Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.


Ingrediënten: Oesters op een bedje van spinazie
  • 250 gram zongedroogde tomaten (bij Turkse- of Marokkaanse winkels goed en goedkoop)
  • olijfolie
  • handjevol pijnboompitten
  • 2 citroenen
  • 12 oesters
  • 400 gram spinazie (vers als het kan)
Bereiding:
Tomaten weken en in stukjes snijden en 1 citroen in kleine schijfjes snijden.
In koekenpan olijfolie verhitten en pijnboompitten licht bruin roosteren.
Oeters met oestermes opensnijden. In een wok de rest van de olie verhitten en op hoog vuur de spinazie al omscheppend laten slinken. Vocht uit de spinazie drukken en verder laten verdampen. Spinazie terugdoen in wok en stukjes tomaat erdoor scheppen. Op smaak brengen met peper en citroensap. Eventueel wat zout toevoegen.
Lauwwarme spinazie in midden op borden scheppen.
Oesters en schijfjes citroen daarop leggen.
Stukjes tomaat en pijnboompitten eroverheen strooien.



 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Oesters op een bedje van spinazie"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>