Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: Forelfilet met verse pasta en spinazie-pesto
  • Olijfolie met klontje boter voor bakken
  • Extra wat roomboter zonder zout voor bakken forelfilets
  • Verse pasta (naar eigen keuze) voor vier personen
  • 600 gram forelfilet (vraag uw visboer de forel schoon te maken en te fileren)
  • 750 gram verse spinazie
  • 12 zwarte olijven zonder pit
  • twee eetlepels spinazie-pesto
  • bosje peterselie voor garnering
  • Extra: wortelsalade met rozijnen en stukjes appel
  •  
Bereiding:
Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing gaar
Laat de spinazie in delen slinken in een grote pan met wat olijfolie, regelmatig roeren en spinazie toevoegen
Bak forelfilets in de roomboter op niet al te hoog vuur rondom bruin en gaar.
Meng door de spinazie de pesto en serveer de pasta apart met spinazie erbij en de grof gesneden forelfilets op de spinazie. Garneer met gehalveerde olijven en takje peterselie. Serveer apart erbij de wortelsalade met rozijnen en stukjes appel met een dressing van citroensap en olijfolie extra vierge. Zie salades
 


 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Forel met verse pasta en spinaziepesto"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>