Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten:
  • 12 grote sardines
  • volkorenbloem
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • ¼ bosje peterselie
  • 1 citroen
  • Naar keuze: meergranenbrood of aardappelen (biologisch en voor vier personen)
  • Voor salade: gemengde groene saladesoorten, feta, olijven enz. zie salades.
Bereiding:
Maak de sardines schoon, snijd daartoe de buikzijde open en verwijder de ingewanden.
Verwijder tevens de kieuwen, maar laat de kop zitten.
Schub de vissen nu met de botte kant van een mes of een speciale schubber.
Was de sardines hierna zorgvuldig. (je kan natuurlijk ook de visboer ze zo schoon laten maken)
Maak de sardines droog met keukenpapier, en wentel ze door de bloem (tarwebloem).
Verhit de olie en bak hierin de sardines niet te snel bruin.
Neem ze uit de pan en verdeel ze over vier voorverwarmde borden.
Knijp de knoflook uit boven de pan met de resterende olie, voeg de goed gewassen en fijngehakte peterselie toe en daarna het sap van een halve citroen.
Laat alles even uitbruisen en giet de aldus verkregen saus over de sardines.
Garneer de bordjes met plakken van de resterende citroenhelft.

Serveer de sardines met een frisse groene salade met olijven en Feta-kaas. Zie salades. En naar keuze meergranenbrood of gekookte aardappels. Of gebakken aardappels bestrooid met knoflook. Hiervoor wel eerst de aardappels zelf beetgaar koken, af laten koelen en daarna bakken ingesmeerd met geperste knoflook.


 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Sardines op zijn Grieks"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>