Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld
Ingrediënten gevulde forel met limoen:
- 4 schoongemaakte forellen
- 100 gram bospeentjes
- 100 gram champignons
- 1 eetlepel citroensap
- 1 sjalotje fijngehakt
- 50 gram roomboter zonder zout
- 1 eierdooier
- 1 dl. droge witte wijn
- 1 dl. visbouillon (liefst zelfgetrokken)
- 2 eetlepels fijngehakte sjalot
- 1 dl. creme fraiche (of zure room)
- 2 limoenen.
- 3-4 knoflooktenen
- 4 takjes peterselie
- peper en dille naar smaak
- zilvervliesrijst of aardappelen (liefst biologisch)
- Extra: broccoli
- Extra: tomatensalade zie salades
Hak de worteltjes fijn en blancheer ze een paar minuten in kokend water
Blancheer ook (apart) de champignons met 1 eetlepel citroensap om verkleuring te voorkomen
Laat de fijngehakte sjalot in de helft van de roomboter glazig worden op matig vuur.
Meng de worteltjes, champignons en sjalot met de eierdooier en vul daarmee de buikholte van de forellen.
Leg de vissen naast elkaar in een vuurvaste schaal en begiet deze met de wijn en de bouillon
Dek de schotel af met folie of bakpapier en stoof de forellen in een voorverwarmde oven van 200 graden C gaar (ca. 15-20 minuten)
Laat de wijn met de fijngehakte sjalot inkoken tot ongeveer 1 eetlepel 'marmelade'. Voeg de crème fraiche toe en een deel van het stoofvocht van de forellen. Laat de saus opnieuw inkoken en giet er al kloppend het limoensap bij. Breng op smaak met wat peper en eventueel een klein beetje zout. Giet de saus over de forellen en garneer met wat kleingesneden dille.
Serveren met gekookte aardappelen of zilvervliesrijst en tomatensalade. Zie salades
Gerelateerde artikelen
- Ansjovis met knolselderij
- Forel met venkel en champignons
- Forel met venkelsaus
- Forel met verse pasta en spinaziepesto
- Forel gevuld en met amandelsaus
- Forelfilet met pasta en spinazie
- Forel, op oosterse wijze
- Forel met venkel
- Forel, gevuld
- Forelfilet met limoen , sesam en Spaanse peper
- Haring in dillesaus
- Haring, Mexicaans
- Haring als ovenschotel
- Heilbot uit de oven
- Heilbot met knolselderijpuree
- Kabeljauwfilet met koriandersaus
- Kabeljauw met roomsaus en spinazie
- Kabeljauw met Mediterrane groenten
- Makreel, gestoofd met prei
- Makreel met munt
- Makreeltartaartjes met gestoomde broccoli
- Makreelpakketjes met fijne groenten
- Makreel, stoofpotje met kappertjessaus
- Makreelballetjes met mie en roerbakgroenten
- Makreel, gestoofd met kruidenboter
- Makreel met courgette
- Makreel gevuld en onder de grill of op de barbeque
- Oesters op een bedje van spinazie
- Paling in het groen
- Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan
- Poon met saffraanrijst
- Poon met broccoli en kerrierijst
- Poon, een heerlijk visrecept
- Rode mullen met saffraansaus
- Roodbaars met zeekraal
- Roodbaars met asperges
- Roodbaars met Griekse Yoghurt
- Sardines op zijn Grieks
- Snoekbaars uit de oven met risotto van wilde rijst of gepofte aardappel
- Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal
- Tarbot met pasta
- Tarbot met olijven en tijmsaus en nieuwe aardappels
- Tonijn met sesam en avocadosalade
- Tonijn met tomatensaus en olijven
- Tonijn met ananas
- Visragout met spinazie
- Vis met paprika en tauge
- Wijting op z'n Italiaans
- Waterzooi van vis met zwarte noedels
- Zeebaars met tahin/tomatensaus uit de oven
- Zeeduivel, gestoofd
- Zeebaars met ratatouille
- Zeeduivel met saffraanmayonaise
- Zeewolf gepocheerd op bedje van courgette en veldsla met krielaardappeltjes
- Zalm met een aardappelkorstje, overschotel
- Zalmmoot in folie met saffraanrijst
- Zalm. Koud met avocado en basilicumdressing
- Zalmlasagnaschotel
- Zalmfilet met romige sinaasappelsaus
- Zalmfilet met rijst en spinazie
- Zalm met miso en limoen
- Zalm uit de oven
- Zalm met tagliatelli
- Zalm met pannenkoeken en groentencocktail vooraf
- Zalm uit de oven met asperges
- Zalmforel in wittewijnsaus
- Zalm met groentenspies en tomatensaus
- Zeewolf met groenten
- Zeewolf met venkel
- Zeewolf met waterzooi en zuring
- Zeeduivel satè met kruidige eigengemaakte satesaus
- Vis, recepten voor gevarieerde maaltijden met vis
Plaats een reactie ...
Reageer op "Forel, gevuld"