Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Ingrediënten: Oesters op een bedje van spinazie
Tomaten weken en in stukjes snijden en 1 citroen in kleine schijfjes snijden.
In koekenpan olijfolie verhitten en pijnboompitten licht bruin roosteren.
Oeters met oestermes opensnijden. In een wok de rest van de olie verhitten en op hoog vuur de spinazie al omscheppend laten slinken. Vocht uit de spinazie drukken en verder laten verdampen. Spinazie terugdoen in wok en stukjes tomaat erdoor scheppen. Op smaak brengen met peper en citroensap. Eventueel wat zout toevoegen.
Lauwwarme spinazie in midden op borden scheppen.
Oesters en schijfjes citroen daarop leggen.
Stukjes tomaat en pijnboompitten eroverheen strooien.
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Ingrediënten: Oesters op een bedje van spinazie
- 250 gram zongedroogde tomaten (bij Turkse- of Marokkaanse winkels goed en goedkoop)
- olijfolie
- handjevol pijnboompitten
- 2 citroenen
- 12 oesters
- 400 gram spinazie (vers als het kan)
Tomaten weken en in stukjes snijden en 1 citroen in kleine schijfjes snijden.
In koekenpan olijfolie verhitten en pijnboompitten licht bruin roosteren.
Oeters met oestermes opensnijden. In een wok de rest van de olie verhitten en op hoog vuur de spinazie al omscheppend laten slinken. Vocht uit de spinazie drukken en verder laten verdampen. Spinazie terugdoen in wok en stukjes tomaat erdoor scheppen. Op smaak brengen met peper en citroensap. Eventueel wat zout toevoegen.
Lauwwarme spinazie in midden op borden scheppen.
Oesters en schijfjes citroen daarop leggen.
Stukjes tomaat en pijnboompitten eroverheen strooien.
Gerelateerde artikelen
- Ansjovis met knolselderij
- Forel met venkel en champignons
- Forel met venkelsaus
- Forel met verse pasta en spinaziepesto
- Forel gevuld en met amandelsaus
- Forelfilet met pasta en spinazie
- Forel, op oosterse wijze
- Forel met venkel
- Forel, gevuld
- Forelfilet met limoen , sesam en Spaanse peper
- Haring in dillesaus
- Haring, Mexicaans
- Haring als ovenschotel
- Heilbot uit de oven
- Heilbot met knolselderijpuree
- Kabeljauwfilet met koriandersaus
- Kabeljauw met roomsaus en spinazie
- Kabeljauw met Mediterrane groenten
- Makreel, gestoofd met prei
- Makreel met munt
- Makreeltartaartjes met gestoomde broccoli
- Makreelpakketjes met fijne groenten
- Makreel, stoofpotje met kappertjessaus
- Makreelballetjes met mie en roerbakgroenten
- Makreel, gestoofd met kruidenboter
- Makreel met courgette
- Makreel gevuld en onder de grill of op de barbeque
- Oesters op een bedje van spinazie
- Paling in het groen
- Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan
- Poon met saffraanrijst
- Poon met broccoli en kerrierijst
- Poon, een heerlijk visrecept
- Rode mullen met saffraansaus
- Roodbaars met zeekraal
- Roodbaars met asperges
- Roodbaars met Griekse Yoghurt
- Sardines op zijn Grieks
- Snoekbaars uit de oven met risotto van wilde rijst of gepofte aardappel
- Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal
- Tarbot met pasta
- Tarbot met olijven en tijmsaus en nieuwe aardappels
- Tonijn met sesam en avocadosalade
- Tonijn met tomatensaus en olijven
- Tonijn met ananas
- Visragout met spinazie
- Vis met paprika en tauge
- Wijting op z'n Italiaans
- Waterzooi van vis met zwarte noedels
- Zeebaars met tahin/tomatensaus uit de oven
- Zeeduivel, gestoofd
- Zeebaars met ratatouille
- Zeeduivel met saffraanmayonaise
- Zeewolf gepocheerd op bedje van courgette en veldsla met krielaardappeltjes
- Zalm met een aardappelkorstje, overschotel
- Zalmmoot in folie met saffraanrijst
- Zalm. Koud met avocado en basilicumdressing
- Zalmlasagnaschotel
- Zalmfilet met romige sinaasappelsaus
- Zalmfilet met rijst en spinazie
- Zalm met miso en limoen
- Zalm uit de oven
- Zalm met tagliatelli
- Zalm met pannenkoeken en groentencocktail vooraf
- Zalm uit de oven met asperges
- Zalmforel in wittewijnsaus
- Zalm met groentenspies en tomatensaus
- Zeewolf met groenten
- Zeewolf met venkel
- Zeewolf met waterzooi en zuring
- Zeeduivel satè met kruidige eigengemaakte satesaus
- Vis, recepten voor gevarieerde maaltijden met vis
Plaats een reactie ...
Reageer op "Oesters op een bedje van spinazie"