Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Ingrediënten: Zalmfilet met spinazie en zilvervliesrijst
Kook de zilvervliesrijst volgens gebruiksaanwijzing
Bak op matig vuur de ui, knoflook en kleingesneden paprika een minuut of wat. Voeg daarna de spinazie in gedeeltes toe en laat deze slinken.
Bak nu de zalmfilets in een andere pan lekker knapperig maar pas op voor verbranden en doe er wat tamari of shoyu en de verse dille en kruiden bij. Laat nog even lekker sudderen op laag vuur met deksel op de pan.
Serveer de rijst met de zalmfilets apart erbij en het uien/spinaziemengsel er ook apart bij.
Als extra een komkommersalade erbij
Bereiding: Komkommersalade
Was de komkommer goed en schil deze.
Snijdt de komkommer vervolgens in blokjes.
Voeg toe een kleingesneden rood of wit uitje
Doe in een aparte kom een scheutje olijfolie (extra vierge), wat druppels wijnazijn, snufje peper, eventueel wat Italiaanse kruiden (1 theelepel) en meng dit mengsel goed door elkaar zodat het lobbig wordt.
Meng de dressing door de komkommer. Eventueel lekker met fijn gekruimelde fetakaas.
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Ingrediënten: Zalmfilet met spinazie en zilvervliesrijst
- Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
- 4 zalmfilets
- 1 rode paprika
- 2 teentjes knoflook
- 1 gesnipperde ui
- tamari of shoyu
- Italiaanse keukenkruiden en verse dille
- 750 gram verse spinazie
- zilvervliesrijst voor vier personen
- Extra: komkommersalade
Kook de zilvervliesrijst volgens gebruiksaanwijzing
Bak op matig vuur de ui, knoflook en kleingesneden paprika een minuut of wat. Voeg daarna de spinazie in gedeeltes toe en laat deze slinken.
Bak nu de zalmfilets in een andere pan lekker knapperig maar pas op voor verbranden en doe er wat tamari of shoyu en de verse dille en kruiden bij. Laat nog even lekker sudderen op laag vuur met deksel op de pan.
Serveer de rijst met de zalmfilets apart erbij en het uien/spinaziemengsel er ook apart bij.
Als extra een komkommersalade erbij
Bereiding: Komkommersalade
Was de komkommer goed en schil deze.
Snijdt de komkommer vervolgens in blokjes.
Voeg toe een kleingesneden rood of wit uitje
Doe in een aparte kom een scheutje olijfolie (extra vierge), wat druppels wijnazijn, snufje peper, eventueel wat Italiaanse kruiden (1 theelepel) en meng dit mengsel goed door elkaar zodat het lobbig wordt.
Meng de dressing door de komkommer. Eventueel lekker met fijn gekruimelde fetakaas.
Gerelateerde artikelen
- Ansjovis met knolselderij
- Forel met venkel en champignons
- Forel met venkelsaus
- Forel met verse pasta en spinaziepesto
- Forel gevuld en met amandelsaus
- Forelfilet met pasta en spinazie
- Forel, op oosterse wijze
- Forel met venkel
- Forel, gevuld
- Forelfilet met limoen , sesam en Spaanse peper
- Haring in dillesaus
- Haring, Mexicaans
- Haring als ovenschotel
- Heilbot uit de oven
- Heilbot met knolselderijpuree
- Kabeljauwfilet met koriandersaus
- Kabeljauw met roomsaus en spinazie
- Kabeljauw met Mediterrane groenten
- Makreel, gestoofd met prei
- Makreel met munt
- Makreeltartaartjes met gestoomde broccoli
- Makreelpakketjes met fijne groenten
- Makreel, stoofpotje met kappertjessaus
- Makreelballetjes met mie en roerbakgroenten
- Makreel, gestoofd met kruidenboter
- Makreel met courgette
- Makreel gevuld en onder de grill of op de barbeque
- Oesters op een bedje van spinazie
- Paling in het groen
- Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan
- Poon met saffraanrijst
- Poon met broccoli en kerrierijst
- Poon, een heerlijk visrecept
- Rode mullen met saffraansaus
- Roodbaars met zeekraal
- Roodbaars met asperges
- Roodbaars met Griekse Yoghurt
- Sardines op zijn Grieks
- Snoekbaars uit de oven met risotto van wilde rijst of gepofte aardappel
- Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal
- Tarbot met pasta
- Tarbot met olijven en tijmsaus en nieuwe aardappels
- Tonijn met sesam en avocadosalade
- Tonijn met tomatensaus en olijven
- Tonijn met ananas
- Visragout met spinazie
- Vis met paprika en tauge
- Wijting op z'n Italiaans
- Waterzooi van vis met zwarte noedels
- Zeebaars met tahin/tomatensaus uit de oven
- Zeeduivel, gestoofd
- Zeebaars met ratatouille
- Zeeduivel met saffraanmayonaise
- Zeewolf gepocheerd op bedje van courgette en veldsla met krielaardappeltjes
- Zalm met een aardappelkorstje, overschotel
- Zalmmoot in folie met saffraanrijst
- Zalm. Koud met avocado en basilicumdressing
- Zalmlasagnaschotel
- Zalmfilet met romige sinaasappelsaus
- Zalmfilet met rijst en spinazie
- Zalm met miso en limoen
- Zalm uit de oven
- Zalm met tagliatelli
- Zalm met pannenkoeken en groentencocktail vooraf
- Zalm uit de oven met asperges
- Zalmforel in wittewijnsaus
- Zalm met groentenspies en tomatensaus
- Zeewolf met groenten
- Zeewolf met venkel
- Zeewolf met waterzooi en zuring
- Zeeduivel satè met kruidige eigengemaakte satesaus
- Vis, recepten voor gevarieerde maaltijden met vis
Plaats een reactie ...
Reageer op "Zalmfilet met rijst en spinazie"