Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Bewerkt van AH recept.

Ingrediënten: makreeltartaartjes met gestoomde broccoli
  • 600 gram zeer verse makreelfilet met huid
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels citroensap
  • beetje zeezout en peper
  • 1 eetlepel pastis
  • olijfolie (extra vierge)
  • 1 sjalotje fijngesneden
  • 1 komkommer
  • 2 eetlepels heel fijn gesneden zilveruitjes
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie
  • 1 bosje rucola
  • aardappelen voor vier personen
  • broccoli voor vier personen
  • extra: groene salade naar eigen smaak
  • extra nodig: vier ringen van 3 cm. hoog en circa 7 cm. doorsnee.
Bereiding:
Leg de makreelfilets met de huid naar beneden naast elkaar in een schaal. Bestrooi de filets met wat zeezout en zet ze 1,5 uur in de koelkast afgedekt met plastic folie. Kook de eieren hard en spoel ze met koud water.  Roer een dressing van citroensap, de pastis, olijfolie (vier lepels) en het sjalotje. Spoel de makreelfilets goed schoon met koud water. Dep ze droog en leg ze terug in de schaal en schenk de dressing voer de filets. Dek de schaal weer af met plastic folie en laat nog minimaal drie uren marineren in de koelkast. 

Was apart de komkommer en schaaf met een kaasschaaf lange linten. Neem de filets uit de schaal, dep ze droog. Leg de komkommerlinten in de marinade en breng op smaak met wat peper en eventueel een beetje zeezout. Halveer de eieren en wrijf de dooiers door een zeef (eiwit niet gebruiken). Snij de makreelfilets van de huid en snij de vis in hele kleine stukjes. Roer de zilveruitjes en peterselie erdoor. Verdeel komkommerlinten en rucola over de borden en zet de ringen erop. Vul de ringen gelijkmatig met het vismengsel, druk het iets aan en neem de ringen weg. en klaar is de tartaar. Eventueel garneren met een stukje tomaat en/of peterselie en het dooierkruim.

Ondertussen aardappelen en broccoli beetgaar koken en stomen en samen met het tartaartje en een groene salade serveren. Zie salades.



 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Makreeltartaartjes met gestoomde broccoli"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>