Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Naar een recept van Super de Boer aangepast 

Ingrediënten: Zalm uit de oven met asperges
  • 4 verse zalmmoten met huid (neem eens wilde zalm, duur maar lekker)
  • 1 sjalotje 
  • 500 gram groene asperges 
  • 150 ml. droge witte wijn
  • 150 ml. visbouillon (zelf trekken van visresten en viskoppen)
  • 1,5 theelepel Franse mosterd
  • 1,5 theelpel gembersiroop
  • 250 gram cherry tomaatjes of  gewone tomaten gehalveerd
  • 3 eierdooiers
  • 50 gram roomboter in klontjes gesneden
  • olijfolie en klontje roomboter zonder zout (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)

Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de wijn en bouillon samen met gesnipperd sjalotje in tot ongeveer de helft. Zeef de bouillon en roer er de gembersiroop en mosterd doorheen. Snijdt de asperges in schuine stukken en kook deze in kokend water ca. 2 minuten. Leg de zalm met de huid naar boven in de overschaal en leg de asperges en de gehalveerde cherrytomaatjes eromheen. Sprenkle er goed olijfolie over en bak deze in de oven in ca. 6 tot 8 minuten gaar. Hang een pan in een groter pan met kokend water. klop hierin met een mixeer de ieerdooiers met 4 eetlepels kud water. Voeg ook al kloppend de bouillon toe en blijf kloppen tot een schhuimige saus ontstaat. Klop daarna de klnontjes boter erdoor en breng de suas op smaak met wat zeezout en versgemalen peper. Serveer de zalm en groente met de suas eroverheen. Lekker met bv. talgiatelli of wilde rijst. Serveer er een groene salade bij.  


Plaats een reactie ...

Reageer op "Zalm uit de oven met asperges"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>