In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Aangepast naar recept uit 'Elke dag lekker' door Petra.
Ingrediënten: Tonijnspiezen met ananas
- 300 gram tonijnfilet in 8 stukken
1 kleine ananas
100 ml. sinaasappelsap
1 eetlepel limoensap
2 eetlepels olijfolie (extra vierge, zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
1 cm. gemberwortel, fijngehakt
1 theelepel groene pepers - zilvervliesrijst
- broccoli voor vier personen
Kook de zilvervliesrijst in een beetje groentebouillon en met toevoeging van twee theelepels kurkuma gaar volgens gebruiksaanwijzing
Schil de ananas en verwijder het middenstuk. Snijd een gedeelte van het vruchtvlees in 6 partjes en houd ze apart.
Pureer de rest van het vruchtvlees. Voeg de sinaasappelsap, de limoensap, 1 eetlepel olijfolie, de gember en pepers toe. Pureer en schenk over in een kom.
Voeg de stukken tonijnfilet toe, dek af en laat ongeveer 1 uur marineren in de koelkast.
Rijg om en om 4 stukken vis en 3 partjes ananas aan elke spies en houd de marinade apart.
Grill de spiezen gedurende 5 minuten in een licht ge-oliede grillpan. Draai ze regelmatig om.
Breng de marinade in een pan aan de kook en klop er 1 eetlepel olijfolie door.
Serveren bij de spiezen. Stoom broccoli beetgaar in speciale stoompan of kook beetgaar in weinig water.
Serveren met een veldslasalade, zie salades en zilvervliesrijst.
Gerelateerde artikelen
- Ansjovis met knolselderij
- Forel met venkel en champignons
- Forel met venkelsaus
- Forel met verse pasta en spinaziepesto
- Forel gevuld en met amandelsaus
- Forelfilet met pasta en spinazie
- Forel, op oosterse wijze
- Forel met venkel
- Forel, gevuld
- Forelfilet met limoen , sesam en Spaanse peper
- Haring in dillesaus
- Haring, Mexicaans
- Haring als ovenschotel
- Heilbot uit de oven
- Heilbot met knolselderijpuree
- Kabeljauwfilet met koriandersaus
- Kabeljauw met roomsaus en spinazie
- Kabeljauw met Mediterrane groenten
- Makreel, gestoofd met prei
- Makreel met munt
- Makreeltartaartjes met gestoomde broccoli
- Makreelpakketjes met fijne groenten
- Makreel, stoofpotje met kappertjessaus
- Makreelballetjes met mie en roerbakgroenten
- Makreel, gestoofd met kruidenboter
- Makreel met courgette
- Makreel gevuld en onder de grill of op de barbeque
- Oesters op een bedje van spinazie
- Paling in het groen
- Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan
- Poon met saffraanrijst
- Poon met broccoli en kerrierijst
- Poon, een heerlijk visrecept
- Rode mullen met saffraansaus
- Roodbaars met zeekraal
- Roodbaars met asperges
- Roodbaars met Griekse Yoghurt
- Sardines op zijn Grieks
- Snoekbaars uit de oven met risotto van wilde rijst of gepofte aardappel
- Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal
- Tarbot met pasta
- Tarbot met olijven en tijmsaus en nieuwe aardappels
- Tonijn met sesam en avocadosalade
- Tonijn met tomatensaus en olijven
- Tonijn met ananas
- Visragout met spinazie
- Vis met paprika en tauge
- Wijting op z'n Italiaans
- Waterzooi van vis met zwarte noedels
- Zeebaars met tahin/tomatensaus uit de oven
- Zeeduivel, gestoofd
- Zeebaars met ratatouille
- Zeeduivel met saffraanmayonaise
- Zeewolf gepocheerd op bedje van courgette en veldsla met krielaardappeltjes
- Zalm met een aardappelkorstje, overschotel
- Zalmmoot in folie met saffraanrijst
- Zalm. Koud met avocado en basilicumdressing
- Zalmlasagnaschotel
- Zalmfilet met romige sinaasappelsaus
- Zalmfilet met rijst en spinazie
- Zalm met miso en limoen
- Zalm uit de oven
- Zalm met tagliatelli
- Zalm met pannenkoeken en groentencocktail vooraf
- Zalm uit de oven met asperges
- Zalmforel in wittewijnsaus
- Zalm met groentenspies en tomatensaus
- Zeewolf met groenten
- Zeewolf met venkel
- Zeewolf met waterzooi en zuring
- Zeeduivel satè met kruidige eigengemaakte satesaus
- Vis, recepten voor gevarieerde maaltijden met vis
Plaats een reactie ...
Reageer op "Tonijn met ananas"