Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld
Ingrediënten zeewolf met groenten:
Fruit onder voortdurend roeren de champignons en knoflook. Voeg na een minuut of vijf de tomaten, basilicum en tijm toe en laat het geheel een minuutje of twee op matig vuur bakken.
Voeg nu de artisjokharten en de stukken zeewolf toe en laat alles met het deksel op de pan een minuut of zeven sudderen tot de zeewolf gaar is. Als het vlees goed wit is, ook van binnen is de vis gaar. Breng op smaak met wat versgemalen peper. Niet teveel.
Eventueel op het laatst een toefje mon chou toevoegen/laten smelten, voor een zachtere smaak.
Serveer pasta en visschotel apart van elkaar en geef er een frisse, gemengde groene salade bij. Zie salades
- Olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten houtsmullerdieet)
- Verse pasta voor vier personen. (persoonlijk vind ik tagliatelli lekker erbij)
- 200 gram champignons, schoongemaakt en klein gesneden
- teentje knoflook fijngeperst
- 3 tomaten, ontveld en in stukjes gesneden
- theelepel gedroogde basilicum of twee blaadjes verse basilicum grof gescheurd
- mespuntje tijm
- zeewolf voor vier personen (ca. 500 gram) in ngrote stukken gehakt
- 1 blikje artisjokharten, uitgelekt en afgespoeld
- versgemalen peper
- Extra: Gemengde groene salade Zie salades
Fruit onder voortdurend roeren de champignons en knoflook. Voeg na een minuut of vijf de tomaten, basilicum en tijm toe en laat het geheel een minuutje of twee op matig vuur bakken.
Voeg nu de artisjokharten en de stukken zeewolf toe en laat alles met het deksel op de pan een minuut of zeven sudderen tot de zeewolf gaar is. Als het vlees goed wit is, ook van binnen is de vis gaar. Breng op smaak met wat versgemalen peper. Niet teveel.
Eventueel op het laatst een toefje mon chou toevoegen/laten smelten, voor een zachtere smaak.
Serveer pasta en visschotel apart van elkaar en geef er een frisse, gemengde groene salade bij. Zie salades
Gerelateerde artikelen
- Ansjovis met knolselderij
- Forel met venkel en champignons
- Forel met venkelsaus
- Forel met verse pasta en spinaziepesto
- Forel gevuld en met amandelsaus
- Forelfilet met pasta en spinazie
- Forel, op oosterse wijze
- Forel met venkel
- Forel, gevuld
- Forelfilet met limoen , sesam en Spaanse peper
- Haring in dillesaus
- Haring, Mexicaans
- Haring als ovenschotel
- Heilbot uit de oven
- Heilbot met knolselderijpuree
- Kabeljauwfilet met koriandersaus
- Kabeljauw met roomsaus en spinazie
- Kabeljauw met Mediterrane groenten
- Makreel, gestoofd met prei
- Makreel met munt
- Makreeltartaartjes met gestoomde broccoli
- Makreelpakketjes met fijne groenten
- Makreel, stoofpotje met kappertjessaus
- Makreelballetjes met mie en roerbakgroenten
- Makreel, gestoofd met kruidenboter
- Makreel met courgette
- Makreel gevuld en onder de grill of op de barbeque
- Oesters op een bedje van spinazie
- Paling in het groen
- Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan
- Poon met saffraanrijst
- Poon met broccoli en kerrierijst
- Poon, een heerlijk visrecept
- Rode mullen met saffraansaus
- Roodbaars met zeekraal
- Roodbaars met asperges
- Roodbaars met Griekse Yoghurt
- Sardines op zijn Grieks
- Snoekbaars uit de oven met risotto van wilde rijst of gepofte aardappel
- Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal
- Tarbot met pasta
- Tarbot met olijven en tijmsaus en nieuwe aardappels
- Tonijn met sesam en avocadosalade
- Tonijn met tomatensaus en olijven
- Tonijn met ananas
- Visragout met spinazie
- Vis met paprika en tauge
- Wijting op z'n Italiaans
- Waterzooi van vis met zwarte noedels
- Zeebaars met tahin/tomatensaus uit de oven
- Zeeduivel, gestoofd
- Zeebaars met ratatouille
- Zeeduivel met saffraanmayonaise
- Zeewolf gepocheerd op bedje van courgette en veldsla met krielaardappeltjes
- Zalm met een aardappelkorstje, overschotel
- Zalmmoot in folie met saffraanrijst
- Zalm. Koud met avocado en basilicumdressing
- Zalmlasagnaschotel
- Zalmfilet met romige sinaasappelsaus
- Zalmfilet met rijst en spinazie
- Zalm met miso en limoen
- Zalm uit de oven
- Zalm met tagliatelli
- Zalm met pannenkoeken en groentencocktail vooraf
- Zalm uit de oven met asperges
- Zalmforel in wittewijnsaus
- Zalm met groentenspies en tomatensaus
- Zeewolf met groenten
- Zeewolf met venkel
- Zeewolf met waterzooi en zuring
- Zeeduivel satè met kruidige eigengemaakte satesaus
- Vis, recepten voor gevarieerde maaltijden met vis
Plaats een reactie ...
Reageer op "Zeewolf met groenten"