Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: gestoofde vis met paprika en taugè
  • Neem 500 tot 750 gram visfilet van bv. poon, kabeljauw, schelvis, wijting, koolvis. Schoon laten maken bij de visboer.
  • 1 ui,
  • bosje bieslook, verse tijm, verse basilicum, verse dille, verse peterselie
  • 1 citroen,
  • 50 gram ongezouten roomboter in schijfjes
  • 2 paprika's ( In reepjes gesneden)
  • bakje taugè (100 gram)
  • Voorgekookte aardappelschijfjes (zonder toevoegingen) 1 -2 zakjes (afhankelijk van grote eters of niet)
  • Bijgerecht groenten: worteltjes
Bereiding:
Leg de visfilets in een vuurvaste schaal met water, waarin de fijngesneden ui, kruiden en citroen. De vis niet onder water, maar zeg maar voor twee derde in het water met de kruiden. Bewaar wat peterselie voor garnering.
Plaats de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden C.
Keer de vis om de vijf minuten om.
Voeg na 15 minuten de in reepjes gesneden paprika's en fijngesneden taugè toe (bovenop de vis), leg daarbij de schijfjes roomboter en laat nog 5 tot 8 minuten doorgaren.
Bak ondertussen volgens gebruiksaanwijzing de aardappelschijfjes/partjes.
Kook ondertussen de worteltjes beetgaar in niet al teveel water.

Vis en worteltjes serveren gegarneerd met takje peterselie en voor de kinderen mayonaise op olijfbasis erbij. 


 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Vis met paprika en tauge"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>