Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Aangepast naar recept uit 'Elke dag lekker' door Petra.


Ingrediënten: Tonijnspiezen met ananas
 

  • 300 gram tonijnfilet in 8 stukken
    1 kleine ananas
    100 ml. sinaasappelsap
    1 eetlepel limoensap
    2 eetlepels olijfolie (extra vierge, zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
    1 cm. gemberwortel, fijngehakt
    1 theelepel groene pepers
  • zilvervliesrijst
  • broccoli voor vier personen
Bereiding:
Kook de zilvervliesrijst in een beetje groentebouillon en met toevoeging van twee theelepels kurkuma gaar volgens gebruiksaanwijzing

Schil de ananas en verwijder het middenstuk. Snijd een gedeelte van het vruchtvlees in 6 partjes en houd ze apart.
Pureer de rest van het vruchtvlees. Voeg de sinaasappelsap, de limoensap, 1 eetlepel olijfolie, de gember en pepers toe. Pureer en schenk over in een kom.
Voeg de stukken tonijnfilet toe, dek af en laat ongeveer 1 uur marineren in de koelkast.
Rijg om en om 4 stukken vis en 3 partjes ananas aan elke spies en houd de marinade apart.
Grill de spiezen gedurende 5 minuten in een licht ge-oliede grillpan. Draai ze regelmatig om.
Breng de marinade in een pan aan de kook en klop er 1 eetlepel olijfolie door.
Serveren bij de spiezen. Stoom broccoli beetgaar in speciale stoompan of kook beetgaar in weinig water.
Serveren met een veldslasalade, zie salades en zilvervliesrijst.
 

~
 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Tonijn met ananas"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>