Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Ingrediënten:
Maak de sardines schoon, snijd daartoe de buikzijde open en verwijder de ingewanden.
Verwijder tevens de kieuwen, maar laat de kop zitten.
Schub de vissen nu met de botte kant van een mes of een speciale schubber.
Was de sardines hierna zorgvuldig. (je kan natuurlijk ook de visboer ze zo schoon laten maken)
Maak de sardines droog met keukenpapier, en wentel ze door de bloem (tarwebloem).
Verhit de olie en bak hierin de sardines niet te snel bruin.
Neem ze uit de pan en verdeel ze over vier voorverwarmde borden.
Knijp de knoflook uit boven de pan met de resterende olie, voeg de goed gewassen en fijngehakte peterselie toe en daarna het sap van een halve citroen.
Laat alles even uitbruisen en giet de aldus verkregen saus over de sardines.
Garneer de bordjes met plakken van de resterende citroenhelft.
Serveer de sardines met een frisse groene salade met olijven en Feta-kaas. Zie salades. En naar keuze meergranenbrood of gekookte aardappels. Of gebakken aardappels bestrooid met knoflook. Hiervoor wel eerst de aardappels zelf beetgaar koken, af laten koelen en daarna bakken ingesmeerd met geperste knoflook.
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Ingrediënten:
- 12 grote sardines
- volkorenbloem
- 4 eetl. olijfolie
- 2 tenen knoflook
- ¼ bosje peterselie
- 1 citroen
- Naar keuze: meergranenbrood of aardappelen (biologisch en voor vier personen)
- Voor salade: gemengde groene saladesoorten, feta, olijven enz. zie salades.
Maak de sardines schoon, snijd daartoe de buikzijde open en verwijder de ingewanden.
Verwijder tevens de kieuwen, maar laat de kop zitten.
Schub de vissen nu met de botte kant van een mes of een speciale schubber.
Was de sardines hierna zorgvuldig. (je kan natuurlijk ook de visboer ze zo schoon laten maken)
Maak de sardines droog met keukenpapier, en wentel ze door de bloem (tarwebloem).
Verhit de olie en bak hierin de sardines niet te snel bruin.
Neem ze uit de pan en verdeel ze over vier voorverwarmde borden.
Knijp de knoflook uit boven de pan met de resterende olie, voeg de goed gewassen en fijngehakte peterselie toe en daarna het sap van een halve citroen.
Laat alles even uitbruisen en giet de aldus verkregen saus over de sardines.
Garneer de bordjes met plakken van de resterende citroenhelft.
Serveer de sardines met een frisse groene salade met olijven en Feta-kaas. Zie salades. En naar keuze meergranenbrood of gekookte aardappels. Of gebakken aardappels bestrooid met knoflook. Hiervoor wel eerst de aardappels zelf beetgaar koken, af laten koelen en daarna bakken ingesmeerd met geperste knoflook.
Gerelateerde artikelen
- Ansjovis met knolselderij
- Forel met venkel en champignons
- Forel met venkelsaus
- Forel met verse pasta en spinaziepesto
- Forel gevuld en met amandelsaus
- Forelfilet met pasta en spinazie
- Forel, op oosterse wijze
- Forel met venkel
- Forel, gevuld
- Forelfilet met limoen , sesam en Spaanse peper
- Haring in dillesaus
- Haring, Mexicaans
- Haring als ovenschotel
- Heilbot uit de oven
- Heilbot met knolselderijpuree
- Kabeljauwfilet met koriandersaus
- Kabeljauw met roomsaus en spinazie
- Kabeljauw met Mediterrane groenten
- Makreel, gestoofd met prei
- Makreel met munt
- Makreeltartaartjes met gestoomde broccoli
- Makreelpakketjes met fijne groenten
- Makreel, stoofpotje met kappertjessaus
- Makreelballetjes met mie en roerbakgroenten
- Makreel, gestoofd met kruidenboter
- Makreel met courgette
- Makreel gevuld en onder de grill of op de barbeque
- Oesters op een bedje van spinazie
- Paling in het groen
- Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan
- Poon met saffraanrijst
- Poon met broccoli en kerrierijst
- Poon, een heerlijk visrecept
- Rode mullen met saffraansaus
- Roodbaars met zeekraal
- Roodbaars met asperges
- Roodbaars met Griekse Yoghurt
- Sardines op zijn Grieks
- Snoekbaars uit de oven met risotto van wilde rijst of gepofte aardappel
- Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal
- Tarbot met pasta
- Tarbot met olijven en tijmsaus en nieuwe aardappels
- Tonijn met sesam en avocadosalade
- Tonijn met tomatensaus en olijven
- Tonijn met ananas
- Visragout met spinazie
- Vis met paprika en tauge
- Wijting op z'n Italiaans
- Waterzooi van vis met zwarte noedels
- Zeebaars met tahin/tomatensaus uit de oven
- Zeeduivel, gestoofd
- Zeebaars met ratatouille
- Zeeduivel met saffraanmayonaise
- Zeewolf gepocheerd op bedje van courgette en veldsla met krielaardappeltjes
- Zalm met een aardappelkorstje, overschotel
- Zalmmoot in folie met saffraanrijst
- Zalm. Koud met avocado en basilicumdressing
- Zalmlasagnaschotel
- Zalmfilet met romige sinaasappelsaus
- Zalmfilet met rijst en spinazie
- Zalm met miso en limoen
- Zalm uit de oven
- Zalm met tagliatelli
- Zalm met pannenkoeken en groentencocktail vooraf
- Zalm uit de oven met asperges
- Zalmforel in wittewijnsaus
- Zalm met groentenspies en tomatensaus
- Zeewolf met groenten
- Zeewolf met venkel
- Zeewolf met waterzooi en zuring
- Zeeduivel satè met kruidige eigengemaakte satesaus
- Vis, recepten voor gevarieerde maaltijden met vis
Plaats een reactie ...
Reageer op "Sardines op zijn Grieks"