Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: geroosterde zeeduivel, een feestmaaltijd
  • 4 schoongemaakte zeeduivelfilets
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalotje gesneden
  • 3 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel kummel
  • beetje zeezout en peper
  • 2-4 takjes tijm 
  • olijfolie (extra vierge, zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 4 dunne pakjes citroen
  • 1 theelepel saffraandraadjes
  • 1 eetlepel witte wijn
  • 1 teentje knoflook fijngeperst
  • 1 eetlepel creme fraiche
  • 4-6 eetlepels olijvonaise (kan ook zonder safffraanmayonaise als u dit te vet vindt.)
  • venkel en broccoli voor vier personen en zilvervliesrijst
  • extra: tomatensalade naar eigen smaak.
  • Extra: vijzel of keukenmachine
Bereiding:
Voorbereiding kan een dag van te voren: maal in de vijzel de knoflook, sjalot, peterselie, kummel, paprikapoeder en 2 eetlepels olijfolie tot een grove massa. Doe er wat zeezout en peper bij voor de smaak. Verdeel bij bereiden deze pasta over de platte zijden van twee zeewolffilets. Leg per filet 2 takjes tijm op het mengsel en elg de ander twee filets erop. Bind deze vast met een stukje keukentouw en verdeel de plakjes citroen tussen touw en filets. Verpak nu alles in plastic folie en laat de vis zo ongeveer twee uur marineren in de koelkast.

Saffraanmayonaise: Laat voor de saffraanmayonaise de saffraandraadjes 2-3 minuten warmen in warme witte wijn, niet koken. Laat het mengsel afkoelen en vermeng het met de fijngeperste knoflook en creme fraiche door de olijvonaise.

Verwarm de oven op 210 graden C.  Leg de vis in een ruime ovenschaal en leg de tomaten eromheen. Besprenkel een en ander met olijfolie en gaar de vis in 20 minuten gaar. Laat daarna de vis een minuut of vijf rusten.

Bij serveren de vis in vieren delen en serveren met gesmoorde venkel en beetgaar gekookte broccoli en zilvervliesrijst. Voor mij een feestmaaltijd, ook zonder de saffraanmayonaise die in principe te vet is voor mensen met kanker. Voor wie wil neem er een eenvoudige tomatensalade bij. Zie salades.
 



 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Zeeduivel met saffraanmayonaise"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>