Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: Zalmfilet met spinazie en zilvervliesrijst
  • Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 4 zalmfilets
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gesnipperde ui
  • tamari of shoyu
  • Italiaanse keukenkruiden en verse dille
  • 750 gram verse spinazie
  • zilvervliesrijst voor vier personen
  • Extra: komkommersalade
Bereiding:
Kook de zilvervliesrijst volgens gebruiksaanwijzing
Bak op matig vuur de ui, knoflook en kleingesneden paprika een minuut of wat. Voeg daarna de spinazie in gedeeltes toe en laat deze slinken.
Bak nu de zalmfilets in een andere pan lekker knapperig maar pas op voor verbranden en doe er wat tamari of shoyu en de verse dille en kruiden bij. Laat nog even lekker sudderen op laag vuur met deksel op de pan.
Serveer de rijst met de zalmfilets apart erbij en het uien/spinaziemengsel er ook apart bij.

Als extra een komkommersalade erbij

Bereiding: Komkommersalade
Was de komkommer goed en schil deze.
Snijdt de komkommer vervolgens in blokjes.
Voeg toe een kleingesneden rood of wit uitje
Doe in een aparte kom een scheutje olijfolie (extra vierge), wat druppels wijnazijn, snufje peper, eventueel wat Italiaanse kruiden (1 theelepel) en meng dit mengsel goed door elkaar zodat het lobbig wordt.
Meng de dressing door de komkommer. Eventueel lekker met fijn gekruimelde fetakaas.


 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Zalmfilet met rijst en spinazie"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>