Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: zalm met miso en limoen

  • 750 gram zalmfilet
  • 1 dl. Japanse sake (rijstwijn)
  • 75 gram (rijst) miso
  • 2 eetlepels heldere honing
  • 1 teentje knoflook fijngeperst
  • 2 limoenen, 1 uitgeperst en 1 in vieren gesneden
  • broccoli voor vier personen
  • zilvervliesrijst voor vier personen
  • extra: tropische vruchtensalade Bereiding:

    Snijdt de zalmfilet in ongeveer 12 stukken
    Meng sake, miso, honing, knoflook en limoensap door elkaar.
    Leg de schijfjes zalm dakpansgewijs in een platte schaal en begiet ze met de helft van de marinade
    Dek de schotel af met folie en laat de vis zo lang mogelijk marineren (mag tot 24 uur)
    Blancheer de broccoli tot beetgaar en kook de zilvervliesrijst volgens gebruiksaanwijzing.

    Laat de gemarineerde vis uitdruipen en bak deze kort (ca. 2 minuten) op een verhitte bakplaat of in een braadpan.
    Serveer de zalm naast de rijst en de broccoli en giet de rest van de marinade over de zalm. Serveer er een tropische vruchtensalade bij met bv. mango, mandarijnen en ananas.
  •  

Plaats een reactie ...

Reageer op "Zalm met miso en limoen"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>