Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: Haring in dillesaus
  • Nieuwe krielaardappels voor vier personen
  • Sperziebonen voor vier personen
  • 6-8 maatjesharingen (nieuwe, als ze er al zijn, zijn natuurlijk het beste)
  • 2 kleingesneden uien
  • 1 zakje verse dille
  • 250 ml. crème fraiche
  • olijfolie met klontje roomboter om te bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  •  
Bereiding:
Kook de krielaardappelen in weinig water gaar
Kook de sperziebonen in weinig water beetgaar (niet te lang door laten koken)
Fruit de gesnipperde uien in de olijfolie met klontje roomboter
Crème fraiche verwarmen, de dille erdoor roeren en even doorverwarmen.
Sperziebonen vermengen met de gefruite uitjes

Serveer de haringen in de roomsaus met de krieltjes en sperziebonen apart erbij.
 



 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Haring in dillesaus"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>