Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: Forelfilet met limoen, sesam en Spaansde pepre
  • 1 eetlepel Olijfolie (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 8 forelfilets (vraag uw visboer de forel schoon te maken en te fileren)
  • 250 gram gedroogde fijne eiernoedels 
  • 250 ml. visbouillon
  • 1 theelepel Thaise vissaus
  • 1 verse rode Spaanse peper
  • 1 limoen plus sap van halve limoen
  • bosje waterkers voor garnering 
Bereiding:
Rooster sesamzaad op matig vuur tot het gaat kleuren. Pocheer de forelfilets in de visbouillon, net niet koken, ca. 7 tot 10 minuten. Kook eiernoedels in pan met water ca. 3 minuten, giet af , sppeol af emt koud water. Darna vermengen: sesamzaad, limoensap , Spaanse peper, 1 theelepel sesam- en olijfolie en Thaise vissaus. Doe noedels op de borden en darvoerheen 2 forelfilets per bord, garneer met waterkers en een partje limoen . Sprnkel nog wat sesamolie eroverheen. Neem visvaus naar behoefte erbij. Serveer met wortelsalade met rozijnen en stukjes appel met een dressing van citroensap en olijfolie extra vierge. Zie salades


 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Forelfilet met limoen , sesam en Spaanse peper"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>