Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: zalmmoot in folie met saffraanrijst en worteltjes
  • Zalmmoten, 1 per persoon
  • Een bos verse worteltjes of een grote zak geraspte worteltjes
  • Drie tenen geperste knoflook
  • Drie/vier tomaten
  • 1 ui
  • half bakje champignons
  • kurkuma of kerrie
  • enkele takjes verse peterselie
Bereiding:
Bestrooi zalmmoot met kerrie of kurkuma.
Wikkel elke zalmmoot in aluminium folie samen met, per moot, een kwart gesnipperde ui, 1 teen geperste knoflook, een tomaat gevierendeeld en wat champignons.
Besprenkel elke moot met olijfolie
Verwarm oven voor op 240 graden en leg de pakketjes met de zalm erin in de oven.
Na 25 minuten is de zalm gaar.
Opdienen met saffraanrijst (zie hieronder) en de gekookte worteltjes. (snipper een paar takjes peterselie over de worteltjes)
Het mengsel van tomaat, knoflook, ui en champignons gebruiken als soort van saus over de rijst.


 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Zalmmoot in folie met saffraanrijst"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>