waterkers en een partje limoen . Sprnkel nog wat sesamolie eroverheen. Neem visvaus naar behoefte erbij. Serveer met wortelsalade met rozijnen en stukjes appel met een dressing van citroensap en olijfolie extra vierge. Zie salades
Gerelateerde artikelen
- Ansjovis met knolselderij
- Forel met venkel en champignons
- Forel met venkelsaus
- Forel met verse pasta en spinaziepesto
- Forel gevuld en met amandelsaus
- Forelfilet met pasta en spinazie
- Forel, op oosterse wijze
- Forel met venkel
- Forel, gevuld
- Forelfilet met limoen , sesam en Spaanse peper
- Haring in dillesaus
- Haring, Mexicaans
- Haring als ovenschotel
- Heilbot uit de oven
- Heilbot met knolselderijpuree
- Kabeljauwfilet met koriandersaus
- Kabeljauw met roomsaus en spinazie
- Kabeljauw met Mediterrane groenten
- Makreel, gestoofd met prei
- Makreel met munt
- Makreeltartaartjes met gestoomde broccoli
- Makreelpakketjes met fijne groenten
- Makreel, stoofpotje met kappertjessaus
- Makreelballetjes met mie en roerbakgroenten
- Makreel, gestoofd met kruidenboter
- Makreel met courgette
- Makreel gevuld en onder de grill of op de barbeque
- Oesters op een bedje van spinazie
- Paling in het groen
- Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan
- Poon met saffraanrijst
- Poon met broccoli en kerrierijst
- Poon, een heerlijk visrecept
- Rode mullen met saffraansaus
- Roodbaars met zeekraal
- Roodbaars met asperges
- Roodbaars met Griekse Yoghurt
- Sardines op zijn Grieks
- Snoekbaars uit de oven met risotto van wilde rijst of gepofte aardappel
- Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal
- Tarbot met pasta
- Tarbot met olijven en tijmsaus en nieuwe aardappels
- Tonijn met sesam en avocadosalade
- Tonijn met tomatensaus en olijven
- Tonijn met ananas
- Visragout met spinazie
- Vis met paprika en tauge
- Wijting op z'n Italiaans
- Waterzooi van vis met zwarte noedels
- Zeebaars met tahin/tomatensaus uit de oven
- Zeeduivel, gestoofd
- Zeebaars met ratatouille
- Zeeduivel met saffraanmayonaise
- Zeewolf gepocheerd op bedje van courgette en veldsla met krielaardappeltjes
- Zalm met een aardappelkorstje, overschotel
- Zalmmoot in folie met saffraanrijst
- Zalm. Koud met avocado en basilicumdressing
- Zalmlasagnaschotel
- Zalmfilet met romige sinaasappelsaus
- Zalmfilet met rijst en spinazie
- Zalm met miso en limoen
- Zalm uit de oven
- Zalm met tagliatelli
- Zalm met pannenkoeken en groentencocktail vooraf
- Zalm uit de oven met asperges
- Zalmforel in wittewijnsaus
- Zalm met groentenspies en tomatensaus
- Zeewolf met groenten
- Zeewolf met venkel
- Zeewolf met waterzooi en zuring
- Zeeduivel satè met kruidige eigengemaakte satesaus
- Vis, recepten voor gevarieerde maaltijden met vis
Plaats een reactie ...
Reageer op "Forelfilet met limoen , sesam en Spaanse peper"