Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld
 

Ingrediënten forel met venkel en champignons:
 

  • 2 schoongemaakte forellen.
  • 1 venkelknol
  • 1 rode ui
  • 3-4 knoflooktenen
  • 4 takjes peterselie
  • sap van 1 citroen
  • olijfolie en eetlepel boter
  • peper en dille naar smaak
  • zilvervliesrijst of aardappelen (liefst biologisch)
  • voor tomatensalade zie salades
Bereiding:
Snijd en hak de venkel, ui, knoflook, peterselie en meng het samen.
Bak dit mengsel ongeveer vijf minuten, niet te hard.
Haal het mengsel uit de pan en probeer het vet zoveel mogelijk in de pan te laten, pers de citroen uit boven het mengsel, en vul de twee forellen.

Voeg de geknipte dille toe en wikkel de forellen in aluminium folie.
Verwarm de oven op 220-240 graden en bak de forellen daarin ongeveer 15 tot 20 minuten.
Serveren met gekookte aardappelen of zilvervliesrijst en tomatensalade. Zie salades.
Het groentenmengsel uit de forel smaakt er uitstekend bij als aanvullende groente.


 

Plaats een reactie ...

1 Reactie op "Forel met venkel en champignons"

  • John :
    En wat is met de champignons??

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>