Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Ingrediënten: Forelfilet met verse pasta en spinazie-pesto
Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing gaar
Laat de spinazie in delen slinken in een grote pan met wat olijfolie, regelmatig roeren en spinazie toevoegen
Bak forelfilets in de roomboter op niet al te hoog vuur rondom bruin en gaar.
Meng door de spinazie de pesto en serveer de pasta apart met spinazie erbij en de grof gesneden forelfilets op de spinazie. Garneer met gehalveerde olijven en takje peterselie. Serveer apart erbij de wortelsalade met rozijnen en stukjes appel met een dressing van citroensap en olijfolie extra vierge. Zie salades
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Ingrediënten: Forelfilet met verse pasta en spinazie-pesto
- Olijfolie met klontje boter voor bakken
- Extra wat roomboter zonder zout voor bakken forelfilets
- Verse pasta (naar eigen keuze) voor vier personen
- 600 gram forelfilet (vraag uw visboer de forel schoon te maken en te fileren)
- 750 gram verse spinazie
- 12 zwarte olijven zonder pit
- twee eetlepels spinazie-pesto
- bosje peterselie voor garnering
- Extra: wortelsalade met rozijnen en stukjes appel
Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing gaar
Laat de spinazie in delen slinken in een grote pan met wat olijfolie, regelmatig roeren en spinazie toevoegen
Bak forelfilets in de roomboter op niet al te hoog vuur rondom bruin en gaar.
Meng door de spinazie de pesto en serveer de pasta apart met spinazie erbij en de grof gesneden forelfilets op de spinazie. Garneer met gehalveerde olijven en takje peterselie. Serveer apart erbij de wortelsalade met rozijnen en stukjes appel met een dressing van citroensap en olijfolie extra vierge. Zie salades
Gerelateerde artikelen
- Ansjovis met knolselderij
- Forel met venkel en champignons
- Forel met venkelsaus
- Forel met verse pasta en spinaziepesto
- Forel gevuld en met amandelsaus
- Forelfilet met pasta en spinazie
- Forel, op oosterse wijze
- Forel met venkel
- Forel, gevuld
- Forelfilet met limoen , sesam en Spaanse peper
- Haring in dillesaus
- Haring, Mexicaans
- Haring als ovenschotel
- Heilbot uit de oven
- Heilbot met knolselderijpuree
- Kabeljauwfilet met koriandersaus
- Kabeljauw met roomsaus en spinazie
- Kabeljauw met Mediterrane groenten
- Makreel, gestoofd met prei
- Makreel met munt
- Makreeltartaartjes met gestoomde broccoli
- Makreelpakketjes met fijne groenten
- Makreel, stoofpotje met kappertjessaus
- Makreelballetjes met mie en roerbakgroenten
- Makreel, gestoofd met kruidenboter
- Makreel met courgette
- Makreel gevuld en onder de grill of op de barbeque
- Oesters op een bedje van spinazie
- Paling in het groen
- Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan
- Poon met saffraanrijst
- Poon met broccoli en kerrierijst
- Poon, een heerlijk visrecept
- Rode mullen met saffraansaus
- Roodbaars met zeekraal
- Roodbaars met asperges
- Roodbaars met Griekse Yoghurt
- Sardines op zijn Grieks
- Snoekbaars uit de oven met risotto van wilde rijst of gepofte aardappel
- Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal
- Tarbot met pasta
- Tarbot met olijven en tijmsaus en nieuwe aardappels
- Tonijn met sesam en avocadosalade
- Tonijn met tomatensaus en olijven
- Tonijn met ananas
- Visragout met spinazie
- Vis met paprika en tauge
- Wijting op z'n Italiaans
- Waterzooi van vis met zwarte noedels
- Zeebaars met tahin/tomatensaus uit de oven
- Zeeduivel, gestoofd
- Zeebaars met ratatouille
- Zeeduivel met saffraanmayonaise
- Zeewolf gepocheerd op bedje van courgette en veldsla met krielaardappeltjes
- Zalm met een aardappelkorstje, overschotel
- Zalmmoot in folie met saffraanrijst
- Zalm. Koud met avocado en basilicumdressing
- Zalmlasagnaschotel
- Zalmfilet met romige sinaasappelsaus
- Zalmfilet met rijst en spinazie
- Zalm met miso en limoen
- Zalm uit de oven
- Zalm met tagliatelli
- Zalm met pannenkoeken en groentencocktail vooraf
- Zalm uit de oven met asperges
- Zalmforel in wittewijnsaus
- Zalm met groentenspies en tomatensaus
- Zeewolf met groenten
- Zeewolf met venkel
- Zeewolf met waterzooi en zuring
- Zeeduivel satè met kruidige eigengemaakte satesaus
- Vis, recepten voor gevarieerde maaltijden met vis
Plaats een reactie ...
Reageer op "Forel met verse pasta en spinaziepesto"